Mai ești acolo?

CONTINUĂ

Învingeți Procrastinarea cu cei 4 D

destroy_procrastination

Procrastinarea este ceva cu care se confruntă oricine într-o anumită măsură. Pentru unii, procrastinarea poate fi generată de teama eșecului, fiind copleșiți de un proiect intens sau devenind neatenți. Însă, indiferent de cauză, procrastinarea amână acțiunea și împiedică succesul. Vă prezentăm patru sugestii pentru a învinge procrastinarea înainte ca aceasta să apară.

 

 

 

1. Depășiți ce este puțin – o lipsă generală de pasiune pentru un proiect sau o sarcină poate conduce la procrastinare. Când vă mulțumiți cu puțin, totul pare lipsit de importanță. Găsiți bucurie și scop în munca dumneavoastră – căutați partea pozitivă și plină de satisfacții în tot ceea ce faceți. Entuziasmul chiar și pentru cele mai meticuloase și umile sarcini vă poate oferi o determinare puternică pentru un maxim de rezultate – să acționați și să vă atingeți obiectivele.

 

2. Decideți pe baza obiectivelor sau planurilor de acțiune clare – Deseori, oamenii amână lucrurile atunci când nu au o direcție clară. Stabiliți ce anume vreți să realizați și stabiliți obiective de acțiune despre cum vreți să procedați. Descompuneți obiectivele pe pași mărunți, mai ușor de atins pentru a putea astfel să vă măsurați progresul pe parcurs. Nu uitați să faceți totul pas cu pas.

 

3. Dezvoltați un sistem de susținere – Mulți oameni încearcă să facă totul singuri, fără susținere de la alții. Dacă faceți parte dintre acești oameni, poate aveți uneori senzația că greutatea lumii se află pe umerii dumneavoastră. Însă puteți să decideți să nu duceți singuri povara. Dezvoltați un sistem de susținere. Apelarea la un mentor, model sau grup consultativ poate să vă ridice eficient, să vă ghideze și să vă susțină. Motivația crește atunci când vă înconjurați cu oameni cu o mentalitate asemănătoare cărora le pasă de ceilalți și se susțin reciproc.

 

4. Determinați-vă prioritățile – De multe ori lista noastră cu lucruri de făcut devine atât de încărcată încât nici măcar nu știm de unde să începem. Stabiliți obiectivele și sarcinile importante într-un mod care are sens pentru dumneavoastră. Asigurați-vă că includeți cele mai importante și urgente obiective în fruntea listei. Creând o listă zilnică cu lucruri de făcut poate fi și un mod excelent pentru a rămâne focalizați.

Procrastinarea ne poate împiedica pe oricare dintre noi să avem succes, însă cu pasiune, cu tehnici simple de planificare și cu susținere de la parteneri, aceasta poate fi depășită. Astfel, haideți să învingem procrastinarea!