Oletko vielä täällä?

JATKA
nu-skin-glossary-page-banner-image

Kestävän kehityksen sanasto

Paljon on sanottu kestävästä kehityksestä, mutta silti sitä ymmärretään hyvin vähän. Haluamme yksinkertaistaa kestävää kehitystä sinulle – ja aloitamme sanastosta, joka sisältää Nu Skinin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan toiminnoille relevantteja termejä. Vaikkakin ainesosien, pakkausten tai tuotteiden saatavuus saattaa vaihdella markkina-alueittain, tämä kattava kokoelma termejä auttaa sinua tutkimaan ja ymmärtämään viestinnässämme käyttämiämme sanoja. Kun tiedämme asioista enemmän, pystymme yhdessä pitämään planeetastamme parempaa huolta.

 

#ForceForGreen

 


CEA

Kontrolloidun ympäristön viljely (CEA) on teknologiapohjainen lähestymistapa maatalouteen. CEA-ainesosat kasvavat suljetussa ympäristössä, mikä varmistaa niiden jäljitettävyyden ja kestävyyden aina siemenistä loppuratkaisuun asti. [see Groviv]


Eco-Pac-pakkaukset

Kauneudenhoitoalalla Eco-Pac-putkilo on aivan uusi putkilomalli, jossa poistetaan putkilon pää- ja ulokeosat (eli perinteisten pakkausten läppäkorkki). Uusien Eco-Pac-putkiloiden pää- ja ulokeosien poisto vähentää käytetyn muovin määrää. Epoch-tuotteiden vuoden 2020 maailmanlaajuisten myyntien perusteella Nu Skin nyt säästää noin 67 tonnia ensiömuovia vuodessa uudella Eco-Pac-mallillaan. [see bio-pe] Tämä prosenttiosuus perustuu pakkausten valmistusprosessien vertailuun käyttäen oletuksena samaa vakiokuljetusmatkaa Shanghaista Los Angelesiin (vuoden 2020 maailmanlaajuisten Epoch-myyntien perusteella).

Eco-Pac-pakkausta käytetään Epoch Glacial Marine Mudissa, Baobab Body Butterissa, Yin and Yang Maskissa, Firewalkerissa, IceDancerissa, Sole Solutionissa ja kaikissa Epoch Ava Puhi Moni -shampoissa ja -hoitoaineissa*.

Tarkista paikallisilta kierrätyspalveluilta, miten voit kierrättää nämä tuotteet vastuullisesti.


FSC (etiketti)

Kun näet FSC-logon, se tarkoittaa, että valitsemalla tämän tuotteen autat osaltasi huolehtimaan maailman metsistä. Forest Stewardship Council (FSC) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti ja tukee ympäristön kannalta asianmukaista, sosiaalisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsänhoitoa maailmassa. FSC sertifioi metsiä ympäri maailmaa varmistaakseen, että ne täyttävät FSC:n ympäristö- ja sosiaaliset normit. Tarkista paikallisilta kierrätyspalveluilta, miten voit kierrättää nämä tuotteet vastuullisesti.


Lasi

Lasi on yleensä yksi helpoimmin kierrätettävistä materiaaleista. Varmista kuitenkin paikallisista kierrätyslaitoksista, että ne ottavat lasia vastaan. Älä sekoita kirkasta lasia värillisen lasin kanssa.


Groviv

Groviv on Nu Skinin innovatiivinen aloite ainesosien hankkimiseen kontrolloidun ympäristön viljelymenetelmällä (CEA), joka on teknologiapohjainen lähestymistapa maanviljelyyn ja aineosien viljelyyn. Groviv-sertifioidut ainesosat kasvatetaan umpinaisessa kasvurakenteessa käyttäen tekniikoita, jotka varmistavat optimaaliset olosuhteet siemenestä ratkaisuun asti. Jos näet Groviv-merkin Nu Skinin tuotepakkauksessa, se tarkoittaa, että tuote sisältää kontrolloidussa ympäristössä kasvatetun ainesosan tai ainesosia.


PCF

(Katso kierrätyspaperi (kartonki))


Muovi

Muovi on tarpeellinen osa elämää ja sillä on monia etuja, kuten suosikkituotteidemme pakkaukset. Työskentelemme ahkerasti kertakäyttömuovin käytön vähentämiseksi ”5R-tavoitteemme” kautta, [(translation)] mutta emme voi tehdä sitä yksin. Pyrkimyksissämme taata vastuullinen tuotanto, tarvitsemme apuasi pakkausten hävittämiseksi asianmukaisesti.

Kierrätettävyys saattaa vaihdella maittain, joten tarkista paikalliselta kierrätyslaitokselta, miten pakkaukset tulee hävittää.


PCR 4

Kuluttajakäytön jälkeen kierrätetty muovi (PCR) on termi muoville, jolla on menossa jo toinen (tai kolmas, viides, jopa seitsemäs!) elämä. Se viittaa muoviin, joka on jo kierrätetty ja sitten käytetty uudelleen tuotepakkaukseksi, jota nyt pitelet. Lisäämällä PCR-muovin määrää tuotteissamme vähennämme uuden muovin tuotantoa, mikä pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä. Mainittu prosenttiosuus ilmaisee, kuinka paljon uudelleenkäytettyä materiaalia pakkaus sisältää. Kierrätettävyys saattaa vaihdella maittain, joten tarkista paikalliselta kierrätyslaitokselta, miten pakkaukset tulee hävittää.


Kierrätettävä (recyclable - 5R)

Kierrätettävät tuotteet ovat juuri sitä miltä kuulostavat – ne voidaan kierrättää.


Kierrätetty (recycled - 5R)

Me Nu Skinillä katsomme tuotteen ”kierrätetyksi”, jos se on valmistettu kierrätetystä materiaalista, kuten kuluttajakäytön jälkeen kierrätetystä muovista [see PCR].


Uudelleenkäytettävä (reusable - 5R)

Useamman kuin yhden kerran uudelleentäytettävät tuotteet. Esimerkiksi järjestelmät alkuperäisen pakkauksen keräämiseksi ja täyttämiseksi uudelleen. Vähennetty (Reduced - 5R), Nu Skinillä ”vähentäminen” viittaa tuotteeseen, jonka painoa tai määrää on vähennetty verrattuna tuotteen aiempaan versioon. Näin jätettä syntyy vähemmän.


Uusiutuva (renewable - 5R)

Nu Skinillä ”uusiutuvuus” viittaa pakkauksen lähdemateriaalin uusiutuvuuteen (esim. sokeriruoko).


Kierrätyspaperi (kartonki)

Kierrätetty paperi/kartonki tai kuluttajakäytön jälkeen kierrätetty kuitu/kartonki (PCF) on paperia, jolla on toinen elämä – eli paperi on jo kierrätetty ja käytetty sitten uudelleen pakkaukseen, jota nyt pitelet. Lisäämällä PCF:n määrää tuotteissamme vähennämme käyttämämme ensiöpaperin eli siis uuden paperin määrää. Mainittu prosenttiosuus ilmaisee, kuinka paljon uudelleenkäytettyä materiaalia pakkauksessa on.


Kestävän palmuöljyn RSPO-sertifiointi

Palmuöljy on yksi maankäytön kannalta tehokkaimmista öljyistä, mutta jos sitä tuotetaan kestämättömällä tavalla, se johtaa metsäkatoon, luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen, maaperän eroosioon ja vesistöjen saastumiseen. Sitoutumalla käyttämään sertifioitua, vastuullisesti ja kestävästi hankittua palmuöljyä tuotelinjoissamme, varmistamme, että käyttämillämme materiaaleilla on positiivinen vaikutus ympäristöön.


Kestävän kehityksen logo

Jos näet kestävän kehityksen logomme Nu Skinin uuden tai hiljattaisen tuotteen toissijaisessa pakkauksessa (pahvi jne.), se heijastaa kestävän kehityksen pyrkimyksiämme.


TE- tai Tamper-evident-turvaliuska

TE- tai tamper-evident-turvaliuska on läpinäkyvä tarra, joka sinetöi tuotepakkauksen ja estää sen avaamisen. Nu Skinin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (EMEA) TE-liuskat valmistetaan 100-prosenttisesti puupohjaisesta ratkaisusta.


Nollajäte

Nu Skin noudattaa Zero Waste International Alliancen (ZWIA) ohjeita, joiden mukaan tuotteen, joka sisältää sanan ”nolla”, tulisi saavuttaa vähintään 90 %:n poisohjaus kaatopaikoilta, polttouuneista ja ympäristöstä.


5R-tavoitteet

Olemme sitoutuneet noudattamaan 5R-tavoitteita kaikissa tuotteissamme vuoteen 2030 mennessä: ne ovat joko kierrätettävissä, kierrätettyjä, uudelleenkäytettäviä, uudistettuja ja/tai uusiutuvia (5R: recyclable, recycled, reusable, renewed, renewable).


Katso www.nuskin.com-sivuston tavaramerkkien sanastosta kaikkien rekisteröityjen tavaramerkkien luettelo.

 

 

 

Oletko valmis kierrätyshaasteeseen?

Jaa tapasi kierrättää Nu Skinin tuotteita ja pakkauksia Instagramissa inspiroidaksesi muita ja seuraa tätä liikettä hashtagillä #ForceForGreen!

 


Jaa Instagramissa


 

 

*Epoch-tuotteiden uudet pakkaukset lanseerataan eri aikoihin eri markkina-alueilla, mutta myös joissakin tapauksissa eri aikoihin samoilla markkinoilla.