Ben je er nog?

DOORGAAN

Wetenschappelijke Adviescommissie


Lars Bohlin, Ph.D.

Lars Bohlin, Ph.D.
Professor in Farmacognosie, University of Uppsala, Zweden

 

Al 30 jaar bestudeert, onderzoekt en onderwijst dr. Bohlin farmacie. Hij behaalde zijn M.S. en Ph.D in farmacie aan de Uppsala University in Zweden waar hij momenteel werkt als professor aan de faculteit. Hij ontwikkelde "marine pharmacognosy" in Zweden en zijn interesse richt zich op ethnofarmacognosie met de nadruk op natuurproducten die anti-ontstekend zijn. Hij wordt alom als expert geraadpleegd door zowel publieke als particuliere organisaties en heeft zitting in talloze onderzoeksraden. De in Stockholm geboren dr. Bohlin heeft op vele niveaus bijdragen geleverd - zowel in zijn eigen omgeving, waar hij voorzitter van het bestuur is van de afdeling Farmacie in Uppsala, als ver over de grenzen. Hij heeft zitting in redactieraden en adviesorganen voor wetenschappelijke tijdschriften zoals Phytotherapy Research, Phytomedicine, J. Ethnopharmacology en Planta Medica.


Paul Alan Cox, Ph.D.

Paul Alan Cox, Ph.D.

Directeur van het Institute for Ethnomedicine

 

Een van 's werelds vooraanstaande ethnobotanisten, dr. Cox , is gespecialiseerd in het gebruik van planten in inheemse culturen. In zijn loopbaan heeft hij meer dan 150 wetenschappelijke artikelen en drie boeken geschreven. Dr. Cox behaalde zijn M.Sc. in ecologie aan de University of Wales als Fullbright Fellow. In 1978 ging dr. Cox naar Harvard als Danforth Fellow en National Science Foundation Fellow en in 1981 behaalde hij zijn Ph.D. in biologie. Later ontving hij een National Science Foundation Presidential Young Investigator Award uit handen van president Ronald Reagan. Momenteel is dr. Cox voorzitter van de Seacology Foundation, een organisatie die hij oprichtte ter ondersteuning van het behoud van regenwouden en culturen.

 


ZOE DIANE DRAELOS

Zoe Diana Draelos, M.D., F.A.A.D.

Dermatoloog en hoofdredacteur, Journal of Cosmetic Dermatology

 

Dr. Draelos is praktiserend, officieel gecertificeerd dermatoloog en Fellow aan de American Academy of Dermatology met onderzoeksbelangstelling voor cosmetica, toiletartikelen en biologische actieve huidmedicatie. Zij is adviserend professor aan de afdeling Dermatologie aan de Duke University School of Medicine en heeft een klinische praktijk in High Point, N.C. Ze komt als "visiting professor" bij meer dan 45 medische instituten binnen en buiten de landsgrenzen. Ze heeft negen leerboeken geschreven waaronder Cosmetics in Dermatology. Dr. Draelos heeft als auteur bijdragen geleverd aan 23 leerboeken, ze heeft 300 artikelen geschreven en is momenteel werkzaam in acht redactieraden. In 2006 ontving ze van Health Beauty America een "lifetime award" voor haar onderzoeksbijdragen aan belangrijke formules.


Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.

Makoto Kuro-o, M.D., Ph.D.
Associate Professor of Pathology, University of Texas Southwestern Medical Center

 

Dr. Kuro-o ontving in 1985 een M.D. van de universiteit van Tokyo, Japan. Hij voltooide in 1988 zijn interne opleiding aan de Tokyo Metropolitan Geriatric Hospital waarna hij terugkeerde naar de universiteit van Tokyo als klinisch partner in cardiologie tot 1998. In 1991 ontving hij een Ph.D aan de universiteit van Tokyo. In aansluiting hierop volgde hij een postdoctorale opleiding aan het Nationaal Instituut voor Neurowetenschappen in Japan. Tijdens zijn postdoctorale werk identificeerde hij het klothogen - een verouderingsonderdrukkend gen bij zoogdieren. In 1998 werd hij assistent-professor in Pathologie aan de University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas. Zijn laboratorium  is gericht op het verkrijgen van inzicht in het moleculaire mechanisme waarmee het klotho-proteïne veroudering onderdrukt.


Tomas A. Prolla, Ph.D

Tomas A. Prolla, Ph.D

Medeoprichter, LifeGen Technologies, professor, afdelingen Genetica en Medische genetica, University of Wisconsin

 

Tomas A. Prolla, Ph.D., studeerde aan de afdeling Moleculaire Biofysica en Biochemie aan de Yale University, en behaalde in 1994 een doctorale graad. Hij voltooide een postdoctorale opleiding aan de afdeling Antropogenetica en moleculaire genetica van de Baylor College of Medicine en sloot zich daarna in 1997 aan bij de faculteit van de afdeling Genetica en Medische genetica aan de University of Wisconsin. Dr. Prolla heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor buitengewone wetenschappelijke prestaties, waaronder de Shorb Lecturer Award, de Burroughs Wellcome Young Investigator Award, de Basil O'Connor Starter Scholar Research Award en de Howard Hughes Medical Institute New Faculty Startup Award. Het werk van dr. Prolla richt zich momenteel op het gebruik van genexpressie, onderzoek naar de levensduur en histopathologie. In 2001 stichtte hij met dr. Richard Weindruch LifeGen Technologies, LLC, een bedrijf gericht op voedingswetenschappen, inclusief de impact van voedingsstoffen en calorische beperking op het verouderingsproces. Dr. Prolla heeft diverse artikelen gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften zoals Science.


Molly Wanner, M.D., M.B.A

Molly Wanner, M.D., M.B.A

Dermatoloog, Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School

 

Dr. Wanner is een officieel gecertificeerd dermatoloog die gespecialiseerd is in laserbehandeling en cosmetische dermatologie in het Massachusetts General Hospital en de Harvard Medical School. Ze voert op dit moment klinisch en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit op het vlak van cosmetica en laserdermatologie. Haar onderzoeksinteresses omvatten cosmetische producten voor plaatselijke toepassingen, vet en cellulitis, en laser- en cosmetica-apparatuur. Dr. Wanner geeft presentaties in het hele land en heeft al verschillende artikelen geschreven in vakbladen zoals Dermatologic Surgery, Lasers in Surgery and Medicine, en Journal of the American Academy of Dermatology. Ze is lid van Task Forces voor de American Academy of Dermatology, de American Society of Dermatologic Surgery en de Women’s Dermatologic Society. Wanner studeerde Magna Cum Laude af aan het Amherst College. Dr. Wanner ging naar de Columbia University waar ze Alpha Omega Alpha afstudeerde aan de Medical School en Beta Gamma Sigma aan de Business School.