Itt vagy még?

FOLYTATÁS

A halogatás kiiktatásának 4 módja

destroy_procrastination

 

 

A halogatás olyasmi, mellyel bizonyos mértékben mindenki szembesül. Némelyeknél a késlekedés a kudarctól való félelemből fakad, legyűrhet egy-egy intenzív projekt vagy esetleg elkalandozhat figyelem. Az okoktól függetlenül azonban a késlekedés gátat szab a cselekvésnek és a siker útjába áll. A következőkben négy olyan javaslatot olvashat, mellyel még kialakulás előtt kiiktatható a halogatás.

 

 

 

1. Ne érje be kevesebbel A munka ill. feladat iránti lelkesedés hiánya halogatást eredményezhet. Mikor alacsonyabbra helyezi a lécet, minden kevésbé fontosnak tűnik. Találja meg az örömöt és célt munkájában - mindenben lelje meg a jót és értékeset! A legapróbb, legmonotonabb teendők iránti lelkesedés jó munícióval szolgálhat, hogy maximálisan teljesítsen, és cselekedjen, majd elérje álmait.

 

2. Döntsön határozott célok ill. cselekvési terv mellett – Az emberek - világos úticél hiányában - gyakran halogatják dolgaikat. Határozza meg, mit kíván elérni, majd állítson magának cselekvési célokat a megvalósulás mikéntjéről. Céljait bontsa le kisebb, könnyebben elérhető mérföldkövekre, így menet közben is mérni tudja a haladási folyamatot. Ne feledje: egyszerre csak egy lépést tegyen!

 

3. Alakítson ki támogató rendszert Sokan minden maguk szeretnének megoldani, mindenféle külső segítség nélkül. Amennyiben Ön is ezek közé tartozik, gyakran olyan érzése lehet, mintha a világ összes súlya a vállára nehezedne. Ám dönthet úgy is, hogy nem viseli az összes terhet egyedül. Alakítsa ki támogatói hálózatát! Legyen egy mentora, példaképe vagy tanácsadói csoportja, akik hatékonyan felemelhetik Önt, utat mutathatnak és támogatást nyújthatnak. A motiváció megnő, ha hasonló gondolkodásúakkal veszi körül magát, akik számára fontos egymást megsegítése és az egymással törődés.

 

4. Határozza meg a fontossági sorrendet – A tennivalók listája sok esetben olyan hosszú, hogy azt sem tudjuk, mivel kezdjünk. Priorizálja teendőit és feladatait - Önnek logikus sorrendben. A vezető helyen feltétlenül a legfontosabb ill. a függőben lévő dolgok álljanak! Egy napi tennivalós lista remek módja annak, hogy megőrizzük a fókuszt.

A halogatás gátat szabhat a sikernek, ám lelkesedéssel, egyszerű tervezési technikákkal és a társak támogatásával túl lehet lendülni rajta. Iktassuk hát ki a halogatást!