Är du kvar?

FORTSÄTT

Fråga experten: Tvätt och balsam

cleansing_conditioning

 

Nu Skin har ett stort utbud av hårprodukter och det kan vara svårt att veta vilken produkt som ska användas - Epoch Ava puhi moni Shampoo and Conditioner eller serien Nu Skin Hair Care.  Ett sätt att välja rätt hårprodukt är att först veta vilken slags hårtyp och form man har.

 

 

 

Produkterna i serien Epoch Ava puhi moni innehåller växtextraktet zingiber zerumbet (ava puhi-extrakt). Polynesier har använt sig av extraktet från den konformade blomman i generationer för att få mjukt och glansigt hår. Polynesierna tenderar att ha tjockt, grovt, lockigt hår med platta, ovalformade hårstrån.

 

Naturligt mjukgörande ämnen har pga detta svårt att leta sig ned från hårbotten till strået. Resultatet blir torrt, svårhanterligt hår. Tovigt hår reflekterar inte ljuset så väl och tenderar därför att sakna glansen hos ett rakt hår.  Har du tjockt, grovt, väldigt lockigt eller torrt hår eller lider av mjäll, så borde du prova produkterna Epoch Ava puhi moni. Har du torrt hår rekommenderas även Moisturizing Shampoo och balsamet Rich Conditioner.

 

Nu Skin Hair Care är en serie schampon och balsam. När dessa produkter togs fram, fokuserade man på två slags hårtyper - runda strån och njurformade dito. Ett njurformat hårstrå tenderar att vara lätt vågigt eller lockigt. Mera runda strån leder till rakt hår. Cuticulan är tjockare och ligger ned i en tvärare vinkel. Hårstrukturen har visat sig vara starkare.

 

På grund av dessa skillnader i hårets struktur utformades Balancing Shampoo och Weightless Conditioner för vågigt hår (d.v.s. njurformade strån), medan Moisturizing Shampoo och Rich Conditioner bättre passar runda strån, vilket resulterar i tjockare, rakare hår. Moisturizing Shampoo och Rich Conditioner innehåller mer silikon och sheasmör för rakt, glansigt hår. Balancing Shampoo och Weightless Conditioner är däremot "lättare" och ger mer av den volym som ofta behövs hos tunnare, njurformade strån.

 

Alla hårtyper kan använda Clarifying Shampoo och ReNu Hair Mask. Clarifying Shampoo kan användas då och då för att bli av med beläggningar och miljöföroreningar. Det är också fint att använda efter en dag på stranden eller i simhallen för att hjälpa håret bli av med salt och/eller klor. ReNu Hair Mask är en djupgörande hårinpackning som ökar styrkan och glansen i håret. De som bor i torra och framför allt kalla områden kan använda ReNu Hair Mask oftare för att göra håret mindre statiskt.

 

Hårets behov ändrar sig då och då med åldern, förändringar i miljö, stil etc. Så medan ovanstående kan ge en inblick i utvecklingen av Nu Skins hårserier så varierar alltså var och ens behov med tiden. Ibland får man helt enkelt prova sig fram till rätt produkt.