Mai ești acolo?

CONTINUĂ

Consiliul Ştiinţific Consultativ

Consiliul Ştiinţific Consultativ


Lars Bohlin, Ph.D.

Lars Bohlin, Ph.D.
Profesor de Farmacognozie, Universitatea Uppsala, Suedia

 

 

Timp de 30 de ani Dr. Bohlin a studiat, a cercetat şi a predat farmacologia. A obţinut diplomele de masterat şi de doctorat în farmacologie la Universitatea Uppsala din Suedia unde lucrează în prezent ca profesor universitar. A dezvoltat farmacognozia marină în Suedia şi interesul său s-a concentrat asupra etnofarmacologiei, cu accentul pe produsele naturale anti-inflamatorii. Este deseori consultat în calitate de expert de către organizaţii private şi publice şi face parte din numeroase consilii de cercetare. Născut în Stockholm, Suedia, Dr. Bohlin a contribuit în planuri diverse - atât în propria sa comunitate, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Conducere al Departamentul de Farmacologie din Uppsala, cât şi la nivel internaţional. Face parte din consilii editoriale şi consultative pentru jurnale ştiinţifice precum Phytotherapy Research, Phytomedicine, J. Ethnopharmacology şi Planta Medica.


Paul Alan Cox, Ph.D.

Paul Alan Cox, Ph.D.

Directorul Institutului pentru Etnomedicină

 

Unul dintre etnobotaniştii de top ai lumii, Dr. Cox se specializează în modul de utilizare a plantelor de către culturile indigene. De-a lungul carierei sale a publicat peste 150 de articole ştiinţifice şi trei cărţi. Dr. Cox a obţinut diploma de masterat în ecologie la Universitatea Wales, beneficiind de o bursă Fullbright. În anul 1978 Dr. Cox a fost admis la Harvard în calitate de bursier Danforth şi bursier al Fundaţiei Naţionale de Ştiinţe iar în anul 1981 a obţinut diploma de doctorat în biologie. Ulterior a primit premiul de Tânăr Cercetător al Fundaţiei de Ştiinţe Naţionale oferit de Preşedintele Ronald Reagan. În prezent Dr. Cox deţine funcţia de Preşedinte al Fundaţiei Seacology, organizaţie pe care a fondat-o pentru a ajuta la conservarea pădurilor tropicale şi a culturilor acestor insule.

 


Ph.D., Zoe Diana Draelos, M.D., F.A.A.D.

Zoe Diana Draelos, M.D., F.A.A.D.

Dermatolog şi Redactor-Şef, Journal of Cosmetic Dermatology

 

Dr. Draelos este dermatolog practician atestat şi membră a Academiei Americane de Dermatologie, efectuând cercetări cu privire la produsele cosmetice, de toaletă şi a medicamentelor biologic active pentru piele. Ea este profesor consultant în cadrul Departamentului de Dermatologie al Şcolii de Medicină, Universitatea Duke şi desfăşoară practică clinică în High Point, N.C. A fost profesor invitat în peste 45 de instituţii medicale naţionale şi internaţionale. Este autoarea a nouă manuale, inclusiv a manualului „Cosmetics in Dermatology“ ("Cosmeticele în Dermatologie"). Dr. Draelos a contribuit cu capitole la 23 de manuale, 300 de lucrări publicate şi în prezent face parte din opt consilii editoriale de jurnale. În anul 2006 a primit un premiu pentru întreaga activitate în domeniul produselor cosmetice din partea Health Beauty America pentru contribuţiile sale în ceea ce priveşte formulările topice.


Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.

Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.
Profesor Asociat de Patologie, Centrul Medical de Sud Vest, Universitatea Texas

 

 

Dr. Kuro-o a absolvit masteratul în medicină în anul 1985 la Universitatea Tokyo, Japonia. Şi-a încheiat rezidenţiatul la Spitalul Metropolitan de Geriatrie din Tokyo în 1988, după care a revenit la Universitatea Tokyo ca şi angajat clinic în cardiologie până în anul 1998. A obţinut diploma de doctorat în anul 1991 la Universitatea Tokyo, după care a urmat studii postdoctorale la Institutul Naţional de Neuroştiinţe din Japonia. În timpul activităţii sale postdoctorale, el a identificat gena klotho - o genă supresoare a îmbătrânirii la mamifere. În anul 1998 a devenit Profesor Asistent de Patologie la Centrul Medical de Sud Vest, Universitatea Texas, din Dallas. Munca sa de laborator  se axează pe înţelegerea mecanismului molecular prin care proteina klotho suprimă îmbătrânirea.


Tomas A. Prolla, Ph.D

Tomas A. Prolla, Ph.D.

Co-fondator LifeGen Technologies, Profesor, Departamentele de Genetică şi Genetică Medicală, Universitatea Wisconsin

 

Tomas A. Prolla, Ph.D., a studiat în cadrul Departamentului de Biofizică Moleculară şi Biochimie la Yale University, obţinând diploma de doctorat în anul 1994. A finalizat studiile postdoctorale în cadrul Departamentului de Genetică Umană şi Moleculară, Colegiul de Medicină Baylor, alăturându-se apoi Departamentului de Genetică şi Genetică Medicală al Universităţii Wisconsin în anul 1997. Dr. Prolla a primit mai multe premii pentru excelenţă ştiinţifică, inclusiv Premiul Shorb Lecturer, Premiul Burroughs pentru Tinerii Cercetători, Premiul Basil O’Connor pentru Începători în Cercetarea Academică şi Premiul Howard Hughes pentru Noii Profesori ai Institutului Medical. Munca Dr-ului Prolla se concentrează în prezent asupra utilizării profilului expresiei genelor, a studiilor asupra duratei de viaţă şi histopatologiei. În anul 2001, împreună cu Dr. Richard Weindruc, a fondat LifeGen Technologies, LLC, o companie axată pe genomica nutriţională, inclusiv pe impactul nutrienţilor şi al restricţiei calorice asupra procesului de îmbătrânire. Dr. Prolla a publicat mai multe articole în reviste ştiinţifice prestigioase precum Science.


Hildebert Wagner, Ph.D.

Hildebert Wagner, Ph.D.
Profesor Emerit, Institutul de Farmacie din cadrul Centrului pentru Cercetare Farmaceutică, Universitatea Ludwig-Maximilians, Munchen, Germania.

 

Autorul lucrării „Immunomodulatory Agents from Plants“ (Birkhauser Verlag, Basel, 1999), Dr. Hildebert Wagner a studiat farmacia încă din anul 1950. El este autorul altor 7 cărţi, inclusiv: „Plant Drug Analysis“ ("Analiza medicamentelor pe bază de plante") (Springer Verlag Heidelber, 1996) şi „Drugs and Drug Constituents“ ("Medicamente şi constituenţii medicamentelor") (Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft Stuttgart, 1998); de asemenea, este autorul a peste 900 de publicaţii ştiinţifice. Dr. Wagner a devenit Profesor Titular de Farmacognozie în anul 1965 şi, ulterior, a lucrat ca Director al Institutului de Biologie Farmaceutică din Munchen până în anul 1999. A fost premiat de multe instituţii ştiinţifice internaţionale, inclusiv de Universităţile din Ohio, Budapesta şi Debrecen, Dijon şi Helsinki pentru munca sa în domeniul farmaciei. Dr. Wagner face parte din consiliile consultative/editoriale ale Phytochemistry, Journal of Ethnopharmacology, Journal of Natural Products, fiind, de asemenea, Redactor al International Journal of Phythomedicine.


Molly Wanner, M.D., M.B.A

Molly Wanner, M.D., M.B.A

Dermatolog, Spitalul General Massachusetts şi Şcoala Medicală Harvard.

Dr. Wanner este un dermatolog certificat, parte a consiliului de conducere, care se specializează în laser şi dermatologie cosmetică la Spitalul General Massachusetts şi Şcoala Medicală Harvard. În prezent ea conduce cercetări ştiinţifice de bază şi clinice în domeniul dermatologiei cu laser şi cosmetice. Domeniile sale de cercetare includ produsele cosmetice topice, grăsimea şi celulita, dispozitivele cu laser şi cele cosmetice. Dr. Wanner a prezentat la nivel naţional şi a fost autoarea a numeroase articole în publicaţii precum Dermatologic Surgery, Lasers in Surgery and Medicine, and Journal of the American Academy of Dermatology. Ea munceşte pe grupuri de lucru pentru Academia Americană de Dermatologie, Societatea Americană de Operaţii Dermatologice şi Societatea Dermatologică a Femeilor. Wanner a absolvit Colegiul Amherst cu distincţia Magna Cum Laude. Dr. Wanner a studiat la Universitatea Columbia, unde a absolvit Alpha Omega Alpha de la şcoala medicală şi Beta Gamma Sigma de la şcoala de afaceri.