Itt vagy még?

FOLYTATÁS
nu-skin-glossary-page-banner-image

Fenntarthatósági szószedet

Sok szót ejtünk a fenntarthatóságról, azonban keveset értünk belőle. Ezért szeretnénk egyszerűbbé tenni a számodra, először is ezzel a szószedettel, amely a Nu Skin európai, közel-keleti és afrikai régióival kapcsolatos. Bár az összetevők, a csomagolás vagy a termékek elérhetősége piaconként változhat, itt egy olyan átfogó szakkifejezés-gyűjtemény található, amely segít a kommunikációinkban használt szavak felkeresésében és megértésében. Ha tágítjuk a tudásunkat, közösen jobban tudjuk gondját viselni a bolygónknak.

 

#ForceForGreen

 


CEA

A kontrollált környezetben történő mezőgazdaság (CEA) a mezőgazdaság technológiaalapú megközelítése. A CEA-összetevők zárt környezetben kerülnek kitermelésre, így a mag elvetésétől a készítmény palackba zárásáig nyomon követhetővé és fenntarthatóvá válik az előállítási folyamat.[see Groviv]


Eco-Pac csomagolás

A szépségipar újítása, az Eco-Pac tubus egy soha nem látott kialakítás, amely nélkülözi a fejet és a vállat (vagyis a hagyományos csomagolásokon található felhajtható kupakot). S mivel az új Eco-Pac tubusok fej és váll nélkül készülnek, csökkentik a felhasznált műanyag mennyiségét. Az Epoch termékek 2020-as globális értékesítési adatai alapján az Eco-Pac kialakításnak köszönhetően a Nu Skin évente 67 tonnányi szűz műanyagot fog megspórolni. [see bio-pe]. Ez a százalékos arány a csomagolásgyártási folyamatok összehasonlításán alapul, ugyanazt a szokásos Sanghaj-Los Angeles szállítási utat feltételezve (az Epoch termékek 2020-as globális értékesítési adatai alapján).

Az Eco-Pack csomagolással az Epoch Glacial Marine Mud iszappakolás, a Baobab Body Butter testvaj, a Yin and Yang Mask maszk, a Firewalker lábkrém, az IceDancer lábápoló zselé, a Sole Solution lábfejápoló krém és az összes Epoch Ava Puhi Moni sampon és balzsam* esetében találkozhatunk.

Kérjük, tájékozódj a helyi létesítményektől, hogy megtudd, hogyan kell újrahasznosítani ezeket a termékeket!


FSC (címke)

Ha FSC logóval ellátott terméket választasz, hozzájárulsz a világ erdejeinek megóvásához. Az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) egy nonprofit szervezet, amely a felelős erdőgazdálkodás világszerte történő népszerűsítésével foglalkozik, és támogatja a világ erdeinek környezetvédelmi szempontból megfelelő, társadalmilag előnyös és gazdaságilag életképes kezelését. Az FSC a világ minden táján tanúsít erdőket, hogy biztosítsa az FSC környezetvédelmi és társadalmi szabványainak való megfelelést. Kérjük, tájékozódj a helyi létesítményektől, hogy megtudd, hogyan kell újrahasznosítani ezeket a termékeket!


Üveg

Az üveg újrahasznosítása általában a legegyszerűbb feladat. Azonban mindenképpen ellenőrizd a helyi újrahasznosító létesítményeknél, hogy elfogadják-e az üveget. Ne keverd a fehér (átlátszó) és a színes üvegeket!


Groviv

A Groviv a Nu Skin innovatív kezdeményezése, amely az összetevők kontrollált környezetből történő beszerzését célozza - a termesztés és az összetevők előállításának technológiaalapú megközelítése. A Groviv-tanúsítvánnyal rendelkező, zárt rendszerekben termesztett növények gondozása során olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek optimális körülményeket biztosítanak a vetőmagtól kezdve az elkészülő végtermékig. Ha Groviv jelet látsz egy Nu Skin termékcsomagon, az azt jelenti, hogy a termék legalább egy olyan összetevőt tartalmaz, amelyet ellenőrzött környezetben termesztettek.


PCF

(Lásd az újrahasznosított kartonpapírnál)


Műanyag

A műanyag az életünk szükséges része, és számtalan előnnyel bír – beleértve szeretett termékeink csomagolási kérdésének megoldását. Az „5R Goal” [(translation)] célkitűzésünk keretein belül azon dolgozunk, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyag alkalmazását, de egyedül ez nem megy. Míg mi biztosítjuk a felelős gyártást, a csomagolás megfelelő ártalmatlanításához Te is kellesz.

Mivel az újrafeldolgozhatóság országonként eltérő lehet, kérjük, fordulj a helyi létesítményekhez, hogy megtudd, mi a módja a csomagolások legjobb kezelésének!


PCR 4

Fogyasztói felhasználás után újrahasznosított műanyagnak (PCR) nevezzük azt a műanyagot, amely a második (vagy harmadik, ötödik, akár hetedik!) életét éli. Olyan műanyagot értünk ez alatt, amelyet már újrahasznosítottak, és új értelmet nyert a kezedben tartott termékcsomagolásban. A termékeinkben található PCR mennyiségének növelésével csökkentjük az új műanyagok keletkezését, ami alacsonyabb karbonlábnyomot eredményez. A feltüntetett százalékos érték mutatja, hogy mennyi újrafelhasznált anyagot tartalmaz a csomagolás. Mivel az újrafeldolgozhatóság országonként eltérő lehet, kérjük, fordulj a helyi létesítményekhez, hogy megtudd, mi a módja a csomagolások legjobb kezelésének!


Újrahasznosítható (5R’s)

Az újrahasznosítható tárgyakat… újra lehet hasznosítani.


Újrahasznosított (5R’s)

A Nu Skinnél akkor tekintünk „újrahasznosítottnak” egy terméket, ha újrahasznosított anyagból, például fogyasztói felhasználást követően előállított műanyagból készült [see PCR].


Újrahasználható (5R’s)

Azok a termékek, amelyek újratölthetők, vagyis az eredeti csomagolás begyűjthető és ismét megtölthető az adott termékkel. Csökkentett (5R’s) A Nu Skinnél azokra a termékekre utalunk a „csökkentett” jelzővel, amelyek tömegét vagy térfogatát az előző kiszereléshez képest csökkentettük, és ezáltal kevesebb hulladékot termelnek.


Megújuló (5R’s)

A Nu Skinnél a „megújuló” jelző a nyersanyag (pl. cukornád) – amiből a csomagolás készül – megújuló mivoltára utal.


Újrahasznosított papír (karton)

Az újrahasznosított papír (karton) vagy a fogyasztói felhasználást követően újrahasznosított rost/kartonpapír (PCF) olyan papír, amely második életét éli – ez azt jelenti, hogy a papírt már újrahasznosították, és a kezedben tartott csomagolásban új célt kapott. A termékeinkben lévő PCF mennyiségének növelésével csökkentjük az általunk használt szűz vagy új papír mennyiségét. A feltüntetett százalékos érték mutatja, hogy mennyi újrafelhasznált anyagot tartalmaz a csomagolás.


Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO)

A pálmaolaj az egyik leghatékonyabb földhasználatú olaj, azonban a nem fenntartható előállítása erdőirtáshoz, a biodiverzitás csökkenéséhez, talajerózióhoz és vízszennyezéshez vezet. Azzal, hogy elkötelezzük magunkat a felelősségteljes és fenntartható forrásból származó, tanúsított pálmaolaj felhasználása mellett termékcsaládjainkban, biztosítjuk, hogy az általunk használt erőforrások pozitív környezeti hatást fejtsenek ki.


Fenntarthatóság logója

Ha a Fenntarthatóság logójával találkozol egy új Nu Skin termék másodlagos csomagolásán (pl. a kartondobozon), az a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinket jelzi.


TE vagy zárófólia

A TE fül vagy a zárófólia az az átlátszó címke, amely lezárja a termék dobozát, és megakadályozza annak kinyitását. A Nu Skin európai, közel-keleti és afrikai régiók (EMEA) TE fülei 100%-ban faalapúak.


Hulladékmentes

A Nu Skin követi a Zero Waste Nemzetközi Szövetség (ZWIA) irányelvét, amely szerint minden olyan kifejezésnek, amelyben a „nulla” (zéró) szó szerepel, legalább 90%-ban kell csökkentenie a hulladéklerakók és égetők igénybevételét, valamint a környezetre gyakorolt hatását.


5 R Célok

2030-ra az összes termékünk tekintetében eleget akarunk tenni az „5R” célkitűzésnek, vagyis újrahasznosíthatók, újrahasznosítottak, újrahasználhatók, megújultak és/vagy megújulók lesznek.


A regisztrált védjegyek a www.nuskin.com honlap szószedetében találhatók.

 

 

 

Részt veszel az újrahasznosítási kihívásban?

Hasznosítsd újra a Nu Skin termékeket és csomagolásokat, és oszd meg az ötleteidet az Instagramon, hogy másokat is inspirálj! Használd a #ForceForGreen hashtaget, hogy nyomon kövesd a mozgalmat!

 


Oszd meg az Instagramon


 

 

*Az Epoch termékek a különböző piacokon különböző időpontokban fognak debütálni új csomagolásukkal, egyes esetekben egyazon piacon is eltérő időpontokban.