Mai ești acolo?

CONTINUĂ

 

Comenzi și achiziții

 


Ce fel de modalitați de plata sunt disponibile?

 

Nu Skin acceptă VISA și MC ca metode de plată. Vă recomandăm să verificați modalitățile de plată disponibile la finalizarea plății in timpul plasarii comenzii.

 


Care sunt pașii de urmărit daca nu funcționeaza cardul meu?

 

Daca nu funcționează cardul Dvs:

 

  • Verificați dacă aveți fonduri suficiente pe card.
  • Contactați-vă banca pentru a vă asigura că nu aveți un blocaj international sau un blocaj pentru plați online plasat automat pe cardul Dvs.
  • Este posibil să fi introdus incorect numarul cardului Dvs, vă rugăm să verificați numerele și să vă asigurați că ați introdus corect detaliile.
  • Dacă întîmpinați probleme legate de parolă cu serviciile verificate de catre Visa sau MasterCard SecureCode, va trebui să contactați furnizorul cardului Dvs, deoarece Nu Skin nu are acces la informațiile securizate pe care le-ați configurat cu oricare furnizor.
  • Dacă tot nu puteți procesa comanda, vă rugăm să contactați Serviciul Clienți local cu numărul Dvs de identificare.

 


Cum îmi anulez / modific comanda mea?

 

Dacă descoperiți că treuie să vă anulați comanda, puteți face acest lucru doar apelând Serviciul Clienți local în termen de 10 minute de la plasarea comenzii, în așa fel există șansa de a opri / modifica comanda. Trimiterea unei cereri prin email nu este niciodata recomandată. După acest timp trebuie să parcurgeți procesul normal de returnare în conformitate cu Politica noastră de Returnare, Rambursare și Schimbare și în Politicile și procedurile noastre.

 


Cum pot vedea istoricul comenzilor mele?

 

  • Logaiț-vă în contul Dvs Nu Skin pe www.nuskin.com
  • Faceți click pe numele Dvs (în partea dreaptă sus a paginii web)
  • Apoi faceți click pe Profil

Cum primesc o factura?

 

Nu Skin EMEA nu mai oferă facturi pe hârtie pentru comenzile expediate din motive de protecție a mediului. Factura Dvs va fi trimisă prin email în format PDF. În cazul în care este necesară versiunea pe hârtie a facturii, vă rugăm să contactați Serviciul Clienti din țara Dvs.


Ce inseamnă SV?

 

SV sau volumul vanzarilor este valoarea lunara in puncte a produselor si serviciilor pe care le achizitionati de la Nu Skin. SV este o baza pentru calcularea punctelor de produse in comenzile ADR / abonament


 

Subiecte de ajutor

 


 

Nu găsiți ce căutați?

 

Contactați-ne