PHARMANEX BIOFOTONIKUS SZKENNER - ADATKEZELÉSRŐL SZÓLÓ NYILATKOZAT


Áttekintés

Ebben a közleményben részletesen leírjuk Önnek, hogy miként használjuk és osztjuk meg az Ön által a Pharmanex BioPhotonic Scanner biofotonikus szkenneren (a „Szkenner”) keresztül megadott személyes adatokat, és elmagyarázzuk az Ön személyes adataival kapcsolatos jogait.

Ez a közlemény mind a „Szkenneroperátorokra”, vagyis azon Nu Skin Brand Affiliate-ekre, akik megfelelő felhatalmazással rendelkeznek a vásárlók és a potenciális forgalmazók mérésére, valamint a mért vásárlókra és potenciális forgalmazókra egyaránt vonatkozik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Szkenner használatát követően a www.nuskin.com oldalról történő termékvásárlásra a Nu Skin Adatkezelésről szóló nyilatkozata vonatkozik.

Rólunk és a kapcsolattartásról

A Nu Skin egy közvetlen értékesítési vállalat, amely több mint 200 prémium minőségű öregedésgátló terméket forgalmaz mind a testápolás, mind a táplálékkiegészítők kategóriájában.

A Nu Skin International Inc., ellenőrzi minden olyan Személyes adat gyűjtését és feldolgozását, amelyet Ön a Szkennerrel kapcsolatban nyújt be nekünk. A Nu Skin International Inc. bejegyzett székhelye:75 West Center, Provo, UT 84601, USA (Tel: +1 800 487 1000).

A Nu Skin International Inc. képviseletei:

-          az Európai Unióban: NSE Products Europe BV, amely bejegyzett székhelye: The Corporate Village, Building Elsinore, Da Vincilaan 9, 1930 Zaventem, Belgium;

-          Kínában: Nu Skin (China) Daily-Use & Health Products Co., Ltd, amely bejegyzett székhelye: 29th & first floor of 23th Building, Longyang Industry Zone, Fengxian District, Shanghai;

-          Indonéziában: PT Nusa Selaras Indonesia, amely bejegyzett székhelye: Jl. Jend Gatot Subroto 44 Kuningan Barat. Area Gedung City Plaza, 10th Fl., Suite 1001-1002. Mampang Prapatan, Jakarta Selatan, DKI Jakarta, 12710, Indonesia;

-          Malajziában: Nu Skin (Malaysia) Sdn. Bhd, amely bejegyzett székhelye: Lot 2.5.1, Level 2, PNB Perdana (Commercial Center), No.10, Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur.

-          Dél-Koreában: Nu Skin Korea Ltd., amely bejegyzett székhelye: Building Revessant, 86gil 6 Bongeunsaro, Gangnam-gu, Seoul, Korea;

-          Vietnámban: Nu Skin Enterprises Vietnam Limited Liability Company, amely bejegyzett székhelye: 2nd Floor, 280 Nam Ky Khoi Nghia Street, Ward 8, District 3, Ho Chi Minh City, Vietnam.

A jelen Adatkezelésről szóló nyilatkozattal kapcsolatos kérdések esetén, kérjük, keresse fel az adatkezelési csapatunkat vagy az adatvédelmi tisztviselőnket (Data Protection Officer, 75 West Center Street, Provo, 84601 Utah, USA, +1(801)345-1505, DPOoffice@nuskin.com).

Mire jó a Szkenner?

Az S3 Pharmanex BioPhotonic Scanner egy olyan készülék, amely számokban mutatja a ki a bőr karotinoidszintjét. Nem orvosi célú használatra készült. Ez nem orvosi készülék vagy diagnosztikai eszköz, és nem alkalmas diagnosztizálásra, kezelésre, fájdalomcsillapításra, gyógyításra, illetve bármely betegség, állapot megelőzésére, valamint nincs kihatással a test felépítésére vagy bármely részének működésére.

A Szkennert nem közvetlenül a Nu Skin működteti, hanem egy Szkenneroperátor, aki a Nu Skin Brand Affiliate-e, és a Nu Skintől bérli a Szkennert. A Szkenneroperátor dönti el, hogy kit mér a készülékkel.

A begyűjtött személyes adatok, azok használata és jogalapja

Az Ön személyes adatait (az alábbiakban meghatározott „Személyes adatok”) csak az Ön beleegyezésével gyűjtjük.

A Szkenneroperátor által a szkennelés során összegyűjtött Személyes adatokat (a szkenner pontértéket is beleértve) a Nu Skin International Inc. kezeli, elsősorban információkutatás és statisztikai célokból. E kutatások és statisztikák eredményei senki számára nem elérhetők, kivéve összesítve és névtelen formátumban. A Szkenneroperátor csak a Szkenner pontértékhez és az Ön által önkéntesen megadott kiegészítő információkhoz fér hozzá, amelyeket a Nu Skin International Inc. A Scanner Appen keresztül bocsátott rendelkezésre. További információkat és részleteket az alábbiakban talál.

Alapértelmezés szerint minden mérés anonim módon (azaz bármely személyes azonosító, például név vagy e-mail-cím összegyűjtése nélkül) történik, kivéve, ha Ön úgy dönt, hogy megadja kapcsolattartási adatait, hogy a Szkenneroperátor és a Nu Skin nyomon követhesse az Ön fejlődését az idő haladtával (azaz, hogy lássák, hogyan alakul az Ön Szkenner pontértéke két mérés között). Kapcsolattartási adatait ezután együtt tároljuk a Szkenner pontértékével és minden további információval, amelyet Ön úgy döntött, hogy megad nekünk.

A megadott válaszoktól függően a következő Személyes adatok begyűjtésére kerülhet sor:

A begyűjtött személyes adatok kategóriái

A begyűjtött személyes adatok célja

A személyes adatok begyűjtésének jogalapja

Kapcsolattartási adatok: név és e-mail-cím

A Szkenner pontérték Önnel való megosztása, valamint a pontérték nyomon követése

Az Ön hozzájárulása vagy kifejezett hozzájárulása, amennyiben törvény írja elő

Hírek és információs szolgáltatások nyújtása, beleértve a Szkennerrel kapcsolatos e-mailes tájékoztatókat és hírleveleket

A Szkennerfiók létrehozása és kezelése, valamint a szkenner-kártyák alkalmazáson belüli vásárlásainak feldolgozása (ha rendelkezésre áll), valamint ügyfélszolgálat és támogatás biztosítása az Ön számára (csak a Szkenneroperátorok számára)

Az Önnel kötött szerződés teljesítése

Életrajzi adatok: nem, életkor és helyszín

Információkutatási és statisztikai célokra, valamint a dinamikus összehasonlító eszközünkben történő felhasználásra (ezek az adatok csak összesítve kerülnek felhasználásra)

Az Ön hozzájárulása vagy kifejezett hozzájárulása, amennyiben törvény írja elő

Életmódra vonatkozó információk: például dohányzási szokások, napozás, étrend-kiegészítők/gyümölcs/zöldség fogyasztása

Életrajzi adatok: az Ön fényképe

Utókövetési célokból és az Ön beazonosítása végett

Egészségügyi információk: például a testmagasság és a testsúly, a BMI

Információkutatási és statisztikai célokra, valamint a dinamikus összehasonlító eszközünkben történő felhasználásra (ezek az adatok csak összesítve kerülnek felhasználásra)

Az Ön kimondott hozzájárulása

Etnikummal kapcsolatos adatok: pl. etnikai származás

Egészségügyi információk: a karotinoidérték (beleértve a vizsgálat időpontját és dátumát)

Az Ön becsült karotinoidszintjének megosztása Önnel

Annak lehetővé tétele, hogy jogosult legyen a Pénzvisszafizetési garancia programunkra (csak azokon a piacokon, ahol ilyen program rendelkezésre áll)

Informatikai adatok: pl. A böngésző típusa, az operációs rendszer és (ha van) IP-cím (kizárólag Szkenne-roperátorok számára)

Információt gyűjteni a szolgáltatásunkkal való interakcióval kapcsolatban, hogy javítsuk az alkalmazásunkat, valamint informatikai biztonsági és rendszerdiagnosztikai célokra; az Ön adatbiztonságának fenntartása érdekében, és rendszereink naprakészen tartása végett, hogy továbbra is szolgáltatásokban részesíthessük Önt

Jogos érdekünk, vagy az Ön beleegyezése, ha a törvény előírja

Személyes adatainak megosztása és átadása

Személyes adatait nem osztjuk meg és nem továbbítjuk harmadik fél számára, az alábbiak kivételével:

-          Az Ön Szkenneroperátora: Szkenneroperátora az online Scanner Appen keresztül férhet hozzá az Ön személyes adataihoz. Alapértelmezés szerint minden mérés névtelenül kerül elvégzésre, kivéve, ha Ön úgy dönt, hogy megadja az elérhetőségét, amely lehetővé teszi a Szkenneroperátor (és a Nu Skin) számára, hogy összekapcsolja Önnel a Szkenner pontértékét és egyéb személyes adatait.

-          A Nu Skin leányvállalatai:

o   csak azokon a piacokon adhatjuk meg kapcsolattartó adatait és szkenner pontértékét helyi kapcsolt vállalatainknak, ha kvalifikálni szeretne a pénzvisszafizetési garancia programunkra. Ez a pénzvisszafizetési garancia a szkenner pontértékének időbeli javulásán alapul, és a Nu Skin helyi leányvállalatai kínálják. A helyi leányvállalat Adatkezelőként jár el az Ön személyes adatainak a pénzvisszafizetési garancia keretében történő feldolgozása során. Ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a Nu Skin Adatkezelésről szóló nyilatkozatából kaphat.

o   Ezenfelül, ha Ön Szkenneroperátor, és szkennerkártyákat vásárol a Scanner Appen keresztül (olyan piacokon, ahol ilyen funkció elérhető), akkor a tranzakció feldolgozása érdekében megadjuk online vásárlási adatait a helyi Nu Skin leányvállalatnak. A helyi leányvállalat Adatkezelőként jár el az Ön személyes adatainak feldolgozása során a szkennerkártyák vásárlásához. Ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a Nu Skin Adatkezelésről szóló nyilatkozatából kaphat.

Felhívjuk a figyelmét, hogy nem adjuk el és nem is adjuk át az Ön személyes adatait harmadik félnek; és az elmúlt 12 hónapban sem adtuk el az Ön személyes adatait más szervezeteknek.

Személyes adatok feldolgozásának helye

Személyes adatai az Egyesült Államokban kerülnek feldolgozásra és tárolásra, helyi szervereken. Védelmi mechanizmusokat és más megfelelő megoldásokat vezettünk be a határokon átnyúló átadások kezelésére, az alkalmazandó törvények előírása vagy megengedése alapján. Ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a Nu Skin Adatkezelésről szóló nyilatkozatából kaphat.

Mi biztosítja a személyes adatok védelmét?

Védjük az Ön személyes adatait és észszerű biztonságot nyújtunk, ideértve a fizikai (pl. biztonságos iratszekrényeket), a műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket, amelyek megvédik az Ön személyes adatait az illetéktelen vagy jogellenes feldolgozástól, valamint véletlen elvesztéstől, megsemmisüléstől vagy károsodástól.

Az ipar szabványos tűzfalaival és jelszóval védett adathálózatokat működtetünk. Ezenkívül TLS-t (szállítási réteg biztonsága) is alkalmazunk személyes adatainak biztonságos továbbításának céljából. Ezen információ kizárólag felhatalmazott személyek számára adható át, törvényes üzleti célokra.

Ezenfelül személyes adataihoz csak az arra felhatalmazott munkatársaink férhetnek hozzá.

Mennyi ideig őrizzük meg az Ön személyes adatait?

Személyes adatait 1 évig a Szkenneroperátor Scanner Appjében tárolják, majd automatikusan törlik.

Személyes adatait a Nu Skin szerverein is tárolják legfeljebb 10 évig, ezt követően automatikusan törlik vagy teljesen anonimizálják őket. Ez nem befolyásolja az alábbi jogait. Bármely anonimizált adatot csak statisztikai és tanulmányi célokra tárolunk.

Melyek az Ön személyes adatokkal kapcsolatos jogai?

Önnek a személyes adatok felhasználásával és tárolásával kapcsolatos jogai vannak. Önnek különösképpen jogában áll:

-          kérelmezni az Önről feldolgozott személyes adatok törlését vagy megsemmisítését. Ez alól kivételt képez, amennyiben jogi követelmény írja elő az adatok megőrzését;

-          kérelmezni az Önről feldolgozott nem teljes vagy pontatlan személyes adatok módosítását;

-          visszavonni a hozzájárulását bármely időpontban, amennyiben személyes adatainak kezelése az Ön hozzájárulásán alapul;

-          a kezelt személyes adatokhoz való hozzáférés és azokról másolati példány igénylése, bizonyos kivételekkel, elfogadható díj ellenében, amennyiben ez jogilag megengedett.

Amennyiben lehetséges, a fenti jogokat úgy gyakorolhatja, ha kapcsolatba lép adatkezelési csapatunkkal, vagy igénybe veszi online eszközünket – azokon a piacokon, ahol ez az eszköz rendelkezésre áll. A kaliforniai lakosok a következő telefonszámon is leadhatják igényüket: 800-487-1000.

A fenti joggyakorlásokra vonatkozó kérelmekre a törvény által előírt időn belül válaszolunk. Saját belátásunk szerint arra kérhetjük Önt, hogy igazolja kilétét, mielőtt rendelkezésére bocsátanánk az igényelt adatokat. Ezáltal biztosítjuk, hogy Személyes adatait nem másnak adjuk ki. Amennyiben nem bocsátja rendelkezésünkre azokat a Személyes adatokat, amelyek kérésének teljesítéséhez szükségesek, nem biztos, hogy eleget tudunk tenni kérelmének. Amennyiben nincs megelégedve azzal, ahogyan kérelmét kezeljük, vagy a releváns adatvédelmi törvény megszegése esetén panaszt nyújthat be az illetékes felügyeleti hatóságnál (pl. a Magyarországon hatókörrel rendelkezőnél).

Elkötelezettek vagyunk annak biztosítása mellett, hogy Ön kezelhesse Személyes adatait. Amennyiben az Adatkezelésről szóló nyilatkozat jelen részében ismertetett bármely jogát gyakorolja, Ön nem kerül hátrányos helyzetbe. Termékeinkért és szolgáltatásainkért nem számolunk fel alacsonyabb vagy magasabb árat, nem vonjuk őket meg Öntől, és a minőséget sem változtatjuk meg

Az Adatkezelésről szóló nyilatkozat módosítása

Az Adatkezelésről szóló nyilatkozatot időről időre módosíthatjuk. A jelentős változásokról értesítjük Önt azáltal, hogy ezeket a változásokat ide feltesszük; értesítéssel más megfelelő kommunikációs csatornákon keresztül, amelyeket általában Önnel használunk; vagy az alkalmazandó törvények által megkövetelt egyéb módon. A jelen Adatkezelésről szóló nyilatkozat módosításai azonnal hatályba lépnek, amint erre a honlapra felkerülnek, amennyiben azt másképp nem jelezzük. Amennyiben nem ért egyet a változásokkal, abbahagyhatja a szolgáltatás használatát. 

Az Adatkezelésről szóló nyilatkozat utoljára 2020. szeptember 8-án frissült.