Ben je er nog?

DOORGAAN

Drie tips voor het ontwikkelen van vruchtbare zakelijke relaties

Learn Simple Techniques to Expand any Business

Business Relationships

Relaties... Die vormen de basis van ons welzijn en succes in het leven. Wat voor relaties we hebben, bepaalt wie we zijn en waar we mee bezig zijn. Relaties motiveren ons voor het positieve in het leven en zetten ons aan om aardig te zijn. We vertrouwen op onze relaties in tijden van nood, verdriet, vreugde en bij gelegenheden.

 

Hetzelfde geldt voor zakelijke relaties. Door adequaat te netwerken en de kunst te verstaan van het opbouwen van zakelijke vertrouwensrelaties worden degenen die "het hebben" onderscheiden van degenen die "het niet hebben" en worden succesvolle zaken onderscheiden van zaken die het steeds moeilijk hebben. Zaken doen draait echt om adequaat netwerken en de kunst van het opbouwen van zakelijke relaties.

 

In het verleden hebben critici van de sector de manier waarop bepaalde distributeurs hun werk benaderen aan de kaak gesteld. Ze wezen op de manier waarop sommigen hun persoonlijke relaties hebben misbruikt voor zakelijke doelen. Dit kan voor niemand verrassend zijn omdat interpersoonlijke relaties algemeen als een bijzonder waardevol en gekoesterd goed wordt beschouwd en het mogelijke misbruik van het vertrouwen in relaties kan vaak leiden tot krachtige emotionele reacties.

 

Hoewel we mogelijk niet in staat zijn de meningen van twijfelaars en nee-zeggers snel te doen veranderen, kunnen we misschien toch manieren vinden om relaties op een betere manier op te bouwen en te onderhouden. Hier zijn drie dingen waar u vandaag nog mee kunt beginnen om uw relaties te verbeteren en uw vermogen om innovatieve zakelijke kansen te delen en de exclusieve producten die Nu Skin te bieden heeft. 

 

Blijf eerlijk

 

Stel in de eerste plaats hoge normen voor uzelf. Wees toegewijd aan op een ethisch verantwoorde en eerlijke manier te handelen – niet alleen op zakelijk gebied maar in alles wat u doet. Als u leeft naar de waarden die u verkondigt, zullen mensen die waarden ook zien. 

 

Mensen weten hoe we ons kleden, hoe we spreken en wat onze arbeidsethiek is. Geef mensen reden om te vragen waarom u zo blij bent. Geef ze een reden te vragen wat uw geheim is en waarom u er zoveel jonger uitziet. Toon het verschil dat u maakt dag in dag uit en de relaties die u opbouwt, zullen hun vruchten afwerpen.

 

Focus u eerst op vriendschap.

 

We moeten vervolgens mensen buiten de Nu Skin-familie eerst als vrienden zien, dan als potentiële zakelijke partners. Waar relaties een rol spelen, bestaat er niet zoiets als direct scoren. Echte en betekenisvolle vriendschappen hebben tijd en inspanningen nodig en het ontwikkelen van vriendschappen is een vaardigheid die continu kan worden verfijnd.

 

Laten we dit nu eens toepassen op de manier waarop u zakelijke relaties benadert en verkrijgt. Er is zeker geduld voor nodig: het opbouwen van relaties kost tijd. Succesvolle zakelijke partnerschappen worden niet in één bijeenkomst geregeld. Team Elites bouwen hun krachtige organisaties niet op in één week. Er is allemaal tijd, begrip, vriendelijkheid, uithoudingsvermogen en toewijzing voor nodig. Maak je vriendschap met je beoogde zakelijke contacten tot een prioriteit en je relatie met hen zal een leven lang duren.

  

Er is een ongeschreven wet die stelt dat vrienden eerst zaken doen met vrienden, niet met vreemden – dit geldt nergens sterker dan bij directe verkoop. Veel succesvolle distributeurschappen beginnen wanneer vrienden of familieleden ook bij het bedrijf worden betrokken. Maar als je vriend of het gezinslid nu niet is geïnteresseerd in een zakelijke relatie, moet je ervoor zorgen dat je de niet-zakelijke relatie wel aanhoudt. Misschien is het nog niet het goede moment voor hen. Er kunnen andere situaties of kwesties zijn waar ze mee te maken hebben. Wat de oorzaak ook is, je persoonlijke relaties zijn oneindig belangrijker dan welke zaak dan ook.

 

Wees volhardend en beschikbaar.

 

Bent u ooit bij de dokter geweest toen er een farmaceutica- of verzekeringsagent langs kwam? Wat doen zij? Eerst nemen de lunch voor iedereen mee omdat ze tijdens de lunch de meeste aandacht kunnen krijgen van de meeste mensen. Terwijl ze eten zal de agent meestal over kleine dingen praten en zo mensen echt leren kennen. Weten de medewerkers wat er aan het eind gaat gebeuren? Natuurlijk weten ze dat, maar ze zijn tijdelijk 'verkocht' door het gratis, heerlijke eten en een gezellig gesprek. Aan het eind houdt de agent een snel verkoopgesprek en legt hij uit waarom zijn producten beter zijn. De agent geeft enkele gratis stalen en vraagt of er interesse is of dat er vragen zijn. Waarop de medewerkers waarschijnlijk zeggen dat ze de stalen zullen proberen, het product zullen bekijken en er over een paar weken op terug zullen komen. In veel gevallen werken deze agenten of vertegenwoordigers maanden of zelfs jaren aan het opbouwen van relaties zonder dat ze iets verkopen. Maar als de verkoop eenmaal rond is, blijven veel kantoren hun levenslang bij dezelfde vertegenwoordiger.

 

Is uw benadering te vergelijken met die van deze vertegenwoordiger? Bent u duidelijk over uw bedoelingen en waar u voor staat, of hebt u het gevoel dat u de zaken rooskleuriger voorstelt om iemands belangstelling te wekken?  Zien uw contactpersonen er verveeld uit of zijn ze geïnteresseerd om te horen wat u te vertellen hebt? Geeft u hen voldoende tijd om ons bedrijf en onze producten te bestuderen? Zorgt u voor een vervolg om vragen te beantwoorden of om kwesties aan te pakken? Als dat niet zo is, moet u de manier waarop u zaken doet eens onder de loep nemen – denk eraan dat tijd en toewijding vaak nodig zijn voor het ontwikkelen/werven van toegewijde teamleden en het creëren van een langdurig succes.

 

Uiteindelijk is de beste indicatie van uw succes als een Nu Skin Distributeur de kwaliteit van uw relaties. Het opbouwen van relaties is essentieel voor een succesvol en gelukkig leven. Wanneer u de tijd neemt om sterke en duurzame relaties te creëren, kunt u de vruchten daarvan plukken in uw werk.