Itt vagy még?

FOLYTATÁS

Kérdezze a szakértőt: Mosás és ápolás

cleansing_conditioning

 

A Nu Skin széles hajápolási termékpalettéval rendelkezik, így néha nem teljesen egyértelmű, melyiket próbáljuk ki és használjuk - az Epoch Ava puhi moni sampont és balzsamot vagy a Nu Skin Hair Care családot?  Az Önnek megfelelő termékcsalád kiválasztásának egyik módja a hajtípus és -forma ismerete.

 

 

 

Az Epoch Ava puhi moni termékek gyógynövényi összetevőt, az ún. avapuhi-kivonatot (zingiber zerumbet) tartalmaznak. A polinézek generációk óta használják a haj lágyabbá, kondicionáltabbá és ragyogóbbá varázslására az ava puhi körte alakú virágból nyert kivonatot. A polinézeknek haja jellemzően vastag, durva szálú, göndör, lapos, ovális keresztmetszetű hajszálakkal.

 

E szerkezeti tulajdonság miatt a fejbőr természetes hidratáló anyagai nehezen jutnak végig a hajszálakon. Ennek eredménye a száraz, nehezen kezelhető haj. A vastag szálú göndör haj nem veri vissza túl jól a fényt, ezért jóval kevésbé csillogóbb az egyenesebb hajtípusokhoz képest.  Amennyiben az Ön haja vastag szálú, meglehetősen göndör és száraz vagy netán korpás, érdemes kipróbálnia az Epoch Ava puhi moni termékeket.   Száraz hajra a hidratáló sampon és gazdag balzsam együttes használata is javallt.

 

A Nu Skin Hair Care család sampon és balzsam termékrendszer. A termékfejlesztés során a kutatás-fejlesztési részleg két hajtípusra koncentrált: a kerek vagy bab keresztmetszetű hajszálakakra. A bab keresztmetszetű hajszál az enyhén göndör vagy hullámos hajkorona jellemzője. Az inkább kerek hajszál egyenesebb hajnál van jelen. A kutikula vastagabb és meredekebb szögben simul a fejbőrre. Ez a hajstruktúra erősebbnek bizonyul.

 

A hajszerkezet ilyen jellegű eltérére miatt a Balancing Shampoo és Weightless Conditioner termékek alapformuláját hullámos (pl. bab alakú hajszálú), míg a Moisturizing Shampoo és Rich Conditioner termékeket a vastagabb, egyenes hajkoronára jellemző, kerek hajszálakra ajánljuk. A Moisturizing Shampoo és Rich Conditioner több szilikonnal és sheavajjal siet az egyenes, fénylő haj segítségére. Ugyanakkor a Balancing Shampoo és Weightless Conditioner "könnyedebb" készítmények, hogy a vékonyabb, bab hajszálakból álló haj igényelte dúsabb hajkoronát eredményezzék.

 

Minden hajtípusra kiváló a Clarifying Shampoo és a ReNu Hair Mask pakolás. A Clarifying Shampoo rendszeres használata segít megszabadulni a felhalmozódó környezeti méreganyagoktól. Egy-egy strandon vagy tengerparton eltöltött nap után is kiválóan megszabadít a hajszálakra lerakódott sótol és/vagy klórtól. Ugyanakkor a ReNu Hair Mask pakolás mély hidratálást nyújtó összetevőkből áll, hogy megerősítse haját és fokozza annak ragyogását. A száraz, különösen hideg időben előforduló környezeti behatásoknak kitett hajkorona esetén érdemes gyakorta alkalmazni a ReNu Hair Mask pakolást - a haj statikusságát elkerülendő.

 

A haj korral rendszeresen változik, hatással van rá a környezet, frizura; stb. Most némi betekintést nyerhet a Nu Skin hajápolási kínálatába, ugyanakkor a hajkorona igénye egyénenként más és más. Ebből kifolyólag érdemes többféle terméket kipróbálni.