Är du kvar?

FORTSÄTT
Ordlista
Denna ordlista har utformats så att du kan bekanta dig med vanliga termer som används inom företaget och för produktingredienser. För att hitta en specifik term, klicka på den bokstav termen börjar med. Detta kommer att begränsa din sökning och hjälper dig att hitta termen snabbare. 

 

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Å | Ä | Ö

 

Acacia Senegal-gummi – ett naturligt derivat som tillhandahåller den uppstramande effekten i Facelift Powder with Activator.

ageLOC® – Nu Skins anti-ageing-plattform som inkluderar vetenskap som används för att utveckla och marknadsföra topiska hudvårdsprodukter och orala kosttillskott som riktar in sig på orsaker till och tecken på åldrande.

Aloe vera (Aloe barbadensis) – använd för sina lugnande och vårdande egenskaper.

Alfaliponsyra (Tioktinsyrea) – en kraftfull antioxidant som är löslig i både vatten och lipider. Hjälper till att förbättra utseendet på ojämn hud och spår av akne.

Alfahydroxisyra (AHA-syra) – en syra som ökar cellförnyelsen, hjälper till att minska synliga ytliga och djupa rynkor och bidrar till en lenare och klarare hud.

Aminosyra – en av proteinernas byggstenar. Kroppen använder över 20 olika aminosyror för att tillverka olika proteiner i muskler, hår, hud, blod och andra vävnader.

Aminogen – ett vetenskapligt urval av över 16 olika aminosyror som tillför byggstenar som är nödvändiga för en ungdomlig hud.

Antioxidant – en förening som hjälper till att fånga in fria radikaler. Många vanliga näringsämnen har antioxiderande egenskaper.

AP-24® – en patenterad ingrediens för munvård, med dimetikon och ytaktiva medel som får tänderna att kännas blanka och rena.

Arginin – en aminosyra som används för att lugna huden. Den underlättar för huden att återhämta sig från stress.

arNOX – en kraftfull skapare av fria radikaler som finns på alla cellers yta och även inuti kroppen. arNOX är en åldersrelaterad enzym som man tror bidrar till att huden åldras. Nivån av arNOX i kroppen har visat sig vara relaterad till en persons utseende.

arSuperMarkers – åldersrelaterade supermarkers eller "arSuperMarkers" är en fras som Nu Skin® har myntat och som beskriver de komponenter i kroppens kemi som påverkar hur vi åldras.

Askorbinsyra – ren C-vitamin. En antioxidant som skyddar kroppens celler och hjälper till att bibehålla en frisk hud, och som behövs som en del av kroppens försvar.

Astaxantin – är den karotenoid som gör att lax, hummer, räkor och krill får sin röda/rosa färg. Jämfört med betakarotin har astaxantin två extra funktionella grupper.

Ava Puhi-extrakt (Zingiber zerumbet) – nektar från ava puhi-plantans lök. Den har används av polynesier i århundraden, för att vårda håret och göra det mjukare.

ÖVERST

B-vitamin – em familj av vattenlösliga näringsämnen som är nödvändiga för energiproduktion och cellulär metabolism. Inkluderar tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyra, pyridoxin, biotin, folsyra och kobalamin.
Babassu-olja (Orbignya oleifera) – extraherad från babassupalmens kärnor. Har använts i generationer av sydamerikanska kulturer, som en naturlig återfuktare.

Babassu-pulver (Orbignya phalerata) – genom tiderna har sydamerikaner malt babassunötter till ett fint, silkesliknande pulver för att användas i matlagning. Idag används det för att absorbera vätska på huden.

Balsamin – växer i Nordamerika och används traditionellt av urbefolkningar för att lugna och vårda problemhud.

Bambuextrakt – en effektiv åldersbekämpande ingrediensblandning (kombinerad med ärtextrakt och glukosamin) som visat sig minska fina linjer och rynkor samt öka cellförnyelsen, vilket ger en synbart ungdomligare hud.

Bentonitlera – denna naturliga lera som kommer från vulkanisk aska, agerar som en magnet för att ta bort grådaskiga hudceller och toxiner, och polerar sedan huden för att göra hyn fräsch och klar.

Betakaroten – antioxiderande fytonäringsom kan konverteras till A-vitamin i kroppen, efter behov. Betakaroten är det färgglada pigment man ser i många frukter och grönsaker.

Biofotonik – ett forskningsområde som använder ljus för att mäta biomarkörer i levande organismer.

Biotillgänglighet – den grad till vilken en upptagen näring har absorberats, tagits upp av kroppens vävnader och används för sina specifika funktioners skull.

Bioflavonoider – en familj av vattenlösliga antioxiderande föreningar som finns som pigment i många frukter och grönsaker.

Bocktörne – är en liten röd superfrukt som innehåller antioxidanter som zeaxantin, flavonoider, betakaroten och C-vitamin.

Brunalg – har högt mineralinnehåll och är rik på aminosyror och antioxidanter. Hjälper till att absorbera och hålla kvar fukt.

ÖVERST

C-vitamin - se askorbinsyra.

Cetylestersammansättning – helt naturlig form av fettsyra som behandlas med alkohol och används av kroppen som ett emulgerings- och smörjmedel.

Coenzym Q10 (CoQ10 eller ubiquinon) – en viktig nätverksantioxidant med förmåga att återskapa och stödja andra antioxidanter. På huden främjar coenzym Q10 viktig cellenergi för ett strålande, ungdomligt utseende. Olika kosttillskott som innehåller CoQ10 främjar också intern cellenergi, och är särskilt bra för kardiovaskulär hälsa.

Cordyceps sinensis – en svamp som har värderats högt i Kina under årtusenden för dess roll i att återställa vitalitet och uthållighet.

Cordyline terminalis – hawaiianska ti-blad som har använts av polynesier i århundraden för sina lugnande effekter på hud.

Cortex – omger ett hårstrås inre del. Hårets cortex ger hår dess kvaliteter som elasticitet och lockar. Cortex innehåller även korn av melanin, det pigment som produceras när håret växer i hårsäcken.

CS7 – gör det yttre lagret slätt för att ge långvarig lyster som bibehålls under flera hårtvättar.

ÖVERST

D-vitamin – ett fettlösligt näringsämne som kommer från kosten eller produceras av hudceller när de utsätts för solljus. Nödvändig för hälsan hos benstomme och celler. Syntesen av D-vitamin i huden genom solljus är inte tillräcklig för att uppfylla behoven i europeiska länder, särskilt under vintermånaderna när det inte finns mycket solljus.
DHA (Dokosahexaensyra) – en omega-3 essentiell fettsyra som är viktig för nervsystemets hälsa. Fiskolja är en god källa till DHA.

Di- och tri-peptider – utvunna från hydrolyserat risprotein. De förbättrar hudens läkeprocess efter stress, stimulerar cellförnyelse och syntes av hudens proteiner för förbättrad fasthet och färre linjer och rynkor.

DNA (Deoxiribonukleinsyra) – det genetiska material som finns i nästan alla celler i människokroppen. DNA innehåller den genetiska information som behövs för att bygga och underhålla en organism. DNA existerar normalt som två strängar som hålls tätt tillsammans och bildar en dubbel helix.

Druvkärneextrakt (Vitis vinifera) – en kraftfull antioxidant. Skyddar mot fria radikaler.

E-vitamin - se Tokoferol.
Elektrolyter – laddade atomer som kan leda elektriska laddningar i biologiska vätskor, vilket är nödvändigt för nervimpulser och muskelsammandragningar.

EPA (Eikosapentaensyra) – en omega-3 essentiell fettsyra som är viktig för nervsystemets och det kardiovaskulära systemets hälsa. Fiskolja är en god källa för EPA.

Ethocyn® – patenterad åldersbekämpande ingrediens som förbättrar hudens innehåll av elastin, som är en nyckelkomponent för fast hud.

Etnobotaniska växter – växter som används av ursprungskulturer för sina välgörande effekter på huden.

Eucalyptus – kombineras med mentol och pepparmyntsolja för att ge en svalkande och uppfriskande känsla på huden. Den avger också en mycket fräsch doft.

Extrakt av bomullsblomma – jämnar ut hårets kutikula, skyddar keratinstrukturen och ger en naturlig fukt med sju aktivt synergistiska oligosackarider.

Extrakt av olja från havsfiskar – olja som har en hög halt av EPA och DHA, omega-3 och omega-9-fettoljor och potenta antioxidanter som E-vitamin.

Extrakt av hibiscusblomma (Hibiscus rosasinensis) – används i Polynesien, Sydostasien och Central- och Sydamerika för att skapa en infusion som rengör, mjukgör och lugnar.

Extrakt av tallkottar – ett extrakt som hjälper huden att se fuktig och strålande ut.

Extrakt av vitt te (Camiellia sinensis) – en antioxidant som är rik på katekiner. Hjälper till att skydda och återställa hudens naturliga tålighet.

ÖVERST

Flavonoider – en viktig typ av antioxiderande fytonäring. Man uppskattar att det finns över 600 olika flavonoider i livsmedel och drycker, bland annat katekin från grönt te, citriska bioflavonoider, quercetin, isoflavonoider från soja, druvkärneextrakt och resveratrol.

Fosfatidylkolin – utvinns från soja. Hjälper till att skydda cellmembran och underhålla hudens elasticitet.

Fosfolipid – utgör en stor portion av cellmembranet i varje cell i kroppen. De är nödvändiga för alla vitala cellprocesser och bidrar till en god hjärnfunktion.

Fotosomer – DNA-enzymer som utvunnits från havsplankton. De försvarar och skyddar hudens naturliga DNA-reparationsprocess och hjälper till att reparera tecken på solskador. Lipidskydd ger utökad biotillgänglighet.

Fria radikaler – instabila molekyler i kroppen som letar reda på, attackerar och skadar närliggande molekyler, vilket skapar en kedjereaktion av nya fria radikaler och molekylära skador. Denna kedjereaktion kan leda till skador på cellmembranen, DNA och vävnadsproteiner.

Fytoestrogen – östrogenliknande föreningar som finns i vissa plantor. Fytoestrogener har en mild östrogenliknande effekt, och binder sig vid östrogenreceptorer i kroppen för att modulera effekterna av kroppens eget östrogen.

Fytonutrienter – växtföreningar som har visat sig ha kvaliteter som kan vara välgörande för mänsklig hälsa, såsom antioxiderande egenskaper. Fytonutrienter inkluderar isoflavonoider, karotenoider, flavonoider och katekiner.

Färglösa karotenoider (Extrakt av Dunaliella Salina) – en unik antioxidant som produceras av alger som växer i Medelhavet. Hjälper till att skydda huden från miljöpåverkan.

ÖVERST

Gener – den grundläggande arvsmassan i levande organismer. Gener är funktionella sektioner av DNA som innehåller information för att bygga, underhålla och regenerera celler och vidareföra genetiska egenskaper till avkomma. Vissa av dessa egenskaper kan man se direkt, såsom ögonfärg eller antal ben, och vissa visar sig senare i livet, såsom hur snabbt man åldras och hur frisk man är.

Ginkgo biloba – ett örtextrakt från ginkgo biloba-trädet som är känt för sina kraftfulla antioxiderande egenskaper.

Gingko flavonglykosider – en grupp av fytonutrienter som finns i ginkgo biloba-blad. Gingko flavonglykosider är kända för att ha kraftfulla antioxiderande egenskaper.

Glukonolakton – en polyhydroxisyra som finns i hudceller. Dess molekylära struktur gör den mild och icke-irriterande för huden, och ger även kliniskt testade åldersbekämpande fördelar såsom antioxidantskydd, återfuktning och stöd för hudbarriären.

Glukosamin – en effektiv åldersbekämpande ingrediensblandning (kombinerad med ärtextrakt och bambuextrakt) som visat sig minska fina linjer och rynkor samt öka cellförnyelsen, vilket ger en synbart ungdomligare hud.

Granatäpple – en mörkröd frukt med många kärnor som kommer ifrån Persien. Den är en källa av antioxidanter som stödjer immunförsvaret och kardiovaskulär hälsa.

Grönt te (Camellia oleifera and Camellia sinensis) – en antioxidant som hjälper till att lugna problemhy och jämna ut hudtonen. Grönt te har särskilt höga nivåer av polyfenol-antioxidanter. Även kallat Thea sinensis-extrakt.

Gurkörtsolja – är en utmärkt källa av gammalinolsyra (GLA), en essentiell fleromättad fettsyra som kan konverteras till biologiskt aktiva substanser som reglerar och har del i många viktiga kroppsfunktioner.

ÖVERST

Havsdiatomer (Diatomaceous earth) – små partiklar från planktonalger som används för att varsamt exfoliera bort döda hudceller.
Havskelp – lugnar och vårdar huden.
Havtorn – ett litet orangefärgat eller gult bär som är en oslagbar naturlig källa av karotenoider, tokoferoler, C-vitamin och flavonoider. Den är även rik på många andra vitaminer, inklusive B1, B2 och K.
HMW Complex – denna exklusiva produktkombination från Nu Skin® innehåller extrakt från hypnea musciformis, gråbo och pilört. Den arbetar för att lugna och vårda huden.
Hudens karotenoidvärde (SCS) – den poäng som genereras av Pharmanex® BioPhotonic Scanner. Din SCS ger en omedelbar indikation om din huds innehåll av karotenoider. Denna poäng är en indikator på den övergripande styrkan av din kropps försvar när det gäller fria radikaler.

Hyaluronsyra – en fuktande förening som finns naturligt i huden. Utvald för sin förmåga att binda och behålla fukt i huden.

Hydroxytyrosol – en polyfenol som jagar fria radikaler och som finns i jungfruolivolja och främjar en len och felfri hud.

ÖVERST

IB R-Dormin® (Narcissus tazetta-extrakt) –en naturlig förening i narcisslöken. Vetenskapligt bevisad att öka cellers tålighet och förbättra hudens naturliga försvar mot miljöbetingade stressfaktorer.

Immunoglobuliner – en allmän term för antikroppar. Alla däggdjur producerar dessa specifika immunproteiner som svar på exponering för främmande substanser.

ÖVERST

Jobs tårar (Coix Lacryma-Jobi) – utvunnet från fröna från ett prydnadsgräs. Används traditionellt i Asien för att lugna huden.

Jojobaolja (Simmondsia chinensis) – en naturlig återfuktare som utvinns från fröna av en ökenbuske och som hjälper hår och hud att kännas mjukare.

Jordgubbsextrakt (Fragaria vesca) - hjälper till att lugna hud och minska porstorlek.

Järn – en mineral som behövs för att de röda blodcellerna ska kunna transportera syre. Hjälper även till vid celldelningen och immunförsvarsfunktioner.

K-vitamin – detta fettlösliga näringsämne är delaktigt i benmineralisering och bidrar till normal blodkoagulering.
Kaktus – ett extrakt som hjälper huden till bra fukt och lyster.
Kaliumaskorbyl tokoferylfosfat – en superantioxidant som formas genom att binda C- och E-vitaminer i en förening, vilket ger en enastående förmåga att bekämpa fria radikaler.
Kalcium – är den vanligaste mineralen i kroppen. Det behövs för friska ben, starka tänder, friska nervtransmittorer, muskelsammandragning, normal koagulering av blodet, energigivande metabolism och många andra fysiologiska funktioner.
Kamomillextrakt (Anthemis noblilis och Chamomilla recutita) – känt för sina lugnande, vårdande och mjukgörande egenskaper.
Kaolin – är en naturlig olja som absorberar överflödig olja och andra orenheter från huden.
Karotenoider – en viktig kategori fettlösliga antioxidanter. De finns i mängder i naturen och är de som framkallar många av de röda, orangefärgade och gula nyanser vi ser i frukter och grönsaker. Några exempel på karotenoider är betakaroten, lykopen, lutein och astaxantin.
Kastanj (Aesculus hippocastanum) – ett extrakt från ett blommande träd som ger hud energi och vitalitet.
Kelpadelie-extrakt (Macrocystis pyrifera) - extrakt från brunalger. Hjälper till att bibehålla ungdomligt kollagen och elastin för en frisk hy.
Kinesisk bittergurka – tillhör familjen Mormordica. Även känd som gâc. Den är en näringsrik frukt från Sydostasien som innehåller stora mängder karotenoider.
Kollagen – ett protein som ger struktur, styrka och elasticitet till huden och andra vävnader i hela kroppen.
Kolostrum – kolostrum är moderns första mjölk efter att hennes barn har fötts. Den skiljer sig från vanlig mjölk genom att den har högre koncentrationer av immunstödjande proteiner. Forskning visar att kolostrum från kor är fördelaktigt för människans immunförsvar.
Koppar – ett spårelement som är nödvändigt för funktionen hos många enzymer. Det hjälper till med järntransport i kroppen och i skapandet av kollagen och benvävnad.
Kosttillskott – intag av välgörande tillskott i form av kapslar, tabletter, pulver eller vätska i tillägg till en hälsosam, balanserad kost.

Krillolja – en havsolja som erbjuder en naturlig kombination av fosfolipider, som är rik på de essentiella fettsyrorna EPA och DHA.

Kryddpeppar (Pimenta dioica) – en krydda som används av ursprungsbefolkningar i Centralamerika för att lindra torr, sprucken eller irriterad hud på fötterna.

Kutikula – ett hårstrås yttersta del. Kutikulan ger mycket av hårfibrernas mekaniska styrka. Den är gjord av tillplattade celler som överlappar varandra som taktegel. Kutikulan skyddar hårstrånas inre del från skada.

Laktobionisk syra – en polyhydroxisyra som finns i hudceller. Kliniskt bevisad att den ökar cellförnyelsen och förbättra hudton och yta utan irritation.

Lavendelextrakt (Lavandula angustifolia) – använd sedan antiken som en rengörande ingredient.

Lakritsextrakt (Glycyrrhiza glabra-rot) – hjälper till att lugna huden och minska tecken på missfärgningar.

Linfrölignaner – fytonutrienter som vanligtvis hittas i hela linfrön. Linfrölignaner kan vara välgörande för kvinnor i övergångsåldern.

Lipokarotener – en mycket biotillgänglig matris av karotenoider och fettsyror som hittas i gac-frukten. Närvaron av fettsyror i lipokarotener bidrar till effektiv absorbtion och transport av karotener.

Lutein – en gul karotenoid som finns i många frukter och grönsaker. Den finns i höga halter i hornhinnan och ger antioxidantskydd genom att filtrera de skadliga effekterna av blåa högenergistrålar och nära ultravioletta strålar.

Löv av skogsklematis (Clematis vitalba) – använd av generationer av amerikanska ursprungsfolk för att lindra fnasig och torr hud.

ÖVERST

Magnesium – en mineral som är viktig för benstruktur och celldelning. Den är även inblandad i energimetabolism, neurotransmission och muskelsammandragning.

Mandelsyra – en alfahydroxisyra som finns i växter. Hjälper till att minska tecken på tidigare utslag genom att varsamt exfoliera huden för att ta fram en jämnare och klarare hy.

Mangan – en näringsmässigt nödvändig mineral som behövs av flera enzymer, inklusive dismutas. Spelar en roll i energigivande metabolism, benutveckling och oxidativt skydd.

Mentha arvensis – en naturlig vildväxande mynta som kyler och vitaliserar huden. Används av ursprungsbefolkningar i sydvästra Amerika.

Mikronutrienter – de näringsämnen som vi endast behöver i små mängder, såsom vitaminer och mineraler. Mikronutrienter har hundratals viktiga funktioner i kroppen.

Mineraler – nödvändiga mikronutrienter som krävs i din kost eftersom de inte kan produceras av kroppen. De fungerar som samfaktorer i många reaktioner och hjälper till att forma naturliga antioxidanter i kroppen.

Mjölksyra – se alfahydroxisyra.

Morotsextrakt(Daucus Carota Sativis) – en naturlig källa av provitamin A som främjar en frisk hud.

Mullein (Verbascum thapsus) – en blommande planta som kommer från sydvästra USA, som traditionellt används för sina lugnande egenskaper.

ÖVERST

NaPCA (Natrium-PCA) - en återfuktare som attraherar och binder fukt till huden.
Nattljusolja (Oenothera biennis) – en källa av både gammalinolsyra och linolsyra, som båda är välgörande fettsyror.

Naturliga dödsceller – specialiserade immunceller som är akut attraherade till vissa oönskade celler i kroppen.

Naturliga steroler – har en hög kapacitet för att behålla vatten och ger hår en fuktig och mjuk känsla.

Nu Skin Force for Good Foundation® – en ideell organisation som strävar efter att skapa en bättre värld för barn genom att skydda ursprungskulturer, skydda ömtåliga miljöer, finansiera medicinsk forskning om allvarliga sjukdomar och ge mänskligt bistånd genom donationer på 0,24 USD från varje försäljning av Nu Skins etnobotaniska produktserie Epoch®.

Nätverk av antioxidanter – kroppens system för att skydda sig mot fria radikaler. Antioxidanter arbetar i synergi med varandra, vissa bekämpar fria radikaler direkt och andra återställer andras antioxiderande egenskaper.

ÖVERST

Oligopeptid– förstärker läpparnas konturer och fyllighet genom att främja kollagenproduktion..

Omega-3 fettsyror – en av två klasser av fettsyror som är nödvändiga för mänsklig näring (den andra är omega-6). Omega-3-fettsyrorna, eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA) är viktiga för normal immunfunktion, kardiovaskulär hälsa,  normalt blodtryck, hjärnfunktion och hudhälsa.

Oxidation – en reaktion orsakad i kroppens celler av fria radikaler. Över tiden blir oxiderade celler svagare och har mindre förmåga att duplicera sig själva perfekt.

ÖVERST

Pantenol – en medlem av B-vitaminfamiljen. En revitaliserande återfuktare och vårdare för både hud och hår.

Palmitoyl pentapeptide-3 (prokollagen- peptid) – skickar signaler till kollagenproducerande celler att ”vrida klockan tillbaka” och minska måttliga till djupa linjer och rynkor.

Papain – en enzym från den tropiska frukten papaya som hjälper till att eliminera avlagringar i porer.

Pepparmyntolja (Mentha piperita) – en naturlig planta som svalkar, livar upp och stimulerar huden.

Pistachioolja (Pistacia vera) – en nötolja som är rik på fettsyror som fuktar och gör huden mjuk.

Polyhydroxisyror (PHA) – se glukonolakton och laktobionsyra.

Polymerteknologi – ger en fast krämig concealer för lätt, långvarig täckning som kan bättras på efter hand och inte innehåller vaselin eller vaxer.

Polyfenoler – en grupp växtkemikalier av vilka vissa har antioxiderande egenskaper. Polyfenoler finns i skalet på vissa frukter och i grönt te i form av katekiner.

Pomerans – används av många kulturer över hela Kina och Karibien (särskilt Haiti), som en fräsch och naturlig deodorant. Den kommer ursprungligen från Kina, och introducerades i Europa på 1000-talet. Pomeransfrukten (Citrus aurantium amara, en liten apelsinfrukt som ibland kallas Sevillaapelsin) blev mycket populär, inte bara för sin delikata sötsura smak, men också för sin uppfriskande doft och deodoriserande egenskaper.

Premocin – en äganderättsskyddad ingrediensblandning som placerar Tru Face-ingredienser där de gör mest nytta.

Pro-kollagen-peptider – skickar signaler till kollagenproducerande celler att ”vrida klockan tillbaka” och minska måttliga till djupa linjer och rynkor.

Protein – föreningar av aminosyror som innehåller kol, väte, syre, kväve och ibland andra atomer. Används av kroppen för att bilda vävnad och finns i kött, ägg, mejeriprodukter, nötter, sädesprodukter, frukter och grönsaker.

Proteolytiska enzymer – en grupp av enzymer som kommer från växter som ananas och papaya.

Pulver från valnötsskal (Juglans regia) – mals av äkta valnöt för att skapa en varsam skrubbkräm för lenare hud.

Pumpa-enzymer (Lactobacillus/Curcurbita pepo fruktjästexktrakt) – proteolytiska enzymer som utvinns från pumpa, som hjälper till att exfoliera och ta bort döda hudceller.

ÖVERST

Quadrinone – en patenterad, naturligt förekommande förening som har kliniskt bevisats minska den rodnad, klåda, brännande känsla och andra obehag som förknippas med problemhy.

Quecertin – en av de vanligaste och mest undersökta flavonoiderna som finns i många frukter och grönsaker. Den bidrar med en lång rad hälsofördelar, inklusive antioxidanter, cellulär hälsa och kardiovaskulär hälsa.

Reishi-svamp (Ganoderma lucidum) – denna svamp har använts i Kina i över 2 000 år, för att stödja kroppens egna naturliga immunförsvar.

Retinol – en renodlad form av A-vitamin som hjälper till att släta ut ytliga och djupa rynkor, öka hudens klarhet och ge lyster åt hyn.

Ringblommeextrakt – ett extrakt som hjälper till att lugna och vårda huden.

Rotextrakt från stor kardborre (Arctium lappa) – historiskt ansedd som hjälp för problemhy. B-komplexvitaminer – vattenlösliga vitaminer som är kosttillskott för en normal metabolism av kolhydrater och proteiner.

Rutin – en flavonoid som finns i många frukter, grönsaker och växter. Ger stöd åt antioxidanter och bidrar till ett friskt kardiovaskulärt system.

ÖVERST

Sackaridisomerat – binder fukt till huden, vilket minskar torrhet och ger hyn en frisk lyster.

Salicylsyra – en betahydroxisyra som främjar exfoliering av huden. Används både mot ålderstecken och akne.

SeaLastin (Extrakt av Chlorella vulgaris) – utvinns från alger som växer utanför den franska kusten. Hjälper till att skydda hudens stödstrukturer.

Selen – viktig för funktionen av enxymen glutationperoxidas, som bidrar till att skydda celldelar från oxidativ skada orsakad av fria radikaler skapade av väteperoxid.

Sheasmör (Butyrospermum parkii) – fyllig mjukgörare som förstärker hudens egen barriär och bidrar till ökade fuktnivåer.

Sisku’pas (Tsuga heterophylla) – används av ursprungsbefolkningar i nordvästra Amerika för sina lugnande effekter på huden.

Sojalipider (Glycinsoja) – skyddar hudens ömtåliga fuktighetsbarriär. Hjälper huden att förbli mjuk och återfuktad.

Squalan – utvunnen från olivolja. Kemiskt liknar den talg, vilket gör den till en mycket effektiv återfuktare för hud.

Solskyddskräm – Ett kemiskt solskydd som hjälper till att förebygga skador från solen genom att ta upp skadlig UVB-strålning.

Spårmineraler – mineraler som är viktiga för fysiologiska funktioner, men som bara behövs i mycket små mängder. Några exempel är järn, zink, koppar och selen.

Svampextrakt (Fomes officinalis) – en naturlig astringent som har visat sig förbättra hudens stramhet och fasthet eftersom den minskar porstorleken.

ÖVERST

Tēgreen 97® (Camellia sinensis) – en Pharmanex-antioxidant med äganderättigheter som skyddar huden från oxiderande fria radikaler.

Terpenlaktoner – terpenlaktoner är icke-flavonoida fytonutrienter som finns i Ginkgo Biloba. Dessa främjar cirkulation till hjärnan och bidrar till mentala funktioner.

Teobromakakao – ett botaniskt extrakt som är rikt på teobromin, vilket har visat sig främja viktförlust.

Teobromin – innehåller en molekyl som visat sig ha effekt på ett speciellt enzym som finns i fettceller. Inriktning på dessa enzymer kan aktivera nedbrytningen av fett.

Tokoferol – renodlad E-vitamin, en av de mest kraftfulla antioxidanter som finns för att skydda hud mot fria radikaler.

Tricalgoxyl® (sulfatoligosackarider från kelp) – utvunnet från brunalger. Rikt på polysackarider, vilka ger en idealisk miljö för ett fint hårsvall.

ÖVERST

Urea – ett mycket effektivt och kraftfullt fuktbevarande medel. Urea penetrerar djupt in i det yttre lagret hud för att återfukta torr och skadad hud. In högre konncetrationer kan urea hjälpa till att minska hudflagor och förhårdnader.

ÖVERST

Vitamin A - se Retinol.

Vitaminer – nödvändiga mikronutrienter som behövs i din kost eftersom de inte kan produceras av kroppen. Vitaminer kan agera som antioxidanter och coenzymer, föreningar som är nödvändiga för många av kroppens inre reaktioner.

Vitpilsextrakt – en naturlig källa av salicin för att främja prostaglandinbalansen för friska leder.

Värmechock-proteiner - Unik teknologi som förstärker hudens möjligheter att skydda sig mot värme och UV-strålar för optimal cellhälsa.

Yarrow (Achillia millefolium) – ett växtexktrakt som hjälper till att lugna huden.

Youth Gene Clusters – funktionella grupper av gener som delar de egenskaper som förknippas med ungdomlighet. Youth Gene Clusters är en viktig arSuperMarker.

ÖVERST

Zink – en spårmineral som är nödvändig för mer än 70 enzymreaktioner i din kropp. Zink skyddar även mot fria radikaler, bidrar till normal hälsa för benstommen, kognitiva funktioner och spelar en viktig roll för immunförsvaret.

Zink PCA – minskar talgproduktionen.

ÖVERST

Ängsfröolja (Limnantes alba) – en naturlig mjukgörare. Fuktar och vårdar hud.

Ärtextrakt – en effektiv åldersbekämpande ingrediensblandning (kombinerad med bambuextrakt och glukosamin) som visat sig minska fina linjer och rynkor samt öka cellförnyelsen, vilket ger en synbart ungdomligare hud.

ÖVERST

Östrogenisk – att ha minst en östrogenliknande aktion. Fytoestrogener har förmågan att utöva betydande estrogeniska effekter utan att utöva negativa östrogenisk påverkan.