Är du kvar?

FORTSÄTT

Tre tips för att utveckla givande affärsrelationer

Learn Simple Techniques to Expand any Business

Business Relationships

Relationer…är det som håller oss sunda och framgångsrika i livet. De typer av relationer vi har definierar vilka vi är och hur vi fungerar. De motiverar oss till ett positivt liv och tvingar oss att utföra vänliga gärningar. Våra relationer i livet är de vi förlitar oss på under tider av svårigheter, sorg, glädje och möjligheter.

 

Det samma gäller också affärsrelationer. Knyta kontakter och konsten att bygga affärsrelationer med tillit är vad som separerar de som”har” från de som ”inte har” och framgångsrika affärer för de som fortsätter att kämpa. Förmågan och konsten att knyta kontakter och bygga upp relationer är verkligen vad affärer handlar om.

 

Tidigare har förtalare attackerat det sätt som vissa distributörer förhåller sig till verksamheten. De påpekade ofta det sätt som vissa missbrukar sina personliga relationer för att erhålla framgång. Detta borde inte vara någon överraskning eftersom personliga relationer är människans mest skyddade tillgång och missbruk av tillit kan ofta ge starkt emotionellt gensvar.

 

Trots att vi kanske inte kan förändra åsikterna för de som tvivlar och nejsägarna över en natt, kanske vi kan hitta vägar att förbättra det sätt vi bygger och underhåller relationer. Här följer tre saker du kan göra redan idag för att förbättra både dina relationer och din förmåga att dela innovativa företagsmöjligheter och de exklusiva produkter Nu Skin har att erbjuda. 

 

Lev ärligt.

 

Sätt först upp höga standarder för dig själv. Engagera dig i att göra saker etiskt och ärligt – inte bara i affärer, utan i allting du gör. När du lever som du lär, kommer det att märkas. 

 

Människor lägger märke till hur vi klär oss, hur vi pratar och vår arbetsmoral. Ge dem en anledning att fråga vad det är som gör dig så glad? Ge dem en anledning att fråga vad dina hemligheter är och varför du ser yngre ut än vad du är? Visa din personliga skillnad varje dag så kommer de relationer du bygger upp att bli givande.

 

Fokusera först och främst på vänskap.

 

Därefter måste vi först se de utanför Nu Skin-familjen som vänner och sedan som möjliga affärspartners. Vad gäller relationer finns det ingen omedelbar tillfredsställelse. Äkta och meningsfulla relationer tar tid och kraft och att utveckla dem är en skicklighet som konstant kan förfinas.

 

Tillämpa nu detta på det sätt du tar kontakt och skaffar affärsrelationer. Det krävs tålamod, att bygga upp relationer tar tid. Framgångsrika affärsrelationer upprättas inte under ert första möte. Team Elites bygger inte sin stabila organisation på bara en vecka. Det krävs tid, förståelse, vänlighet, uthållighet och engagemang. Låt vänskapen med möjliga affärskontakter vara första prioritet så kommer dessa relationer att bestå under hela livet.

  

Det finns en oskriven regel att vänner först gör affärer med vänner, inte främlingar – det finns ingenstans som detta är mer sant än inom direktförsäljning. Många framgångsrika distributörsrelationer startade mellan vänner eller familjemedlemmar som tillsammans engagerade sig i verksamheten. Men om din vän eller familjemedlem inte är intresserad av en affärsrelation just nu, bör du se till att underhålla dina relationer utanför arbetet. Tiden kanske inte är den rätta för dem. Det kan finnas andra omständigheter eller angelägenheter som hindrar dem. Oavsett anledning är dina personliga relationer ofantligt mer värdefulla än vad en affär någonsin blir.

 

Var ihärdig och tillgänglig.

 

Har du någonsin varit på en läkarmottagning när en läkemedels- eller försäkringsrepresentant kommit förbi? Vad gör de? De tar först med sig lunch till hela mottagningen eftersom det är under den tid som de flesta av personalen har tid att lyssna. Samtidigt som de äter småpratar representanten och lär känna personerna på en personlig bas. Vet personalen vad som händer i slutet? Självklart vet de det, men för tillfället är de sålda på grund av den läckra gratismaten och den trevliga konversationen. I slutet håller representanten ett försäljarsnack och förklarar varför deras produkter är bättre än andras. Representanten undrar om någon har några frågor, ger dem gratisprover och frågar om omedelbart intresse eller frågor. Då säger troligen personalen att de vill testa gratisproverna, studera produkten och sedan ha ett uppföljningsmöte om några veckor. I många fall arbetar dessa försäljningsrepresentanter i månader eller år för att etablera relationer utan att sälja något. När väl försäljningen gjorts håller sig många mottagningar till samma försäljningsrepresentant under resten av tiden.

 

Går du tillväga på samma sätt som en läkemedelsrepresentant? Är du ärlig med dina avsikter och med vad du representerar eller känner du att du måste bädda in sanningen för att fånga någons intresse?  Ser dina kontakter uttråkade ut eller är de intresserade av att höra vad du har att säga? Ger du dem tillräckligt med tid för att lära sig mer om vår verksamhet och våra produkter? Svarar du på deras frågor och tar upp bekymmer som de har? Om inte, måste du kanske omvärdera det sätt som du sköter din verksamhet – kom ihåg att tid och ihärdigt engagemang ofta är nödvändigt för att rekrytera hängivna teammedlemmar och för att skapa varaktig framgång.

 

Kvaliteten på dina relationer är slutligen den bästa indikationen på din framgång som Nu Skin-distributör. Att bygga relationer är en nödvändig ingrediens för ett framgångsrikt och lyckligt liv. När du tar dig tid att skapa starkare och mer bestående relationer, kan du se bra resultat inom din verksamhet.