Rendelés és vásárlás

Új vásárló? Regisztráljon ma!

 

Rendelés és vásárlás

 


Nem működik a bankkártyája?

 

Amennyiben bankkártyája nem működik:

 

  • Ellenőrizze, hogy kártyájának egyenlege fedezi-e a rendelés árát!
  • Vegye fel bankjával a kapcsolatot, és győződjön meg róla, hogy kártyáját nem blokkolták-e automatikusan nemzetközi vagy internetes forgalom miatt.
  • Lehetséges, hogy helytelen bankkártya adatokat szolgáltatott, ezért kérjük, ellenőrizze a számokat, és győződjön meg róla, hogy helyes banki adatokat ad meg a rendelés kifizetésekor!
  • Amennyiben a „Verified by VISA” vagy „MasterCard SecureCode” szolgáltatás során jelszavával kapcsolatban észlel problémát, vegye fel a kapcsolatot bankkártya szolgáltatójával, mert a Nu Skinnek nincs hozzáférési lehetősége azokhoz a bizalmas információkhoz, amelyeket Ön az említett szolgáltatóknál állított be.
  • Amennyiben Ön továbbra sem tudja leadni rendelését, kérjük, üzletépítői azonosítójával forduljon a helyi Ügyfélszolgálathoz!

 


Milyen fizetési lehetőségek állnak rendelkezésre?

 

Az Ön kényelmének érdekében a Nu Skin a következő fizetési lehetőségeket kínálja: VISA; MasterCard; banki átutalás

 


Hogyan törölhetem a rendelésemet?

 

Amennyiben leadott rendelését törölni kívánja, arra a rendelés leadásától számítva 10 percen belül van lehetőség, ha felhívja a helyi Ügyfélszolgálatot. Nem javasoljuk, hogy kérésével e-mailben keresse fel munkatársainkat.

 


Hol tekinthetem meg a rendelési előzményeket?

 

Jelentkezzen be a fiókjába, kattintson a nevére, majd a ”ELŐZŐ MEGRENDELÉSEK”!


Hogyan juthatok hozzá egy számlához?

 

  • A környezet megóvása végett a Nu Skin EMEA a kiszállított rendelések mellé nem biztosít papír alapú számlát. Számláját a megrendelést visszaigazoló e-mailben, PDF formátumban küldjük el Önnek.
  • Amennyiben rendelései után Ön papír alapú számlát igényel, kérjük, azt jelezze Ügyfélszolgálatunk felé!
  • Amennyiben egy korábbi számla másolatához szeretne hozzájutni, forduljon a helyi Ügyfélszolgálathoz a rendelés számával!

Hogyan adhatok le rendelést egy másik országból?

 

Kizárólag Üzletépítőknek van lehetőségük arra, hogy saját országukon kívülről rendeljenek termékeket.


Hogyan adhatok termékeket a megrendelésemhez?

 

Amennyiben leadott rendeléséhez egy újabb terméket szeretne hozzáadni, arra a rendelés leadásától számítva 10 percen belül van lehetőség, ha felhívja a helyi Ügyfélszolgálatot. Nem javasoljuk, hogy kérésével e-mailben keresse fel munkatársainkat.


Mit jelent a PSV?

 

A PSV vagy Személyes Pontforgalom az a havi pontérték, amely a Nu Skintől megvásárolt termékek és szolgáltatások után jár.


 

Témakörök

 


 

Nem találja, amit keres?

 

Csatlakozzon a Nu Skinhez Legyen Ön is Üzletépítő