Är du kvar?

FORTSÄTT

Sätt P med de fyra punkterna

destroy_procrastination

 

 

Alla ägnar sig i viss mån av någon slags förhalning. För vissa kan förhalning handla om rädslan av att misslyckas, att bli överväldigad av ett stort projekt eller att helt enkelt bli distraherad. Oavsett orsaken så innebär förhalning att saker och ting försenas och att framgången dröjer. Här är några förslag på hur du undviker att förhala saker innan det hela dragit igång.

 

 

 

1. Nöj dig inte med mindre Allmänt brist på intresse för ett jobb eller en uppgift leder till att du drar ut på saken. När du nöjer dig med mindre känns allt oviktigt. Finn lyckan och ett syfte med det du arbetar med - titta på vad som är bra och vad som ger dig tillfredsställelse med det du gör. Att känna entusiasm även för minsta lilla sak du gör kan driva dig framåt - så du når dina mål.

 

2. Sätt upp klara mål och hur du ska agera – Människor förhalar ofta saker och ting när de inte vet vart de är på väg. Avgör vad det är som du vill uppnå och sätt sedan upp handlingsbara mål för hur du ska nå dit. Bryt upp målen i mindre delmål så du kan mäta dina framsteg under vägen. Kom ihåg att ta ett steg i taget.

 

3. Utveckla en omgivande support Många försöker göra allt själva, utan att få support utifrån. Om du är en av dessa känner du ibland att du bär hela världen på dina axlar. Men du kan besluta dig för att inte bära alla bördor ensam. Utvecka ett nät av support. Skaffa dig en mentor, en förebild eller en grupp som kan ge dig råd så du får vägledning, stöd och tips. Motivationen ökar när du omger dig med likasinnade som bryr sig och hjälps åt.

 

4. Prioritera – Många gånger blir listan på vad vi ska göra så lång att vi inte ens vet var vi ska börja. Prioritera dina mål och uppgifter på ett sätt som känns vettigt för dig. Se till att inkludera de viktigaste eller närmaste målen överst på listan. Ett bra sätt att hålla sig fokuserad är att göra en daglig "att-göra-lista".

Att skjuta upp saker och ting kan hindra oss alla från att lyckas men med känsla, enkel planering och stöd från omgivningen kan detta övervinnas. Så låt oss sätta stopp för förhalningsteknikerna!