Mai ești acolo?

CONTINUĂ
Glosar de termeni
Glosarul a fost conceput pentru a vă familiariza cu termenii folosiţi de companie şi cu ingredientele produselor. Pentru a găsi un anumit termen, apăsaţi pe litera cu care începe cuvântul. Astfel, veţi reduce aria de căutare şi veţi găsi termenul mult mai uşor. 

 

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

 

Aloe vera (Aloe barbadensis) - recunoscută pentru proprietăţile sale calmante şi de condiţionare.

Acid alfa lipoic (acid tioctic) - un puternic antioxidant care este solubil în apă şi lipide. Ajută la îmbunătăţirea aspectului texturilor neregulate şi a semnelor lăsate de acnee pe piele.

Acid alfahidroxilic (AHA) - un acid care ajută la regenerarea celulară, ajută la reducerea aspectului liniilor fine şi ridurilor şi creează un aspect o piele mai moale şi mai luminoasă.

ageLOC® - platforma anti-îmbătrânire de la Nu Skin® care include cunoştinţele ştiinţifice necesare pentru dezvoltarea şi comercializarea produselor de îngrijire a pielii cu aplicare topică şi de suplimente naturale cu administrare orală ce ţintesc sursele şi semnele îmbătrânirii.

Aminoacid - un bloc constructor al proteinei. Corpul foloseşte peste 20 de aminoacizi pentru a produce diferite proteine în muşchi, păr, piele, sânge şi alte ţesuturi.

Aminogen - o selecţie ştiinţifică de 16 aminoacizi diferiţi care asigură blocurile constructoare esenţiale pentru o piele care arată tânără.

Antioxidant - un compus care ajută la capturarea radicalilor liberi. Mulţi dintre agenţii nutritivi au proprietăţi antioxidante.

AP-24® - un ingredient brevetat de îngrijire orală, cu dimeticon şi surfactanţi care lasă o senzaţie de fineţe şi curăţenie a dinţilor.

Arginină - un aminoacid implicat în hidratarea pielii. Ajută la recuperarea pielii după acţiuniea unui factor de stres.

arNOX - un puternic generator de radicali liberi aflat la suprafaţa celulelor şi în corp. arNOX este o enzimă legată de vârstă care se crede că are o contribuţie ca şi sursă a îmbătrânirii. S-a demonstrat că nivelurile de arNOX din corpul uman sunt asociate cu felul în care o persoană arată.

arSuperMarkeri- super markerii vârstei sau „SuperMarkeri antiîmbătrânire“ este un termen pe care Nu Skin® l-a găsit pentru a descrie componentele chimiei corpului care influenţează felul în care îmbătrânim.

Acid ascorbic - vitamina C în stare pură. Un antioxidant care protejează celulele corpului, ajută la menţinerea stării de sănătate a pielii şi care este necesar ca parte a sistemului de apărare a corpului.

Astaxantină - este un carotenoid responsabil de culoarea roşie/roz a somonului, homarului, creveţilor şi krill-ului. Comparativ cu beta-carotenul, astaxantina are în plus două grupuri funcţionale.

Extras de Ava puhi (Zingiber zerumbet) nectar din bulbul plantei de ava puhi. Folosit de secole de polinezieni pentru a-şi face părul mai moale şi a-l condiţiona.

SUS

Ulei de Babassu (Orbignya oleifera) - extract din sâmburii palmierului babassu. Folosit de generaţii de culturile indigene din America de Sud ca
hidratant natural.

Pudra de Babassu (Orbignya phalerata) - de ere întregi locuitorii Americii de Sud au mărunţit nucile de Babassu pentru a le transforma într-o pudră fină, ca de mătase, pentru uz alimentar. Astăzi, aceasta este folosită pentru a absorbi umezeala din piele.

Extract de bambus - un amestec de puternice ingrediente antiîmbătrânire (combinat cu extract de mazăre şi glucozamină) despre care s-a arătat că reduce aspectul liniilor fine şi ridurilor şi intensifică înnoirea celulară, rezultând într-o piele vizibil mai fină.

Bentonită - această argilă naturală, derivată din cenuşa vulcanică, acţionează ca un magnet care atrage celulele fără viaţă ale pielii şi toxinele şi apoi lustruieşte pielea pentru a lăsa în urmă un ten proaspăt şi luminos.

Beta-caroten - un fitonutrient antioxidant care poate fi transformat în vitamina A în corp, după cum este necesar. Beta-carotenul este un pigment colorat disponibil în multe legume şi fructe.

Biofotonica - un domeniu de studiu care foloseşte lumina pentru a măsura biomarkerii din organismele vii.

Biodisponibilitatea - măsura în care un agent nutritiv ingerat este absorbit, asimilat de ţesuturile corpului şi utilizat pentru funcţiile specifice ale acestuia.

Bioflavonoide - o familie de compuşi antioxidanţi solubili în apă ce se regăseşte sub formă de pigmenţi în numeroase legume şi fructe.

Uleiul de seminţe de limba mielului - este o sursă excelentă de acid gama linoleic (GLA), un acid gras polinesaturat esenţial care poate fi transformat în substanţe active din punct de vedere biologic, care au funcţii regulatorii şi care participă la multe funcţii importante ale corpului.

Alge brune marine - puternic mineralizate şi bogate în aminoacizi şi antioxidanţi. Ajută la absorbţia şi retenţia umezelii.

Extras de rădăcină de brusture (Arctium lappa) - folosit dintotdeauna pentru tenurile cu probleme. Complexul de vitamina B - vitamine solubile în apă care asigură un suport nutriţional pentru metabolismul normal al carbohidraţilor şi proteinelor.

SUS

Cactus - un extract care ajută la menţinerea unui aspect hidratat şi radiant al pielii.

Extract de morcov (Daucus Carota Sativis) — O resursă naturală de pro-vitamina A care conferă un aspect sănătos pielii.

Calciu - este cel mai abundent mineral din corpul uman. Este necesar pentru oase sănătoase, dinţi puternici, circulaţia corespunzătoare a impulsurilor nervoase, contracţia musculară, coagularea normală a sângeului, metabolismul energetic şi multe alte funcţii fiziologice.

Carotenoizii - importantă categorie de antioxidanţi care dizolvă grăsimile. Sunt disponibili din abundenţă în natură şi sunt responsabili pentru culorile roşu, portocaliu şi galben pe care le vedem în fructe şi legume. Exemple de carotenoizi: beta-caroten, licopen, luteină şi astaxanthin.

Extras de morcov (Daucus Carota Sativis) — o sursă naturală de pro vitamina A care conferă un aspect sănătos pielii.

Esterii cetilici ai acizilor graşi - o formă 100% naturală de acid gras tratat cu alcool şi folosit de corp ca şi emulsificator şi lubrifiant.

Extras de muşeţel (Anthemis noblilis şi Chamomilla recutita) - cunoscut pentru efectele sale calmante, de condiţionare şi înmuiere.

Castravete amar chinezesc - face parte din familia Mormordica. Este cunoscut şi sub denumirea de fructul gâc. Este un fruct din Asia de Sud-Est cu un conţinut dens de agenţi nutritivi care conţine mari cantităţi de carotenoizi.

Cătina chinezească de gard - este un superfruct roşu de dimensiuni reduse care conţine antioxidanţi, cum ar fi zeaxanthin, flavonoide, beta-caroten şi vitamina C.

Florile de portocal (Citrus aurantium amara) - folosite de diferite culturi din China şi zona Caraibelor, în special în Haiti, ca şi deodorant natural. Deşi îşi au originea în China, florile de portocal au fost introduse în Europa în secolul XI. Fructele Citrus aurantium amara (o portocală de dimensiuni reduse cunoscută sub denumirea de portocala de Sevilla), au devenit foarte populare nu doar pentru dulceaţa lor încântătoare, dar şi pentru parfumul proaspăt şi proprietăţile sale dezodorizante.

Frunze de curpen - folosite de generaţii de nativii americani pentru a calma pielea uscată şi care se cojeşte.

Conezima Q10 (CoQ10 sau Ubiquinona) - o importantă reţea de antioxidanţi cu capacitatea de a regenera şi susţine alţi antioxidanţi. Aplicată local, coenzima Q10 oferă energia celulară esenţială pentru un aspect radiant şi tânăr. Preparatele de suplimente nutritive care conţin conezima Q10 oferă la rândul lor energia internă celulară, cu avantaje speciale pentru sănătatea cardiovasculară.

Colagen - o proteină care asigură structura, rezistenţa şi elasticitatea pielii şi a altor ţesuturi din corp.

Colastra - colastra este primul lapte matern produs după naşterea unui copil. Este diferit de laptele obişnuit pentru că are o concentraţie mai mare de proteine care protejează imunitatea. Cercetările au arătat că şi colastra bovină are avantaje imunitare pentru oameni.

Carotenoid incolor (extract de Dunaliella salina) - un antioxidant unic produs din algele care cresc în Marea Mediterană. Ajută la protejarea pielii de pericolele din mediu.

Cupru - un oligo-element esenţial de o importanţă critică pentru funcţionarea multor enzime. Ajută la transportul fierului în corp şi la formarea colagenului şi ţesuturilor osoase.

Cordyceps sinensis - o ciupercă mult lăudată în China încă din antichitate pentru rolul său în revitalizare şi creşterea rezistenţei.

Cordyline terminalis - frunzele unei tufe hawaiene mult apreciată de sute de ani de către polinezieni pentru proprietăţile sale de calmare a pielii.

Cortex - înconjoară miezul firului de păr. Cortexul firului de păr oferă părului calităţile sale speciale, cum ar fi elasticitatea şi ondularea. Cortexul mai conţine şi granule de melanină, pigmentul firului de păr care este produs atunci când părul creşte în foliculele sale.

Extras de floare de bumbac - netezeşte cuticulele, protejează structura cheratinoasă şi hidratează în mod natural cu ajutorul a şapte oligozaharide activ-sinergetice.

CS7 - netezeşte cuticulele pentru a oferi o strălucire care rezistă, prin şamponări repetate.

Cuticulă - este partea extremă a firului de păr. Cuticula este responsabilă de o mare parte a rezistenţei mecanice a fibrei părului. Formată din celule aplatizate care se suprapun ca ţiglele pe un acoperiş, cuticula protejează partea interioară a firului de păr de deteriorare.

SUS

DHA (Acid docosahexaenoic)- un acid gras esenţial omega 3, important pentru sănătatea sistemului nervos. Uleiul de peşte este o bună sursă de DHA.

Di şi tripeptide - derivate din proteina hidrolizată a orezului; îmbunătăţesc procesul de recuperare a pielii după stres. stimulează regenerarea celulară şi sinteza proteinelor dermei pentru a îmbunătăţii fermitatea şi reduce liniile şi ridurile.

ADN (Acid dezoxiribonucleic) - materialul genetic ce se găseşte în aproape fiecare celulă din corpul uman. ADN-ul conţine informaţiile genetice necesare construcţiei şi menţinerii unui organism. ADN-ul apare de regulă sub forma a două şiruri strâns legate între ele, creând un dublu helix.

Electroliţi- atomi încărcaţi cu energie, capabili să conducă curentul electric în lichidele biologice, care sunt necesari pentru impulsurile nervoase şi contracţiile musculare.

EPA (Acid eicosapentaenoic) acid gras esenţial omega 3, important pentru sănătatea sistemului nervos şi sistemului cardiovascular. Uleiul de peşte este o bună sursă de EPA.

Ethocyn® - ingredient antiîmbătrânire brevetat care îmbunătăţeşte conţinutul de elastină din piele, elastina fiind cea mai importantă componentă pentru o piele fermă.

Produse etnobotanice - plante folosite de culturile indigene pentru beneficiile aduse pielii.

Eucalipt - combinat cu ulei de mentă pentru a oferi o senzaţie de răcoare şi revigorare asupra pielii şi un parfum proaspăt.

Ulei de luminiţă (Oenothera biennis) - o sursă de acid gama-linoleic şi acid linoleic, ambii fiind acizi graşi benefici.

SUS

Flavonoide - o clasă importantă de fitonutrienţi antioxidanţi. Se estimează că există peste 600 de flavonoide diferite în alimente şi băuturi, inclusiv catechinele din ceaiul verde, bioflavonoidele din lămâie, quercitrină, izoflavonele din soia, extractul de seminţe de strugure şi resveratrol.

Lignanii din semninţele de in - fitonutrienţi care se găsesc în mod comun în toată sămânţa de in. Lignanii din semninţele de in oferă beneficii pentru sănătatea la menopauză.

Radicalii liberi - molecule instabile din corp care caută, atacă şi deteriorează moleculele învecinate, realizând o relaţie în lanţ continuă de formare a radicalilor liberi şi deteriorare moleculară. Această reacţie în lanţ poate duce la deteriorarea membranelor celulare, a ADN-ului şi proteinelor din ţesuturi.

SUS

Genele- unitatea de bază a eredităţii din organismele vii. Genele sunt secţiuni funcţionare ale ADN-ului care susţin informaţia necesară construcţiei, menţinerii şi regenerării celulelor şi transmiterii caracteristicilor genetice către copii. Unele dintre aceste caracteristici sunt vizibile imediat, cum ar fi culoarea ochilor sau numărul de membre, altele exprimându-se însă mai târziu în viaţă, cu ar fi ritmul de îmbătrânire, sănătatea.

Ginkgo biloba - un extract de plante din arborele de ginkgo, cunoscut pentru importante beneficii antioxidante.

Glicozidele flavonoide din extractul de frunze de Ginkgo - un grup de fitonutrienţi care se găseşte în frunzele de Ginkgo. Glicozidele flavonoide din extractul de frunze de Ginkgo sunt cunoscute ca având puternice proprietăţi antioxidante.

Gluconolactona - un acid polihidroxilic ce se găseşte în mod natural în celulele pielii. Structura sa moleculară îl face blând şi deloc iritant pentru piele şi s-a dovedit clinic că are beneficii antiîmbătrânire, cum ar fi protecţia antioxidantă, hidratarea şi bariera pielii.

Glucozamina - un amestec de puternice ingrediente antiîmbătrânire (combinat cu extract de mazăre şi extract de bambus) despre care s-a arătat că reduce aspectul liniilor fine şi ridurilor şi intensifică reînnoirea celulară, rezultând într-o piele vizibil mai fină.

Gumă de salcâm de Senegal - un derivat natural responsabil pentru acţiunea astringentă a Face LiftPower cu Activator.

Extras de seminţe de strugure (Vitis vinfera) - un puternic antioxidant. Protejează împotriva radicalilor liberi.

Ceai verde (Camellia oleifera şi Camellia sinensis) - un antioxidant care ajută la calmarea pielii cu probleme şi a nuanţelor neomogene ale pielii. Ceaiul verde conţine niveluri deosebit de ridicate de antioxidanţi polifenolici. Este cunoscut şi sub denumirea de extract de Thea sinensis.

SUS

Proteinele de şoc termic - o tehnologie unică ce îmbunătăţeşte capacitatea pielii de a se proteja de căldura şi stresul UV, asigurând sănătatea celulară.

Extras de floare de trandafir chinezesc (Hibiscus rosasinensis) -folosit în toată Polinezia, Asia de Sud-Est şi America de Sud, pentru a crea o infuzie care curăţă, face mai fină şi calmează pielea.

Complexul HMW -această combinaţie exclusivă de ingrediente Nu Skin® include extract de hypnea musciformis, extract de pelin negru şi pufuliţă cu flori mici. Are o acţiune de calmare a pielii.

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) - un extract din floarea unui arbore care revigorează şi energizează pielea.

Acid hialuronic - un compus hidratant care se găseşte natural în piele. Ales pentru capacitatea sa de a „ataşa“ hidratarea de suprafaţa pielii.

Hidroxitirosol - un polifenol care curăţă radicalii liberi şi care se găseşte în uleiul de măsline extra virgin şi care asigură o piele fină şi fără defecte.

SUS

IB R-Dormin® (extract de Narcissus tazetta) - un compus natural din bulbul de narcisă. A fost dovedit ştiinţific că are capacitatea de a îmbunătăţi durabilitatea celulară şi protecţia naturală a pielii împotriva factorilor agresivi de mediu.

Ienibahar (Pimenta dioica) - o mirodenie folosită de populaţiile indigene din America Centrală pentru a trata pielea uscată persistent, crăpată sau roşie a picioarelor.

Fier - un mineral necesar pentru transportul oxigenului de către celulele roşii ale sângelui şi care ajută la diviziunea celulară şi în funcţia de imunitate.

Imunoglobulinele - este un termen folosit în general pentru anticorpi. Ca răspuns la expunerea la substanţe străine, toate mamiferele produc aceste proteine imunitare specifice.

SUS

Sporul casei- se găseşte în America de Nord şi a fost folosit în mod tradiţional de nativii americani pentru a calma pielea cu probleme.

Extract de lacrimile Maicii Domnului (Coix Lacryma-Jobi) - derivat din seminţele unei plante ornamentale. A fost folosită tradiţional în Asia pentru calmarea pielii.

Ulei de jojoba (Simmondsia chinensis) - un hidratant natural derivat din seminţele unui arbust din deşert care ajută pielea şi părul se simtă şi să arate fine şi moi.

Argila albă- este o argilă naturală care absoarbe excesul de ulei şi alte impurităţi din piele.

Extras de alge marine roşii (Macrocystis pyrifera) - extras de ierburi marine. Ajută la menţinerea colagenului şi elastinei care asigură tinereţea pentru ca pielea să aibă un aspect sănătos.

Uleiul de Krill - un ulei marin care oferă o combinaţie naturală de fosfolipide bogate în acizi naturali graşi EPA şi DHA.

Acid lactic - vezi acid alfahidroxilic.

Gluconolactona - un acid polihidroxilic ce se găseşte în mod natural în celulele pielii. A fost dovedit clinic faptul că are capacitatea de a îmbunătăţi regenerarea celulară şi culoarea şi textura pielii fără iritaţii.

Extract de levenţică (Lavandula angustifolia) - folosit încă din antichitate ca ingredient de curăţare.

Extractul de licorice (Glycyrrhiza glabra root) - calmează pielea şi reduce apariţia decolorării pielii.

Lipocarotenii - o matrice de carotenoizi şi acizi graşi cu biodisponibilitate mare care se găseşte în fructul de gâc. Prezenţa acizilor graşi în lipocaroteni permite absorbţia eficientă şi transportul carotenilor.

Luteina - un carotenoid de culoare galbenă disponibil în multe fructe şi legume. Se găseşte în concentraţii mari în retină, oferind o protecţie antioxidantă prin filtrarea efectelor negative ale riadiaţiilor ultraviolete.

SUS

Magneziu - un mineral important pentru structura oaselor şi diviziunea celulară, care este implicat şi în metabolismul energetic, neurotransmisie şi contracţiile musculare.

Acid mandelic - un acid alfahidroxilic ce se găseşte în plante. Ajută la reducerea aspectului fostelor erupţii pe piele prin exfoliere blândă, lăsând o piele mai fină şi mai curată.

Mangan - un mineral esenţial în nutriţie, necesar pentru numeroase enzime, inclusiv superoxid dismutaza. Joacă un rol în metabolismul generator de energie, dezvoltarea oaselor şi protecţia oxidativă.

Extract de calinică - un extract care ajută la calmarea şi condiţionarea pielii.

Diatomi marini (diatomit) - particule fine de pe algele planctonice folosite pentru exfolierea cu blândeţe a celulelor moarte ale pielii.

Extract de ulei de peşte marin - ulei bogat în acizi graşi EPA şi DHA, omega 3 şi omega 9 (oleici) şi puternic antioxidanţi, cum ar fi vitamina E.

Ulei din seminţe de Limnanthes alba - emolient natural. Hidratează şi condiţionează pielea.

Menta japoneză - o mentă sălbatică ce are capacitatea de a răcori şi revitaliza pielea. Folosită de triburile de nativi americani din partea de sud-est a continentului.

Micronutrienţi - acei agenţi nutritivi de care avem nevoie doar în cantităţi mici, cum ar fi vitaminele şi mineralele. Micronutrienţii duc la îndeplinire sute de funcţii vitale în corp.

Mineralele - micronutrienţi esenţiali care sunt necesari în alimentaţie pentru că nu pot fi produşi de corp. Ei funcţionează ca factori de completare în multe reacţii şi ajută la formarea intrinsecă a antioxidanţilor în corp.

Lumânărica (Verbascum thapsus) - o plată cu floare indigenă din partea de sud-est a Americii, care este folosită de nativii americani pentru efectele sale calmante.

Extract de ciuperci (fomes officinalis) - un astringent natural despre care s-a dovedit că ajută la etanşeizarea şi menţinerea fermităţii pielii pentru că diminuează aspectul de pori măriţi.

SUS

NaPCA (Sodiu PCA) - un umectant care atrage şi menţine hidratarea în piele.

Celule ucigaşe naturale - celule specializate imunitare care sunt puternic atrase către anumite celule nedorite din corp.

Steroli naturali - au o mare capacitate de stocare a apei şi fac părul să se simtă hidratat şi moale la atingere.

Nu Skin Force for Good Foundation® - o organizaţie non-profit care s-a angajat să creeze o lume mai bună pentru copii prin conservarea culturilor indigene, protejarea mediilor fragile, finanţarea cercetărilor medicale asupra unor boli, oferirea de asistenţă umanitară, donând 0,25 USD din fiecare vânzare a unui produs din gama de produse etnobotanice Epoch® a Nu Skin®.

SUS

Estrogenic - care are cel puţin o acţiune de tip estrogen. Fitoestrogenii au abilitatea de a exercita efectele estrogenice dorite fără a exercita efectele negative estrogenice.

Oligopeptide - ajută la conturarea şi plinătatea buzelor şi stimulează producţia de colagen.

Acizi graşi omega 3 - una din cele două categorii de acizi graşi care sunt esenţiali pentru nutriţia umană (cealaltă fiind cea a acizilor graşi omega 6). Acizii graşi omega 3, acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul docosahexaenoic (DHA) sunt importanţi pentru funcţia imună normală, sănătatea cardiovasculară, menţinerea tensiunii normale, funcţionarea creierului şi sănătatea pielii.

Oxidare - o reacţie cauzată asupra celulelor corpului de acţiunea radicalilor liberi. În timp, celulele oxidate devin mai slabe şi mai puţin capabile să se reproducă perfect.

SUS

Pantenol - membru al familiei de vitamine B. Un hidratant revitalizant şi un balsam pentru piele şi păr.

Palmitoyl pentapeptide-3 - transmit semnale de reversare a îmbatrânirii celulelor producătoare de colagen pentru a reduce aspectul ridurilor adânci şi semi-adânci.

Papaină - o enzimă din fructul tropical de papaia care ajută la eliminarea acumulărilor din pori.

Extract de mazăre - un amestec de puternice ingrediente antiîmbătrânire (combinat cu extract de bambus şi glucozamină) despre care s-a arătat că reduce aspectul liniilor fine şi ridurilor şi intensifică înnoirea celulară, rezultând într-o piele vizibil mai fină.

Ulei de mentă (Mentha piperita) - un ulei natural din plante care răcoreşte, revigorează şi stimulează pielea.

Fosfatidicolină - derivat din soia. Ajută la protejarea membranelor celulare şi menţine fluiditatea pielii.

Fosfolipide - formează o mare parte din membrana fiecărei celule din corp. Sunt esenţiale pentru toate procesele celulare vitale şi contribuie la buna funcţionare a creierului.

Fotozomi - enzime de ADN derivate din planctonul marin. Apară şi sprijină procesul intrinsec de reparare a ADN-ului din piele, ajutând la repararea semnelor lăsate de efectele soarelui. Incapsularea lipidelor asigură la îmbunătăţirea biodisponibilităţii.

Fitoestrogen - compus de tipul estrogenului prezent în anumite plante. Fitoestrogenii au un efect moderat similar celui produs de estrogeni, legând receptorii de estrogeni din corp pentru a modela efectele estrogenului propriu al corpului.

Fitonutrienţi - compuşi din plante care au fost definiţi ca având anumite calităţi care pot fi benefice sănătăţii umane, cum ar fi proprietăţile antioxidative. Fitonutrienţii includ izoflavonii, carotenoizii, flavonoidele şi catechinele.

Extras de con de pin- un extract care ajută la menţinerea unui aspect hidratat şi radiant al pielii.

Ulei de fistic (Pistacia vera) - un ulei bogat în acizi graşi care hidratează şi face pielea mai moale.

Acizi polihidroxilici (PHA) - vezi Gluconolactona şi acidul lactobionic.

Tehnologia polimer - creează o cremă corectoare puternică care oferă o acoperire fină, de lungă durată, fără să încarce pielea, fără a folosi ceară de petrol sau altele cu consistenţă grea.

Polifenoli - un grup de substanţe chimice, unele dintre ele cu proprietăţi antioxidative. Polifenolii se găsesc în coaja anumitor fructe şi în ceaiul verde sub formă de catechine.

Rodia - un fruct de culoare roşu intens, cu multe seminţe, cu originea în Persia. O sursă de antioxidanţi care sprijină sistemul imunitar şi sănătatea cardiovasculară.

Fosfat tocoferil ascorbil de sodiu -un super antioxidant format din legarea vitaminelor C şi E într-un singur compus, oferind o excelentă capacitate de luptă împotriva radicalilor liberi.

Premocin - un amestec brevetat de ingrediente care pune ingredientele din Tru Face® acolo unde fac cel mai bine.

Peptide de pro-colagen - transmit semnale de reversare a îmbătrânirii celulelor producătoare de colagen pentru a reduce aspectul ridurilor adânci şi semi-adânci.

Proteină - compus format din aminoacizi, conţinând carbon, hidrogen, oxigen, azot şi uneori alţi atomi. Este folosită de corp pentru a construi ţesuturile şi se găseşte în carne, ouă, lactate, nuci, cereale, fructe şi legume.

Enzime proteoleice - un grup de enzime extrase din plante sursă, cum ar fi ananas şi papaia.

Enzimele de dovleac (Extras din ferment de fructe de Lactobacillus/Curcurbita pepo) - enzime proteoleice derivate din dovleac care ajută la exfolierea şi eliminarea celulelor moarte ale pielii.

SUS

Quadrinonă -un compus brevetat care apare natural şi care a fost dovedit clinic că reduce roşeaţa, mâncărimea, înţepăturile şi arsurile asociate cu pielea cu probleme.

Quercetina - una dintre cele mai abundente şi intens cercetate favonoide care se găseşte în fructe şi legume. Este responsabilă pentru o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv acţiune antioxidativă, sănătate celulară şi cardiovasculară.

Ganoderma (Ganoderma lucidum) - această ciupercă a fost folosită în China peste 2000 de ani pentru a sprijini sistemul imunitar natural al corpului.

Retinol - o formă pură de vitamina A care ajută la atenuarea liniilor fine şi a ridurilor, creşte claritatea şi aduce radianţă tenului.

Reţeaua de suport antioxidant - sistemul de protecţie a organismului împotriva radicalilor liberi. Antioxidanţii acţionează împreună, unii luptând direct împotriva formării radicalilor liberi iar unii refăcând proprietăţile antioxidante ale altora.

Rutina - o flavonoidă care se găseşte în multe fructe, legume şi plante. Oferă sprijin antioxidant şi contribuie la menţinea sănătăţii sistemului cardiovascular.

SUS

Izomerat de zaharidă - păstrează hidratarea în piele, reducând uscăciunea şi dând pielii o sănătate strălucitoare.

Acid salicilic - acid beta-hidroxilic ce stimulează exfolierea pielii. Se foloseşte pentru beneficiile sale antiîmbătrânire şi antiacneice.

Algele marine - calmează şi hidratează pielea.

SeaLastin (extract de Chlorella vulgaris) - derivat din algele care cresc pe coasta Franţei. Ajută la protejarea structurilor suport ale pielii.

Seleniu -este vital în funcţionarea enzimei glutation peroxidază, care contribuie la protejarea elementelor constituente ale celulei împotriva deteriorării oxidative cauzate de radicalii liberi de peroxid de hidrogen.

Unt de shea (Butyrospermum parkii) - un emolient bogat ce îmbunătăţeşte bariera naturală a pielii şi ajută la mărirea nivelurilor de hidratare ale acesteia.

Ananas siberian - un fruct mic de culoare portocalie sau galbenă care este o sursă neîntrecută de carotenoizi, tocoferoli, vitamina C şi flavonoide. Este de asemenea bogat în alte vitamine, inclusiv B1, B2 şi vitamina K.

Sisku’pas (Tsuga heterophylla) - folosit de populaţiile indigene din zona de nord-vest a Pacificului pentru efectele sale de calmare a pielii.

Scorul Carotenoid al Pielii (SCS) - scorul generat de Scanerul Biofotonic Pharmanex®. Scorul dumneavoastră SCS vă dă un indiciu imediat cu privire la conţinutul de carotenoizi al pielii. Acest scor este un indicator al tăriei generale a sistemului de apărare cu antioxidanţi al corpului dumneavoastră.

Lipide de soia (Glycine soja) - protejează bariera delicată de hidratare a pielii. Ajută la menţinea unei texturi fine şi hidratate a pielii.

Squalan - derivat din uleiul de măsline. Copiază în mod chimic sebumul, fiind astfel un balsam eficace pentru piele.

Extractul de căpşuni (Fragaria vesca) - calmează pielea şi reduce apariţia porilor.

Protecţia solară - un ingredient activ care ajută la prevenirea deteriorării produse de soare absorbind radiaţiile UV nocive.

Suplimentare- practica de a consuma agenţi nutritivi beneifici sub formă de capsule, tablete, pudre sau lichide, în plus faţă de o dietă sănătoasă şi echilibrată.

SUS

Tēgreen 97® (Camellia sinensis) - a un antioxidant brevetat Pharmanex® care ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi oxidanţi.

Lactone terpenice - lactonele terpenice sunt fitonutrienţi non-flavonoizi ce se găsesc în Ginkgo biloba. Sunt cunoscute ca ajutând circulaţia către creier şi contribuie la activitatea cerebrală.

Extract de Theobroma cacao (Cocoa) - un extract botanic bogat în teobromine despre care s-a dovedit că stimulează pierderea în greutate.

Teobromina - conţine o moleculă ce s-a demonstrat că ţinteşte enzimele din celulele de grăsime. Ţintirea acestor enzime poate activa descompunerea grăsimilor.

Tocoferol -vitamina E în stare pură, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi care ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi.

Oligo-elemente - minerale importante pentru funcţiile fiziologice, dar necesare doar în cantităţi foarte mici. Exemple includ fier, zinc, cupru şi seleniu.

Tricalgoxyl® (oligozaharide sulfate din alge marine) - extract din alge brune marine. Sunt bogate în polizaharidele care asigură un mediu optim pentru un păr bogat.

SUS

Ureea - un umectant foarte eficace şi puternic. Ureea penetrează adânc până la stratul cel mai adânc al pielii pentru a hidrata şi proteja pielea uscată şi deteriorată. În concentraţii mari, ureea poate ajuta la reducerea cojilor şi a bătăturilor.

SUS

Vitamina A - vezi Retinol.

Vitamina B - o familie de agenţi nutritivi solubili în apă, necesari pentru producţia de energie şi metabolismul celular. Include aneurina, vitamina B2, vitamina B3, acid pantotenic, piridoxină, biotină, acid folic şi cobalamină.

Vitamina C - vezi acid ascorbic.

Vitamina D - un agent nutritiv liposolubil, obţinut din surse alimentare sau produs de celulele pielii atunci când sunt expuse la lumină. Este necesară oaselor şi sănătăţii celulelor. Sinteza vitaminei D în piele sub acţiunea luminii solare nu este suficientă pentru a îndeplini cerinţele în statele europene, mai ales în timpul lunilor de iarnă, când expunerea la lumina solară este limitată.

Vitamina E - vezi Tocoferol.

Vitamina K - acest agent nutritiv liposolubil este implicat în mineralizarea oaselor şi este un factor constituent în coagularea normală a sângelui.

Vitaminele - micronutrienţi esenţiali care sunt necesari în alimentaţie pentru că nu pot fi produşi de corp. Vitaminele pot acţiona ca şi antioxidanţi şi coenzime, compuşi necesari pentru numeroase reacţii din corp.

SUS

Pudră din coajă de nuci (Juglans regia)- măcinată din coaja nucilor obişnuite pentru a crea o pudră abrazivă blândă pentru o piele mai fină şi mai moale.

Extract din planta de ceai (Camiellia sinensis) - un antioxidant bogat în catechine, ajută la protejarea pielii şi îi redă acesteia rezistenţa naturală.

Coajă de salcie - o sursă naturală de salicină care stimulează echilibrul între prostaglandine pentru articulaţii sănătoase şi confortul articulaţiilor.

Coada şoricelului (Achillia millefolium) - un extract din plante care ajută la calmarea pielii.

Fascicule de genele tinereţii - grupuri funcţionale de gene care au în comun caracteristicile asociate tinereţii. Fascicule de genele tinereţii sunt unul dintre principalii SuperMarkeri antiîmbătrânire.

SUS

Zinc - un oligo-element esenţial pentru mai bine de 70 de enzime de reacţie din corp. Zincul are şi funcţie de protecţie împotriva radicalilor liberi, contribuie la sănătatea oaselor, la funcţia cognitivă şi joacă un rolul important în funcţia imunitară.

Zinc PCA - un reductor de sebum.