Itt vagy még?

FOLYTATÁS

Tudományos Tanácsadó Testület


Lars Bohlin, Ph.D.

Lars Bohlin, Ph.D.
A svéd Uppsala Egyetem Farmakognóziai karának professzora

 

 

Dr. Bohlin 30 éven át tanulta, kutatta és oktatta a gyógyszerészetet. Az M.S. és Ph.D. címeit a svéd Uppsala Egyetemen szerezte meg, ahol jelenleg is a tanszék professzoraként dolgozik. Svédországban a tengeri farmakognózia úttörője. Etnofarmakológiai kutatásokat végez a gyulladáscsökentő természetes termékekkel kapcsolatban. Számos magán- és közszervezet számára végez tanácsadói munkát, emellett több kutatási tanács tagja. A stockholmi születésû Dr. Bohlin nemcsak hazájában, az Uppsala Egyetem Farmakológiai Kar Igazgatótanácsának vezetőjeként járult hozzá szakterülete fejlõdéséhez, hanem nemzetközi szinten is. Olyan tudományos magazinok szerkesztői és tanácsadói testületének tagja, mint a Phytotherapy Research, a Phytomedicine, a J. Ethnopharmacology és a Planta Medica.


Paul Alan Cox, Ph.D.

Paul Alan Cox, Ph.D.

Az Institute for Ethnomedicine igazgatója

 

A világ egyik vezető etnobotanikusaként Dr. Cox szakterülete a bennszülött kultúrák növényhasználata. Pályafutása során több mint 150 tudományos cikket és három könyvet publikált. Dr. Cox a Walesi Egyetemen Fullbright ösztöndíjasként szerezte meg ökológiai diplomáját master of science fokozattal. 1978-ben Dr. Cox Danforth- és National Science Foundation ösztöndíjasként kezdett a Harvard Egyetemen és 1981-ben biológiából Ph.D. diplomát szerzett. Később Ronald Reagen elnöktől megkapta a National Science Foundation Presidential Young Investigator Award díjat. Dr. Cox jelenleg az általa alapított Seacology Alapítvány nevű szervezet igazgatója, amelynek célja a szigetek esőerdőinek és kultúráinak megőrzése.

 


Ph.D., Zoe Diana Draelos, M.D., F.A.A.D.

Zoe Diana Draelos, M.D., F.A.A.D.

Bőrgyógyász, a Journal of Cosmetic Dermatology főszerkesztője

 

Dr. Draelos jelenleg is praktizáló, szakképzett bőrgyógyász, az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia tagja. Kutatási területe a kozmetikumok, a piperecikkek és a biológiailag aktív bőrgyógyászat. A Duke Orvosi Egyetem Bõrgyógyászati Tanszékének konzultáns professzora, saját praxissal a New York állambeli High Point-ban. Már több mint 45 amerikai és nemzetközi orvosi intézet vendégprofesszora volt. 9 kézikönyv, többek közt a Cosmetics in Dermatology szerzője. Emellett 23 kézikönyv társszerzője, több mint 300 tudományos írást publikált, és jelenleg 8 tudományos magazin szerkesztőbizottságának tagja. 2006-ben elnyerte a Health Beauty America Cosmetics Industry Lifetime Achievment díját a helyileg alkalmazható formulák kutatásában végzett munkájáért.


Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.

Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.
A Texasi Egyetem Southwestern Orvosi Központ Patológia Tanszékének docense

 

Dr. Kuro-o 1985-ben a Tokiói Egyetemen szerezte orvosdoktori diplomáját . A Tokiói Városi Geriátriai Kórházban 1988-ban végezte el a rezidensképzést, majd visszatért a Tokiói Egyetemre, amelynek kardiológiáján klinikai kutatói ösztöndíjas volt 1998-ig. Ph.D. diplomáját 1991-ben a Tokiói Egyetemen szerezte meg. Ezután posztdoktori képzésbe kezdett a Nemzeti Ideggyógyászati Intézetben, Japánban. Posztdoktori munkája során felfedezte a klotó gént, az emlősök öregedési szupresszorgénjét. 1998-ban a dallasi Texasi Egyetem Southwestern Orvostudományi Központ Patológiai Karának adjunktusává nevezték ki. Laboratóriumában  a klotó fehérje öregedésgátló hatásának molekuláris mechanizmusát kutatja.


Tomas A. Prolla, Ph.D

Tomas A. Prolla, Ph.D

A LifeGen Technologies társalapítója, a Wisconsini Egyetem Genetika és Orvos genetikai karának professzora

 

Tomas A. Prolla, Ph.D., a Yale Egyetem Molekuláris Biofizikai és Biokémiai Tanszékén szerzett doktori címet 1994-ben. A Baylor College of Medicine Humán és Molekuláris Genetika karán poszt-doktori képzésben részesült, majd 1997-ben a Wisconsini Egyetem Genetika és Orvos genetikai tanszékéhez csatlakozott. Dr. Prolla számos tudományos díjat nyert el munkássága során, többek közt a Shorb Lecturer díjat, a Burroughs Wellcome Young Investigator díjat, a Basil O’Connor Starter Scholar Research díjat, valamint a Howard Hughes Medical Institute New Faculty Startup díjat. Dr. Prolla jelenleg a génexpressziós profilozást, élettartam- és hisztopatológiai vizsgálatokat végez. 2001-ben Dr. Richard Weindruch és Dr. Prolla együtt alapították a táplálkozás-genomikával, így többek közt a tápanyagok és a kalóriaszegény étkezés öregedésre gyakorolt hatásával foglalkozó LifeGen Technologies, LLC-t. Dr. Prolla számos cikket publikált olyan elismert tudományos magazinokban, mint például a Science.


Molly Wanner, M.D., M.B.A

Molly Wanner, M.D., M.B.A

Dermatológus, Massachusetts Kórház és Harvard Orvosi Egyetem

Dr. Wanner szakvizsgai képesítésű dermatológus, akinek szakterülete a lézeres és kozmetikai dermatológia a Massachusetts Kórházban és a Harvard Orvosi Egyetemen. Jelenleg klinikai és alapvető tudományos kutatásokat végez a kozmetikai és lézer dermatológia területein. Kutatási érdeklődési körébe tartoznak a helyi alkalmazású kozmetikai termékek, a háj és cellulitisz, valamint a lézeres és kozmetikai eszközök. Dr. Wanner országszerte tart előadásokat, s olyan lapokban publikált cikkeket mint a Dermatologic Surgery, Lasers in Surgery and Medicine, valamint a Journal of the American Academy of Dermatology. Emellett bizottsági tag az American Academy of Dermatology, the American Society of Dermatologic Surgery és Women’s Dermatologic Society társaságoknál. Wanner Magna Cum Laude végzett az Amherst Főiskolán. Dr. Wanner a Columbia Egyetem hallgatójaként Alpha Omega Alpha elismeréssel végzett az orvosin, és Beta Gamma Sigma minősítéssel fejezte be üzleti tanulmányait.