Ben je er nog?

DOORGAAN

4 tips om uitstelgedrag te overwinnen

destroy_procrastination

 

 

Iedereen heeft wel eens last van uitstelgedrag, zij het in meer of mindere mate. Voor sommigen is uitstelgedrag het gevolg van faalangst, doordat ze overweldigd zijn door een intensief project of in de war raken. Maar wat de oorzaak ook mag zijn, uitstelgedrag stelt actie uit en staat succes in de weg. Hieronder vindt u vier tips om uitstelgedrag te overwinnen, nog voor het begint.

 

 

 

1. Neem geen genoegen met minder Een algemeen gebrek aan passie voor een job of taak kan leiden tot uitstelgedrag. Wanneer je genoegen neemt met minder, voelt alles niet zo belangrijk aan. Haal plezier en betekenis uit uw werk, tracht te vinden wat goed is en voldoening schenkt in alles wat u doet. Enthousiasme voor zelfs de meest pietepeuterige en oninteressante taak kan u een energieboost geven om uw best te doen, om in actie te komen en uw doelstellingen te bereiken.

 

2. Leg duidelijke doelstellingen of actieplannen vast - Vaak vertonen mensen uitstelgedrag omdat ze geen duidelijke richting hebben. Bepaal wat u wilt verwezenlijken en stel uzelf uitvoerbare doelstellingen voor hoe u het wilt aanpakken. Splits uw doelstellingen op in kleinere, beter haalbare mijlpalen, zodat u uw vooruitgang kunt meten. Stap voor stap zult u er geraken.

 

3. Laat u helpen Veel mensen proberen alles alleen te doen, zonder de hulp van iemand anders. Als u een van die mensen bent, lijkt het soms alsof de hele wereld op uw schouders rust. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw verantwoordelijkheden niet alleen te dragen. Laat u door anderen helpen. Maak gebruik van een mentor, rolmodel of adviesgroep om u op een efficiënte manier te laten stimuleren, begeleiden en ondersteunen. U zult gemotiveerder zijn wanneer u zich laat omringen door gelijkgestemde mensen die om u geven en u aanmoedigen.

 

4. Bepaal welke uw prioriteiten zijn – Vaak wordt onze To Do-lijst zo overweldigend dat we niet eens weten waar we moeten beginnen. Stel prioriteiten met betrekking tot uw doelstellingen en taken op een manier die zinvol is voor u. Plaats de belangrijkste of dringendste doelstellingen bovenaan uw lijst. Een dagelijks To Do-lijstje maken kan ook een fantastische manier zijn om geconcentreerd te blijven.

Uitstelgedrag kan ervoor zorgen dat we niet succesvol worden, maar met passie, eenvoudige planningstechnieken en de steun van lotgenoten en vrienden, kunnen we het overwinnen. Laten we dus samen een einde maken aan uitstelgedrag!