Ben je er nog?

DOORGAAN
nu-skin-glossary-page-banner-image

Verklarende woordenlijst duurzaamheid

Er is al heel veel gezegd over het thema duurzaamheid, maar het goed begrijpen blijkt een ander verhaal. We willen duurzaamheid eenvoudiger voor je maken, door te beginnen met deze verklarende woordenlijst die gebaseerd op de relevantie van dit thema voor Nu Skin in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hoewel de beschikbaarheid van ingrediënten, verpakkingen en producten per markt kan variëren, helpt deze uitgebreide verzameling van termen je om de context van woorden die opgenomen zijn in onze communicaties beter te begrijpen. Als we allemaal beter voorgelicht zijn kunnen we samen ook beter voor onze planeet zijn.

 

#ForceForGreen

 


CEA

CEA staat voor controlled environment agriculture, ofwel gecontroleerde atmosfeer landbouw, een technologie gebaseerde benadering van de landbouw. CEA-ingrediënten worden op duurzame wijze in een gesloten omgeving verbouwd, zodat ze van zaad tot oplossing traceerbaar zijn. [see Groviv]


Eco-Pac verpakking

De Eco-Pac tube is nieuw in de beautybranche en heeft een innovatief design met een platte bovenkant (en dus het flipdopje zoals je in traditionele verpakkingen ziet). Met onze nieuwe Eco-Pac tubes kunnen we het gebruik van plastic nog verder terugdringen, omdat ze geen kop en hals hebben. Op basis van de wereldwijde verkoop van Epoch-producten in 2020, bespaart Nu Skin nu ongeveer 67 ton aan nieuw plastic per jaar met dit nieuwe Eco-Pac design. [see bio-pe] Dit percentage is gebaseerd op een vergelijking van productieprocessen voor verpakkingen, uitgaande van hetzelfde standaardvervoer van Shanghai naar Los Angeles (gebaseerd op de wereldwijde verkoop van Epoch-producten in 2020).

De Eco-Pac verpakking wordt gebruikt voor de volgende producten: Epoch Glacial Marine Mud, Baobab Body Butter, Yin and Yang Mask, Firewalker, IceDancer, Sole Solution en alle Epoch Ava Puhi Moni shampoos en conditioners*.

Informeer bij je lokale voorzieningen hoe je deze producten op verantwoorde wijze kunt recyclen.


FSC (label)

Als je voor een product kiest met het FSC-logo, weet je zeker dat je meehelpt om de bossen in de wereld te beschermen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van verantwoord bosbeheer wereldwijd en ondersteunt ecologisch verantwoord, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld. FSC certificeert bossen over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de milieunormen en sociale normen van de FSC. Informeer bij je lokale voorzieningen hoe je deze producten op verantwoorde wijze kunt recyclen.


Glas

Glas is over het algemeen een van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Check wel even bij de lokale recyclingfaciliteiten of ze glas accepteren. En scheid transparant glas van gekleurd glas.


Groviv

Groviv is een initiatief van Nu Skin waarbij ingrediënten door middel van gecontroleerde atmosfeer landbouw (controlled environment agriculture - CEA) worden verkregen, een op technologie gebaseerde benadering van landbouw en de teelt van ingrediënten. Groviv-gecertificeerde ingrediënten worden in een gesloten structuur gekweekt met behulp van technologieën die zorgen voor optimale omstandigheden van zaad tot oplossing. Als je een Groviv-markering op een verpakking van Nu Skin ziet, betekent dit dat het product één of meerdere ingrediënten bevat die in een gecontroleerde omgeving zijn gekweekt.


PCF

(zie gerecycled karton)


Plastic

Plastic is een noodzakelijk onderdeel van ons leven en heeft veel voordelen, waaronder in de vorm van verpakkingen voor onze favoriete producten. We werken er hard aan om plastic voor eenmalig gebruik terug te dringen via ons ‘5 R’en-doel’ [(translation)], maar we kunnen het niet alleen. Voor een meer verantwoorde productie nemen wij de verantwoordelijkheid, maar voor de juiste afvoer van de verpakking hebben we toch echt je hulp nodig.

De recycleerbaarheid kan van land tot land verschillen. Informeer daarom bij je lokale voorzieningen hoe je de verpakking moet afvoeren.


PCR 4

Post-consumer resin (PCR) is de term voor plastic dat aan een tweede (of derde, vijfde of zelfs zevende!) leven is begonnen. Het verwijst naar plastic dat al is gerecycled en vervolgens opnieuw is gebruikt in de verpakking die je nu vasthoudt. Door een hoger percentage aan PCR te gebruiken verminderen we de productie van nieuw plastic, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Het vermelde percentage geeft aan hoeveel hergebruikt materiaal er in de verpakking zit. De recycleerbaarheid kan van land tot land verschillen. Informeer daarom bij je lokale voorzieningen hoe je de verpakking moet afvoeren.


Recyclable (recycleerbaar - 5 R’en)

Recycleerbare artikelen zijn artikelen die kunnen worden gerecycled.


Recycled (gerecycled - 5 R’en)

Bij Nu Skin beschouwen we een product als 'gerecycleerd' als het product is gemaakt van gerecycled materiaal, zoals post-consumer hars [see PCR].


Reusable (herbruikbaar - 5 R’en)

Producten die meerdere malen kunnen worden gevuld, d.w.z. dat er systemen zijn om de originele verpakking te verzamelen en opnieuw te vullen. Reduced (verminderd - 5R’en) Bij Nu Skin verwijst ‘verminderd’ naar producten die in gewicht of volume zijn verminderd in vergelijking met de vorige versie van het product en daarom minder afval genereren.


Renewable (hernieuwbaar - 5 R’en)

Bij Nu Skin verwijst ‘hernieuwbaar’ naar de hernieuwbaarheid van het basismateriaal (d.w.z. suikerriet) waarvan de verpakking is gemaakt.


Gerecycled papier (karton)

Gerecycled papier (karton) of post-consumer fiber (PCF) is papier dat aan zijn tweede leven is begonnen. Het is dus gerecycled en opnieuw gebruikt in de verpakking die je nu vasthoudt. Door een hoger percentage aan PCF te gebruiken, verminderen we de hoeveelheid nieuw papier die we gebruiken. Het vermelde percentage geeft aan hoeveel hergebruikt materiaal er in de verpakking zit.


Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)

De oliepalm is qua landgebruik een van de meest efficiënte oliegewassen, maar wanneer palmolie op een niet-duurzame manier wordt geproduceerd, leidt dit tot ontbossing, verlies van biodiversiteit, bodemerosie en watervervuiling. Door in de toekomst voor gecertificeerde palmolie te gaan die op verantwoorde en duurzame wijze wordt gewonnen in aanvullende productlijnen, zorgen we ervoor dat de hulpbronnen die we gebruiken een positieve impact hebben op het milieu.


Duurzaamheidslogo

Als je ons duurzaamheidslogo op secundaire verpakkingen (dozen enz.) van een nieuw of recent Nu Skin-product ziet, weerspiegelt dit onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid.


TE of ‘tamper evident’ sluiting

De TE of ‘tamper evident’ sluiting is het transparante label dat de doos verzegelt en voorkomt het product wordt geopend. De TE-sluiting voor onze producten in de EMEA-regio wordt gemaakt van een oplossing die 100% op hout gebaseerd is.


Zero waste

Nu Skin volgt de richtlijn van de Zero Waste International Alliance (ZWIA), waarin gesteld wordt dat elke term die "zero" bevat voor ten minste 90% een beroep doet op alternatieven voor afvalverwerking, en dus niet op de stortplaatsen, de verbrandingsovens en het milieu.


Ons doel: de 5 R’en

We streven ernaar dat al onze producten in 2030 voldoen aan de Engelse "5 R’en": ze zullen ofwel recyclable (recyclebaar), recycled (gerecycleerd), reusable (herbruikbaar), renewed (vernieuwd) en/of renewable (hernieuwbaar) zijn.


Raadpleeg de verklarende woordenlijst op www.nuskin.com voor meer informatie over alle geregistreerde handelsmerken.

 

 

 

Ga jij deze recyclinguitdaging samen met ons aan?

Deel op Instagram hoe jij je producten en verpakkingen van Nu Skin recyclet en inspireer anderen. Gebruik hiervoor de tag #ForceforGreen en volg ons!

 


Deel op Instagram


 

 

*De nieuwe verpakkingen van de Epoch-producten worden gefaseerd doorgevoerd in de verschillende markten. In sommige gevallen zelfs op verschillende momenten in dezelfde markt.