Itt vagy még?

FOLYTATÁS

Három tipp a gyümölcsöző üzleti kapcsolatok kialakításához.

Learn Simple Techniques to Expand any Business

Business Relationships

Kapcsolatok… Megőrzik ép eszünket és sikerhez segítenek. A meglévő kapcsolataink definiálják, kik vagyunk és mik a szándékaink. Az élet pozitívumaira sarkallnak, továbbá mintegy kikényszerítik a kedves megnyilvánulást.

Mindez az üzleti kapcsolatok esetén is helytáll.. A megfelelő hálózatépítés és a bizalmon alapuló üzleti kapcsolatok építésének művészete az, ami elválasztja egymástól a "van" és a "nincs" kifejezéseket, és a sikeres üzleteket azoktól az üzletektől, melyeket nem érdemes folytatni. Valójában az üzlet nem szól másról, mint a megfelelő hálózatépítésről és a kapcsolatteremtésről.

 

A múltban az iparágat becsmérlők üzleti hozzáállásuk miatt támadtak egyes Üzletépítőket. Gyakran azt emelték ki, hogy sokan visszaélnek a személyes kapcsolataikkal az üzleti célok érdekében. Ezt nem érdemes meglepetésként kezelni, hiszen a személyes kapcsolatok az ember egyik legféltettebben őrzött kincse, és a bizalommal való visszaélés gyakran erős érzelmi reakciókat vált ki.

 

Jóllehet, egy nap alatt  nem tudjuk megváltoztatni a kételkedők és az elutasítók véleményét, megpróbálhatunk különféle módokat kitalálni a kapcsolatok felépítése és megtartása érdekében. Íme három dolog, amit már ma is el kezdhet gyakorolni a kapcsolatfejlesztés, az innovatív üzleti lehetőségek és exkluzív Nu Skin termékek  népszerűsítésének fokozása érdekében. 

 

Éljen őszintén!

 

Első lépésként állítsa magasra a mércét önmaga számára! Kötelezze el magát az etikus és őszinte feladatvégzés mellett – nem csupán munkája, hanem bármilyen téren! Amennyiben a saját értékei szerint kezd el élni, az emberek észre fogják venni azt. 

 

Az emberek látják, miként öltözködünk, , milyen a munkamorálunk. Tegye indokolttá kérdésüket: Ön mitől ennyire boldog? Ön hogy-hogy letagadhatja korát? Bizonyítsa személyesen a különbséget, és gyümölcsöző kapcsolatokra tesz majd szert.

 

Első lépésként összpontosítson a barátságokra!

 

A Nu Skin családon kívüliekre elsősorban barátként tekintsen, s csak ezt követően vegye fontolóra öket potenciális ügyfélként. Kapcsolatok esetén sosem beszélhetünk azonnali megtérülésről.  Az igazi és jelentőségteljes kapcsolatok kialakítása idő- és energiaigényes, s ápolásuk folyamatos képességfejlesztést kíván.

 

Mindezt alkalmazza üzleti kapcsolatokhoz való hozzáállása és kialakítása során is. Ehhez természetesen sok türelemre van szükség, a kapcsolatok kialakítása időigényes. A sikeres üzleti kapcsolatok alapjait nem egyetlen tárgyaláson fektetik le. A Team Elite-ek sem egy hét alatt építik ki erős szervezetüket. Időt, megértést, kedvességet, kitartást és elkötelezettséget kívánó feladat ez. A hangsúlyt potenciális ügyfeleinél mindig a barátságra helyezze, így a kapcsolatai örökké fognak tartani.

  

Létezik egy íratlan szabály, miszerint az emberek inkább barátokkal kötnek üzletet, mint idegenekkel – ez különösen igaz a közvetlen értékesítés terén. Számos sikeres üzletépítő barátokkal vagy családtagokkal összefogva vág bele az üzletbe. Amennyiben barátja vagy családtagja nem érdeklődik az üzleti kapcsolat iránt, a baráti viszony megőrzésére törekedjen. Lehet, hogy az időzítés nem megfelelő számukra. Esetleg egyéb körülmények vagy problémák is akadályozzák őket ebben. Mindentől függetlenül a személyes kapcsolatok százszorta értékesebbek, mint amit bármilyen üzlet nyújthat.

 

Legyen kitartó és elérhető!

 

Előfordult már, hogy orvosi rendelői látogatása alatt beugrott egy orvoslátogató vagy egy biztosítási képviselő? Hogy ők mit csinálnak? Mindenekelőtt  ebédet hoznak a teljes iroda számára, így gondoskodva arról, hogy a teljes személyzet rájuk figyel. Miközben a többiek esznek, a képviselő hétköznapi dolgokról beszél, és kissé személyesebb alapokra helyezi a kapcsolatot. Vajon a munkatársak tisztában vannak azzal, mi lesz a történet vége? Persze, hogy tudják, ám az adott pillanatban le vannak kenyerezve a finom ebéddel és a remek beszélgetéssel. A társalgás végén a képviselő egy gyorsan témaváltással elmagyarázza, termékei miért kiválóbbak a többinél. A képviselő ezután kérdéseket tesz fel, ingyenes termékmintákat oszt szét, és megkérdezi, hogy volna-e esetleg azonnali érdeklődés vagy kérdés. A munkatársak  valószínűleg azt felelik, hogy szeretnék kipróbálni az ingyenes mintát, szeretnék közelebbről megismerni a terméket, és  néhány hét múlva visszatérni a dologra. Számtalan esetben a képviselő hónapokat, esetleg akár éveket tölt üzleti kapcsolatok kialakításán anélkül, hogy bármit is értékesítene. Ám üzletkötés után sok iroda ugyanazzal a képviselővel dolgozik hosszú-hosszú időn keresztül.

 

Az Ön hozzáállása  hasonlít az orvoslátogatókékoz? Ön világosan kifejezi céljait, hogy mit képvisel, vagy az érdeklődés megtartásáért kikozmetikázza mondandóját?  Potenciális ügyfelei unottnak tűnnek vagy inkább érdeklődve várják közlendőjét? Elegendő időt hagy számukra az üzlet vagy a termékek megismeréséhez? Szán időt a kérdések megválaszolására és az aggályok leküzdésére? Ha nem, esetleg át kellene értékelnie üzletvezetési stratégiáját – közben pedig ne feledje, hogy az elkötelezett csapattagok összeállításához: a hosszú távú sikerek kialakítása időre, és mindenekelőtt kitartásra van szüksége.

 

Végeredményben a Nu Skin üzletépítői sikereinek valódi fokmérője a kapcsolatainak minősége. A kapcsolatépítés a sikeres és boldog élet alapvető eleme. Amennyiben időt szakít erősebb és sokáig tartós kapcsolat kialakítására, csodálatos üzleti eredményeket tapasztalhat majd meg!