Masalah Global, Penyelesaian Yang Unik

SETIAP ENAM SAAT SEORANG KANAK-KANAK MATI AKIBAT MASALAH MAKAN

 

Inisiatif Nourish the Children adalah penyelesaian Nu Skin untuk menyediakan bekalan makanan berkhasiat yang konsisten dan berkembang kepada kanak-kanak yang paling memerlukan di dunia. Konsep mudah ini berjaya dengan menjual makanan yang sangat berkhasiat — VitaMeal — dan kemudian membantu orang ramai menderma pembelian mereka kepada organisasi bukan untung pihak ketiga yang pakar dalam mengedarkan makanan kepada mereka yang mengalami kekurangan zat makanan dan kebuluran.

 

Rakan kongsi amal utama untuk Nourish the Children ialah FEED THE CHILDREN, salah satu badan amal antarabangsa terbesar di Amerika Syarikat, yang mengkhusus dalam mengagihkan berjuta-juta paun makanan setiap tahun kepada keluarga di lebih 60 negara. Rakan kongsi amal mengedarkan VitaMeal yang didermakan tanpa KOS TAMBAHAN dan menyediakan laporan tetap yang mendokumentasikan penerimaan makanan oleh mereka yang memerlukan.

 

Dengan MENDERMA PRODUK BUKAN TUNAI, penderma mengetahui dengan tepat cara sumbangan mereka digunakan dan boleh diyakinkan bahawa sumbangan mereka membawa perubahan dalam kehidupan kanak-kanak. Di sesetengah negara, penderma menerima resit untuk tujuan cukai daripada rakan kongsi amal untuk sumbangan dalam bentuk VitaMeal mereka.*

file

 

Memaksimumkan Impak Anda

Walaupun VitaMeal itu sendiri sangat penting dalam memberi kesan kepada kehidupan kanak-kanak, sumbangan itu melangkaui makanan untuk memberi kesan kepada kehidupan ramai orang lain.  Sumbangan makanan ini mewujudkan peluang untuk memperbaiki kehidupan melalui pendidikan, pekerjaan, dan sara diri mengajar.

 

Mengesa Kanak-Kanak Ke Sekolah

 

Sumbangan VitaMeal secara amnya diagihkan melalui program sekolah kerana ibu bapa yang hidup dalam kemiskinan selalunya menghantar anak-anak mereka ke sekolah untuk makan percuma, dan bukannya membuat mereka pulang ke tempat kerja. Ini terutama berlaku untuk kanak-kanak perempuan: Bank Dunia telah mengiktiraf bahawa "tidak ada pelaburan yang lebih berkesan untuk mencapai matlamat pembangunan daripada mendidik kanak-kanak perempuan."

Memastikan Aliran Derma yang Konsisten

 

Sebagai inisiatif perniagaan sosial, Nourish the Children memudahkan sumbangan makanan yang konsisten dan meningkatkan dengan menawarkan insentif untuk membeli, menderma dan mempromosikan VitaMeal. Komisen ini termasuk dalam harga makanan dan membolehkan pengedar melaburkan masa dan sumber mereka untuk menggalakkan orang lain menyertai usaha menentang kekurangan zat makanan. Derma VitaMeal anda ditambah dengan program perlawanan korporat daripada Nu Skin.

Membina Peluang Ekonomi

 

Kilang VitaMeal di Malawi dan China mengurangkan kos pengangkutan dan meningkatkan ekonomi tempatan.

Menyumbang kepada Sara Diri

 

Sebahagian daripada hasil daripada pembelian VitaMeal disumbangkan kepada Nu Skin Force for Good Foundation untuk membiayai pendidikan pertanian di Kampung Mtalimanja di Malawi. Peningkatan pengeluaran ladang suatu hari nanti boleh mengurangkan keperluan untuk bantuan makanan di Malawi.

 

 

Nu Skin merupakan pengedar produk nutrisi dan penjagaan kulit yang beroperasi di lebih dari 50 pasaran dan tersenarai di New York Stock Exchange (NUS). Nourish the Children adalah inisiatif Nu Skin dan ia didaftarkan di beberapa negeri di Amerika Syarikat sebagai usaha komersial. Inisiatif ini membolehkan para pengedar dan pelanggan-pelanggan Nu Skin membeli VitaMeal daripada Nu Skin dan menyumbangkan kepada organisasi kebajikan demi membantu dalam penyelesaian masalah global, umpamanya menyediakan makanan kepada kanak-kanak yang kurang nutrisi. Harga VitaMeal telah merangkumi kos pembuatan, perbelanjaan am, kos pengedaran dan kos penjualan. Seperti produk Nu Skin yang lain, para pengedar akan dibayar dengan komisen dan Nu Skin memperoleh margin keuntungan daripada setiap penjualan VitaMeal, yang lebih rendah daripada margin keuntungan pada hampir semua produk Nu Skin yang lain.