Itt vagy még?

FOLYTATÁS

 

Mtalimanja falu

Azt mondják, egy egész falu kell egy gyerek felneveléséhez. A helyi nonprofit szervezetekkel és civil csoportokkal együtt a Nu Skin Force for Good Foundation (Jobbító Erő Alapítvány) „Építs falut” programja egy cseperedő falut ajándékozott a malawiaknak. Mtalimanja lett a neve, ami azt jelenti: hosszú adakozó kezek. Jelenleg 30-40 földművesnek és családjaiknak ad otthont; férjek és feleségek együtt vehetnek részt a képzéseken, míg gyermekeik általános iskolába járnak.

 

 

Malawi, Afrika meleg szíve


 

 

Malawi a világ egyik legkevésbé fejlett és legsűrűbben lakott országa, ahol a népesség 75%-a1 él szegénységben vagy mélyszegénységben. Több mint egymillió gyermek szenved krónikus alultápláltságban, és a becslések szerint minden tíz gyermekből három még az ötödik születésnapja előtt életét veszti. Mivel az utóbbi években csökkent a várható élettartam, az analfabetizmus pedig 30%² körüli, az oktatási infrastruktúra kialakítása és az olyan alapvető szükségletek biztosítása, mint a víz és az élelem, nem várhat tovább. A Force for Good Foundation munkája segít megoldást találni ezekre a problémákra.

 

Forrás:
11IMF report: file:///C:/Users/lfrere/Downloads/cr17184.pdf
²https://www.worldbank.org/en/country/malawi/overview

 

Minden az élelemmel és a vízzel kezdődik

 

Kútfúrás és a fenntartható jövő

A tiszta vízhez való hozzáférés egy olyan alapvető emberei jog, amellyel sokan nem élhetnek Malawiban. Sokan áldoznak órákat arra, hogy gyalogosan szerezzenek ivóvizet, mikor ezt az értékes időt munkával, gyerekneveléssel és tanulással is tölthetnék. A Nu Skin Force for Good Foundation pénzbeni adományokat gyűjt a Wells of Hope (A remény kútjai) kezdeményezéséhez, amely már több mint 60 kút fúrásához vezetett országszerte.


Eközben a gazdálkodók olyan fenntartható technikákat sajátítanak el, mint a haltenyésztés, a csepegtetés, a fatermesztés és az erdővédelem – ez mind hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez a jövő számára.

 

 

 

Tápanyagdús élelem a gyerekek számára

A gyermekek alultápláltsága súlyos probléma Malawiban, és az öt éves kor előtti elhalálozás egyik legnagyobb oka. A Nourish The Children (Tápláld a gyermekeket!)* kezdeményezésünk munkásságán és a bőkezű VitaMeal – egy szakértők által kifejlesztett tápanyagdús élelem – adományokon keresztül orvosolhatjuk ezt a problémát. A VitaMealt túlnyomórészt Malawiban gyártják, ami sokak számára biztosít munkát és lehetőséget a szegénységi ciklus megtörésére, miközben kilátásba helyez egy szebb jövőt.

 

Ismerd meg a gyermekeket

 

 

A gyermekek élelmezésén túl

 

Az iskolába járás ösztönzése

Mivel a VitaMeal adományok rendszerint iskolai programok keretében kerülnek szétosztásra, valószínűbb, hogy a szegénységben élő szülők iskolába küldik gyermekeiket az ingyenes ételért, és nem tartják őket otthon, hogy dolgozzanak.


A Világbank felismerte, hogy nincs annál gyümölcsözőbb befektetés a fejlesztési tervek megvalósításához, mint a lányok oktatása.*Forrás: *https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2016/04/13/world-bank-group-to-invest-25-billion-in-education-projects-benefiting-adolescent-girls

 

 

 

Munkalehetőség teremtése

2004-ben az ország fővárosában, Lilongwében hivatalosan is megnyílt a malawi tulajdonú VitaMeal gyártóüzem, amely költségeinek felét a Nu Skin adományai fedezték. Ez egy fontos mérföldkő volt a VitaMeal életében. Amellett, hogy formulája beleillik a hagyományos malawi étrendbe, helyi alapanyagokból és helyi munkaerő által kerül előállításra, ezért támogatja a gazdaság fellendülését. Havonta mintegy 2 900 000 adag étel készül, miközben ezzel a térségben körülbelül 400 embernek biztosítanak munkát.

 

 

 

A gazdálkodók oktatásának fontossága

A faluban található School of Agriculture for Family Independence (SAFI, Mezőgazdasági Iskola a Családok Függetlenségéért) megtanítja a diákoknak a legmodernebb gazdálkodási és öntözési technikákat, amelyeket saját falvaikban hasznosíthatnak. A SAFI technikáinak bevezetése 700%-kal növelheti a termesztett gabona hozamát.

 

 

 

*A Nu Skin egy profitérdekelt, táplálékkiegészítőket és bőrápolási termékeket értékesítő vállalat, amely a New York-i Értéktőzsdén (NUS) néven került bejegyzésre. A Nourish the Children (Tápláld a gyermekeket!) a Nu Skin kezdeményezése, és némely államban kereskedelmi társulásként regisztrált. A kezdeményezés lehetővé teszi a Nu Skin Brand Affilate-ek és fogyasztók számára, hogy VitaMealt vásároljanak a Nu Skintől, és azokat jótékony szervezeteknek adományozzák az alultáplált gyermekek összetett, világméretű problémájának orvoslása végett. A VitaMeal ára magában foglalja az előállítási, az általános, a forgalmazási és az értékesítési költségeket. Mint minden termék esetében, a VitaMeal értékesítése után a Brand Affiliate-ek jutalékot kapnak, a Nu Skin pedig haszonban részesül.