Oletko vielä täällä?

JATKA
Sanasto
Sanaston avulla tutustut yhtiön ja tuotteiden aineosien yhteydessä käytettyihin termeihin ja käsitteisiin. Löytääksesi jonkin tietyn termin klikkaa sitä kirjainta, jolla kyseinen sana alkaa. Tämä rajoittaa hakua ja löydät sanan nopeammin ja helpommin. 

 

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

 

Acacia-kumi – luonnon raaka-aineen johdannainen, joka saa aikaan kohottavan ja kiristävän vaikutuksen Face LiftPowder with Activator -naamiossa.

ageLOC™ – Nu Skinin anti-ageing-järjestelmä, joka pohjautuu tieteelliseen tutkimustyöhön. Sen avulla kehitetään ja markkinoidaan ihohoitotuotteita ja ravintolisiä, joiden vaikutus kohdistuu sekä ikääntymisen alkulähteille että jo näkyviin merkkeihin.

Maustepippuri (Pimenta dioica) – Väli-Amerikan alkuperäiskansojen käyttämä mauste liennyttämään ja hoitamaan jalkojen ja kantapäiden kuivaa, halkeilevaa tai ärtynyttä ihoa.

Aloe vera (Aloe barbadensis) – tunnetaan rauhoittavasta ja hoitavasta ominaisuudestaan.

Alfalipoiinihappo (tioktiinihappo) – tehokas antioksidantti, joka on sekä vesi- että rasvaliukoinen. Auttaa tasoittamaan ihon epätasaisuuksia ja korjaamaan aknen aiheuttamia jälkiä ihossa.

Alfahydroksihappo (AHA) – happo, joka stimuloi solujen uusiutumista, auttaa häivyttämään pieniä juonteita ja ryppyjä sekä tekee ihosta joustavanpehmoisen ja aiempaa kirkkaamman.

Aminohappo – proteiinin rakennusaine. Keho käyttää yli 20 erilaista aminohappoa valmistaakseen erilaisia proteiineja lihaksissa, hiuksissa, ihossa, veressä ja muissa kudoksissa.

Aminogen – tieteellisen tutkimuksen perusteella kehitetty, 16 aminohapon tarkkaan valittu yhdistelmä, joka tarjoaa olennaiset rakennusaineet nuorelta näyttävään ihoon.

Antioksidatiivinen puolustusjärjestelmä – Kehon suojajärjestelmä vapaita radikaaleja vastaan. Antioksidantit toimivat yhteistyössä keskenään. Jotkut niistä estävät suoraan vapaiden radikaalien muodostumista, kun taas joidenkin tehtävänä on tukea ja korjata muiden antioksidatiivisia ominaisuuksia.

Antioksidantti – yhdiste, joka neutraloi vapaita radikaaleja. Monilla tavallisilla ravintoaineilla on antioksidatiivisia ominaisuuksia.

AP-24® – patentoitu, dimetikonia ja pinta-aktiiviaineita sisältävä aineosa, jota käytetään suuhygieniatuotteissa. Se saa hampaat tuntumaan puhtailta ja kiiltävän sileiltä.

Arginiini – aminohappo, jota käytettään rauhoittamaan ihoa. Auttaa ihoa toipumaan stressistä.

arNOX – voimakas vapaiden radikaalien synnyttäjä, jota löytyy solujen pinnalta ja kehon sisältä. arNOX on ikääntymiseen liittyvä entsyymi, jonka arvellaan aiheuttavan ihon vanhenemista. Ihmiskehon arNOX-tasojen on osoitettu vaikuttavan siihen, miten vanhalta ihminen näyttää.

arSuperMarkerit – ikääntymiseen liittyvät supermarkkerit eli "arSuperMarkerit" on Nu Skinin kehittämä termi, joka kuvaa niitä kehon kemiaan liittyviä komponentteja, jotka vaikuttavat siihen, miten vanhenemme.

Askorbiinihappo – puhdas C-vitamiini. Kehon soluja suojeleva antioksidantti, joka auttaa ylläpitämään ihon terveyttä. Sillä on myös tärkeä osa kehon puolustusmekanismissa.

Astaksantiini – karotenoidi, joka antaa punaisen/vaaleanpunaisen värin lohelle, hummerille, katkaravulle ja krillille. Beetakaroteeniin verrattuna astaksantiinilla on lisäksi kaksi muuta toiminnallista ryhmää.

Ava puhi -uute (Zingiber zerumbet) – Ava puhi -kasvin kukkasipulista uutettua nektaria. Polynesialaiset ovat käyttäneet sitä vuosisatoja hoitamaan ja silottamaan hiuksia.

ALKUUN

Babassu-öljy (Orbignya oleifera) – uutetaan babassu-palmun siemenistä. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä sukupolvien ajan luonnollisena
kosteuttajana.

Babassu-pulveri (Orbignya phalerata) – Etelä-Amerikan kansat ovat jauhaneet vuosisatojen ajan babassu-pähkinöitä hienoksi, silkkiseksi pulveriksi, jota he käyttävät ruuanlaitossa. Nykyään sitä käytetään imemään kosteutta iholta.

Bambu-uute – äärimmäisen tehokas anti-ageing-aktiiviainesekoitus (yhdistettynä herneuutteeseen ja glukosamiiniin), joka todistetusti mataloittaa pieniä ryppyjä ja juonteita sekä kiihdyttää solujen uusiutumista, niin että iho näyttää nuoremmalta.

Bentoniittisavi – tämä vulkaanisesta tuhkasta peräisin oleva luonnonsavi toimii magneetin tavoin, kun se imee itseensä kuolleita ihosoluja ja kuona-aineita, jotka saavat ihon näyttämään himmeältä ja väsyneeltä. Se jäljiltä iho on raikas ja hehkuva.

Beetakaroteeni – kasviperäinen antioksidantti, jonka keho voi tarvittaessa muuttaa A-vitamiiniksi. Beetakaroteeni on monissa hedelmissä ja kasveissa esiintyvä väripigmentti.

Biofotoniikka – tutkimusalue, joka hyödyntää valoa mitatakseen elävien organismien biomarkkereita.

Biologinen hyödynnettävyys – ilmaisee, miten hyvin ravinne imeytyy ja kudokset pystyvät ottamaan sen vastaan hyödyntääkseen sitä erityistoimintoihinsa.

Bioflavonoidit – vesiliukoisten antioksidanttien aineosien ryhmä. Niitä esiintyy pigmentteinä lukuisissa hedelmissä ja vihanneksissa.

Purasruohon siemenöljy – erinomainen gammalinoleenihapon (GLA) lähde. Olennainen monityydyttämätön rasvahappo, joka voidaan muuttaa biologisesti aktiivisiksi aineiksi, jotka puolestaan toimivat säätelijöinä ja osallistuvat moniin tärkeisiin kehon toimintoihin.

Ruskolevä – sisältää erittäin runsaasti mineraaleja, aminohappoja ja antioksidantteja. Myötävaikuttaa kosteuden imeytymiseen ja estää sen menetystä.

Takiaisen juuriuute (Arctium lappa) – käytetty perinteisesti ongelmaihon hoitoon. B-ryhmän vitamiinit – vesiliukoisia vitamiineja, jotka tukevat hiilihydraattien ja proteiinien tervettä aineenvaihduntaa.

ALKUUN

Kaktus – uute, joka kosteuttaa ihoa ja saa sen hehkumaan.

Porkkanauute (Daucus Carota Sativis) – luonnollinen provitamiini A:n lähde. Saa ihon näyttämään terveeltä.

Kalsium – ihmisen elimistön yleisin kivennäisaine. Sitä tarvitaan ylläpitämään tervettä luustoa ja vahvoja hampaita. Se osallistuu hermoimpulssien välitykseen ja lihassupistuksiin sekä vaikuttaa veren hyytymiseen, energiaa tuottavan aineenvaihdunnan toimintaan ja moniin muihin fysiologisiin toimintoihin.

Karotenoidit – tärkeä rasvaliukoisten antioksidanttien ryhmä. Karotenoideja esiintyy runsaasti luonnossa ja ne saavat aikaan monien hedelmien ja vihannesten punaisen, oranssin ja keltaisen värin. Esimerkiksi beetakaroteeni, lykopeeni ja astaksantiini kuuluvat karotenoideihin.

Porkkanauute (Daucus Carota Sativis) – luonnollinen provitamiini A:n lähde. Saa ihon näyttämään terveeltä.

Setyloidut rasvahappojen esterit – alkoholilla käsitellyn rasvahapon täysin luonnollinen muoto, jota keho käyttää emulgaattorina ja voiteluaineena.

Kamomillauute (Anthemis noblilis ja Chamomilla recutita) – tunnetaan rauhoittavista, hoitavista ja ihoa pehmentävistä vaikutuksistaan.

Kiinalainen karvaskurkku – kuuluu momordica-sukuun. Tunnetaan myös gâc-hedelmänä. Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva, erittäin ravinnepitoinen hedelmä, joka sisältää runsaasti karotenoideja.

Chinese lycium – myös goji-marjana tunnettu pieni, punainen superhedelmä, joka sisältää runsaasti antioksidantteja kuten zeaksantiinia, flavonoideja, beetakaroteenia ja C-vitamiinia.

Pomeranssi eli Citrus aurantium amara – käytetään laajalti Kiinassa ja Karibian alueella, erityisesti Haitilla, virkistävänä luonnondeodoranttina. Vaikka pomeranssi on kotoisin Kiinasta, se tuotiin Eurooppaan jo 1000-luvulla. Pomeranssin hedelmästä (sevillanappelsiiniksi kutsuttu pieni appelsiini) tuli hyvin suosittu, ei pelkästään sen herkullisen happamanmakean maun vuoksi, vaan myös sen virkistävän ja raikkaan tuoksun sekä hajua poistavien ominaisuuksien vuoksi.

Clematis vitalban eli saksankärhön lehdet – Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet niitä sukupolvien ajan rauhoittamaan hilseilevää, kuivaa ihoa.

Koentsyymi Q10 (CoQ10 eli ubikinoni) – tärkeä antioksidantti, joka toimii verkossa muiden antioksidanttien kanssa elvyttäen ja tukien niitä. Ihossa koentsyymi Q10 edistää olennaista soluenergian tuotantoa saaden aikaan säteilevän ja nuorekkaan ulkonäön. Samoin koentsyymi Q10:ä sisältävät ravintolisävalmisteet aktivoivat kehon soluenergian tuotantoa ja edistävät erityisesti sydän- ja verisuoniterveyttä.

Kollageeni – proteiini, joka antaa ihoon ja muihin kehon kudoksiin rakennetta, vahvuutta ja joustavuutta.

Colostrum – eli ternimaito on ensimmäisinä synnytyksen jälkeisinä päivinä erittyvää ensimaitoa. Eroaa tavallisesta maidosta siten, että siinä on huomattavasti enemmän vastustuskykyä parantavia proteiineja. Tutkimukset osoittavat, että nautaeläinten ternimaito parantaa myös ihmisen immuniteettijärjestelmän toimintaa.

Väritön karotenoidi (Dunaliella salina -uute) – ainutlaatuinen antioksidantti, jota uutetaan Välimeressä kasvavista levistä. Auttaa ihoa suojautumaan ympäristön haittatekijöiltä.

Kupari – olennainen hivenaine, joka on välttämätön monien entsyymien toiminnalle. Auttaa raudan kuljettamisessa elimistöön sekä kollageenin ja luukudoksen muodostumisessa.

Cordyceps sinensis – sieni, jota kiinalaiset ovat arvostaneet ammoisista ajoista alkaen sen elinvoimaa ja kestävyyttä lisäävien ominaisuuksien vuoksi.

Cordyline terminalis – Polynesialaiset ovat arvostaneet tätä Havaijilla kasvavaa ti-kasvia jo vuosisatojen ajan sen lehtien ihoa rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Cortex – hiuksen ydinosaa ympäröivä kuitukerros, joka antaa hiuksille niiden erityispiirteet kuten joustavuuden ja kiharuuden. Kuitukerros sisältää myös melaniinia, hiusten väripigmenttejä, jotka muodostuvat hiuksen kasvaessa hiusnystyssä.

Puuvillan kukka-uute – silottaa hiuksen suomukerrosta, suojaa keratiinirakennetta ja kostuttaa luonnollisella tavalla sisältämänsä seitsemän oligosakkaridin ansiosta, jotka toimivat aktiivisesti yhteistyössä keskenään.

CS7 – silottaa hiuksen suomukerrosta, niin että hiuksista tulee kiiltävät. Kiilto säilyy toistuvien shampoopesujen ansiosta.

Cuticula – eli suomukerros on hiusvarren uloin kerros. Suomukerros vastaa suurelta osin hiuksen vahvuudesta ja kestävyydestä. Cutilcula koostuu litteistä, suomumaisista soluista, jotka ovat limittäin kuin tiilikaton tiilet. Sen tehtävä on suojata hiuksen alempia kerroksia.

ALKUUN

DHA (dokosaheksaeenihappo) – hermojärjestelmän terveelle toiminnalle oleellinen omega-3-rasvahappo. Kalaöljy on erinomainen DHA:n lähde.

Di- ja tri-peptidit – saadaan hydrolisoidusta riisiproteiinista. Ne parantavat ihon stressin jälkeistä toipumiskykyä, stimuloivat solujen uusiutumista ja ihoproteiinien muodostumista, niin että ihosta tulee kiinteämpi ja rypyt ja juonteet tasoittuvat.

DNA (deoksiribonukleiinihappo) – geneettistä materiaalia, jota on lähes jokaisessa ihmiskehon solussa. DNA sisältää organismin kehittymiseen ja ylläpitämiseen tarvittavan geneettisen informaation. DNA muodostuu yleensä kahdesta toisissaan tiukasti kiinni olevasta säikeestä, jotka muodostavat kaksoiskierteen.

Elektrolyytit – sähköisesti varautuneita hiukkasia, jotka kykenevät johtamaan sähköä kehon nesteissä, mikä on välttämätöntä hermoimpulsseissa ja lihassupistuksissa.

EPA (eikosapentaeenihappo) – hermojärjestelmän sekä sydän- ja verisuonijärjestelmän terveelle toiminnalle tärkeä omega-3-rasvahappo. Kalaöljy on erinomainen EPA:n lähde.

Ethocyn® – patentoitu anti-ageing-aineosa, joka parantaa ihon elastiinipitoisuutta, mikä puolestaan tekee ihosta kiinteän.

Etnobotaniikka – tiede, jotka tutkii kasveja, joita alkuperäiskansat hyödyntävät niiden kosmeettisten ja lääkinnällisten vaikutusten vuoksi.

Eukalyptus – mentolin ja piparminttuöljyn yhdistelmä, joka viilentää ja virkistää ihoa. Sillä on myös voimakas raikas ja piristävä tuoksu.

Iltahelokin öljy (Oenothera biennis) – sekä gammalinoleenihapon että linoleenihapon lähde. Molemmat ovat hyödyllisiä rasvahappoja.

ALKUUN

Flavonoidit – tärkeä ryhmä kasveissa esiintyviä antioksidantteja. Ruoka-aineissa ja juomissa on arveltu olevan yli 600 erilaista flavonoidia, kuten vihreän teen katekiinit, sitrusbioflavonoidit, kversetiini, soijan isoflavonoidit, viinirypäleensiemenuute ja resveratroli.

Pellavansiementen lignaanit – kasviperäisiä aineita, joita löytyy kokonaisista pellavansiemenistä. Pellavansimenten lignaanit saattavat vaikuttaa positiivisesti vaihdevuosista kärsivien naisten oloon ja terveyteen.

Vapaat radikaalit – kehossa olevia epävakaita molekyylejä, jotka etsivät muita molekyylejä ja hyökkäävät niiden kimppuun vahingoittaen niitä ja aiheuttaen näin ketjureatktion, jossa muodostuu lisää vapaita radikaaleja ja molekyylivaurioita. Tämä ketjureaktio voi johtaa solukalvojen, DNA:n ja kudosten proteiinien vahingoittumiseen.

ALKUUN

Geenit – elävän organismin perinnöllisyyden perustekijät. Geenit ovat DNA:n toiminnallisia osia, jotka sisältävät solujen muodostumiseen, ylläpitämiseen ja uusiutumiseen tarvittavan informaation. Ne myös välittävät periytyvät ominaisuudet jälkikasvulle. Jotkut näistä ominaisuuksista ovat välittömästi havaittavissa, kuten silmien väri tai ruuminjäsenten lukumäärä, jotkut ominaisuudet ilmenevät vasta myöhemmin, kuten terveys tai vanhenemismuutosten nopeus.

Ginkgo biloba – ginkgo- eli neidonheisipuun uute, joka tunnetaan voimakkaista antioksidatiivisista hyödyistään.

Ginkgon flavoni-glykosidit – ginkgo biloban lehtien fytoravinteiden eli kasviperäisten ravintoaineiden ryhmä. Ginkgon flavoni-glykosidit tunnetaan voimakkaista antioksidatiivisista ominaisuuksistaan.

Glukonolaktoni – polyhydroksihappo, jota on luonnostaan ihosoluissa. Sen molekyylirakenne tekee siitä hellävaraisen, niin ettei se ärsytä ihoa, vaikka tarjoaakin merkittäviä, kliinisesti todistettuja anti-ageing-hyötyjä, kuten antioksidatiivinen suoja ja kosteutus ja ihon oman suojamekanismin vahvistuminen.

Glukosamiini – tehokas vanhentumista ehkäisevä ainesosien yhdistelmä (koostuu herne- ja bambu-uutteesta). Sen on todettu häivyttävän pieniä juonteita ja ryppyjä ja lisäävän solujen uusiutumista, niin että tuloksena on silminnähden nuorekas iho.

Viinirypäleen- (Vitis vinfera) siemenuute – tehokas antioksidantti. Antaa suojaa vapaita radikaaleja vastaan.

Vihreä tee (Camellia oleifera ja Camellia sinensis) – antioksidantti, joka rauhoittaa ongelmaihoa ja tasoittaa ihonväriä. Vihreässä teessä on erityisen runsaasti polyfenoli-antioksidantteja. Tunnetaan myös nimellä Thea sinensis -uute.

ALKUUN

Lämpöshokkiproteiinit – ainutlaatuinen teknologia, joka parantaa ihon kykyä suojautua kuumuutta ja UV-säteilyä vastaan, mikä varmistaa myös optimaalisen solujen terveyden.

Hibiskuskukan (Hibiscus rosasinensis) uute – käytetään Polynesiassa ja Kaakkois-Aasiassa sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa hauteeseen, joka puhdistaa, pehmittää ja rauhoittaa.

HMW-yhdiste – tämä ainutlaatuinen, Nu Skinin patentoima aineosayhdiste koostuu Hypnea musciformis -leväuutteesta, pujouutteesta ja horsmauutteesta. Rauhoittaa ihoa.

Hevoskastanja (Aesculus hippocastanum) – Kukkivan puun uute, joka vahvistaa ja elvyttää ihoa.

Hyaluronihappo – kosteuttava yhdiste, jota esiintyy ihossa luonnostaan. Valittu sen ihoon kosteutta sitovan ominaisuuden vuoksi.

Hydroksityrisoli –vapaita radikaaleja tuhoava polyfenoli, jota on ekstra-neitsytöljyssä. Tekee ihosta joustavanpehmoisen ja virheettömän näköisen.

ALKUUN

IBR-Dormin® (Narcissus tazetta -uute) - Narsissin sipulin sisältämä luonnnonyhdiste. Sen on tieteellisesti todistettu lisäävän solujen elinikää ja parantavan ihon luontaista puolustusmekanismia ulkoisia rasitustekijöitä vastaan.

Rauta – välttämätön kivennäisaine punaisten verisolujen hapen kuljetuksessa. Osallistuu myös solujen jakautumiseen ja immuunitoimintaan.

Immunoglobuliinit – Yleisesti käytetty termi vasta-aineille. Kaikki nisäkkäät tuottavat tätä erityistä immuuniproteiinia altistuessaan vierasaineille.

ALKUUN

Lehtopalsami – esiintyy Pohjois-Amerikassa, ja Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä perinteisesti ärtyneen ihon rauhoittamiseen.

Jobin kyynel -uute (Coix Lacryma-Jobi) – uutetaan erään koristeruohon siemenistä. Käytetty perinteisesti Aasiassa ihon rauhoittamiseen.

Jojobaöljy (Simmondsia chinensis) – Luonnonkosteuttaja, jota uutetaan erään aavikkopensaan siemenistä. Saa hiukset ja ihon näyttämään ja tuntumaan pehmoisilta.

Kaoliini – luonnonsavea, joka imee itseensä liikatalin ja muut ihon epäpuhtaudet.

Kelpadelie-uute (Macrocystis pyrifera) – ruskoleviin kuuluvista päärynälevistä saatu uute. Auttaa ylläpitämään nuorelle iholle tyypillisen kollageeni- ja elastiinirakenteen, niin että iho näyttää myös terveeltä.

Krilliöljy – meriäyriäisistä uutettu öljy, joka tarjoaa luonnollisen, erittäin korkeita pitoisuuksia olennaisia EPA- ja DHA-rasvahappoja sisältävän fosfolipidien yhdisteen.

Maitohappo – ks. alfahydroksihappo.

Laktobioninen happo – polyhydroksihappo, jota esiintyy luonnostaan ihosoluissa. Kliinisesti todettu kiihdyttävän solujen uusiutumista ja parantavan ihon rakennetta ja väriä ärsytystä aiheuttamatta.

Laventeliuute (Lavandula angustifolia) – käytetty ammoisista ajoista asti puhdistavana aineosana.

Lakritsiuute (Glycyrrhiza glabran juuri) – rauhoittaa ihoa ja häivyttää sen värivirheitä.

Lipokaroteenit – gâc-hedelmästä saatava, elimistön helposti hyödynnettävissä oleva karotenoidien ja rasvahappojen matriisi. Se, että lipokaroteeneissa on rasvahappoja, edistää karoteeninen tehokasta imeytymistä ja kuljetusta elimistössä.

Luteiini – keltainen, monissa hedelmissä ja kasveissa esiintyvä karotenoidi. Sitä esiintyy suurina määrinä verkkokalvossa, ja se antaa antioksidanttisuojaa suodattamalla haitallista korkeaenergistä sinistä ja ultraviolettivaloa.

ALKUUN

Magnesium – luuston rakenteelle ja solujen uusiutumiselle tärkeä kivennäisaine. Se osallistuu myös energia-aineenvaihduntaan, hermoimpulssien välitykseen ja lihassupistuksiin.

Mantelihappo– kasviperäinen alfahydroksihappo. Auttaa häivyttämään aiempien finnien jättämiä jälkiä kuorimalla ihoa hellävaraisesti, niin että siitä tulee sileämpi ja kirkkaampi.

Mangaani - ravintofysiologisesti olennaisen tärkeä kivennäisaine, jota useat entsyymit tarvitsevat, mukaan lukien mangaani-superoksididismutaasi. Sillä on merkittävä rooli energiaa tuottavassa aineenvaihdunnassa ja luuston kehittymisessä, ja lisäksi se tarjoaa suojaa oksidatiivista stressiä vastaan.

Kehäkukkauute- rauhoittaa ja hoitaa ihoa.

Meriperäiset diatomit (Diatomaceous earth) – planktonlevistä peräisin olevia hienojakoisia hiukkasia, joita käytetään kuolleiden ihosolujen kuorimiseen.

Merikalaöljyuute – öljy, joka sisältää suuria määriä EPA- ja DHA-, omega-3- ja omega-9- (öljyhappo) rasvahappoja sekä tehokkaita antioksidantteja, kuten E-vitamiini.

Valkohilpan siemenöljy (Limnanthes alba) – luonnollinen pehmittävä aine. Kosteuttaa ja elvyttää ihoa.

Mentha arvensis – Luonnon villiminttu, joka viilentää ja virkistää ihoa. Lounais-Amerikan heimojen käyttämä kasvi.

Mikroravinteet – ravintoaineita, joita tarvitaan vain hyvin pieniä määriä, kuten vitamiinit ja kivenäisaineet. Mikroravinteita tarvitaan satoihin erilaisiin kehon toimintoihin.

Kivennäisaineet – olennaisia mikroravinteita, jotka pitää saada ravinnosta, sillä keho ei pysty niitä tuottamaan. Ne toimivat kofaktorteina monissa aineenvaihdunnan tapahtumissa ja ne tukevat kehon omien antioksidanttien muodostumista.

Ukontulikukka (Verbascum thapsus) – Lounais-Amerikassa kasvava, kotoperäinen kukkiva kasvi, jota Amerikan alkuperäiskansat käyttävät sen ihoa rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Sieniuute (Fomes officinalis) – luonnosta peräisin oleva, kudoksia supistava aine, jonka on havaittu parantavan ihon tiukkuutta ja kiinteyttä sekä pienentävän ihohuokosten kokoa.

ALKUUN

NaPCA (Natrium-PCA) – kosteuttaja, joka vetää puoleensa kosteutta ja sitoo sitä ihoon.

Luonnolliset tappajasolut – erikoistuneita immuunisoluja, joita tietyt, ei-toivotut kehon solut vetävät akuutisti puoleensa.

Luonnon sterolit – koska niillä on erinomainen vedensitomiskyky, ja ne kosteuttavat ja silottavat hiuksia.

Nu Skin Force for Good Foundation® – voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sitoutunut luomaan paremman maailman lapsille seuraavien toimenpiteiden ja tavoitteiden avulla: alkuperäiskulttuurien säilyttäminen, herkkien ekosysteemien suojelu, vakavien sairauksien lääketieteellisen tutkimuksen rahoitus ja humanitaarisen avun tarjoaminen. Toiminta rahoitetaan lahjoittamalla säätiölle jokaisesta myydystä Nu Skinin etnobotanistisen sarjan ( Epoch®) tuotteesta 0,25 USD.

ALKUUN

Estrogeenivaikutuksia omaava – aine, jolla on vähintään yksi estrogeenin kaltainen vaikutus. Kasviestrogeenit kykenevät saamaan aikaan positiivisia estrogeenisiä vaikutuksia ilman estrogeenien negatiivisia vaikutuksia.

Oligopeptidi – vahvistaa huulten ääriviivoja ja tekee niistä täyteläisemmät kollageenituotantoa kiihdyttämällä.

Omega-3-rasvahapot – toinen ihmiselle välttämättömistä rasvahapporyhmistä (toinen on omega-6). Omega-3-rasvahapot, eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA), ovat tärkeitä terveelle immuunitoiminnalle, sydän- ja verisuoniterveydelle, terveen verenpaineen ylläpitämiselle, aivotoimnnalle ja ihon terveydelle.

Hapettuminen – Vapaiden radikaalien aiheuttama reaktio kehon soluissa. Ajan myötä hapettuneista soluista tulee heikkoja, jolloin myös niiden kyky jakautua heikkenee.

ALKUUN

Pantenoli – kuuluu B-vitamiinien ryhmään. Elvyttävä kosteuttaja ja hoitava aineosa sekä iholle että hiuksille.

Palmitoyyli pentapeptidi -3 – lähettää ikääntymistä hidastavia viestejä kollageenia tuottaviin soluihin, jolloin keskisyvät ja syvät rypyt madaltuvat.

Papaiini – trooppisesta papaijahedelmästä uutettu entsyymi, joka auttaa puhdistamaan tukkeutuneita huokosia.

Herneuute – voimakas vanhentumista ehkäisevien aineosien yhdistelmä (koostuu bambu-uutteesta ja glukosamiinista), jonka on todettu vähentävän pienten juonteiden ja ryppyjen esiintymistä ja lisäävän solujen uusiutumista, niin että tuloksena on silminnähden nuorekas iho.

Piparminttuöljy(Mentha piperita) – Luonnon kasviöljy, joka viilentää, virkistää ja stimuloi ihoa.

Fosfatidyylikoliini – uutetaan soijasta. Auttaa suojaamaan solukalvoja ja ylläpitämään ihon elastisuutta.

Fosfolipidi – muodostaa pääosan kehon jokaisen solun solukalvosta. Fosfolipidit ovat välttämättömiä kaikissa tärkeissä solutoiminnoissa. Lisäksi ne tukevat tervettä aivotoimintaa.

Fotosomit – Meriplanktonista uutettuja DNA-entsyymejä. Ne puolustavat ja tukevat ihon omaa DNA-korjausmekanismia ja auttavat näin korjaamaan auringon aiheuttamia haittoja iholle. Keho pystyy hyödyntämään niitä hyvin, koska lipidit sulkevat ne sisäänsä ja kuljettavat oikeaan kohteeseen.

Kasviestrogeeni – joissain kasveissa esiintyvää luonnonestrogeenia. Kasviestrogeeni toimii hellävaraisesti, kehon tuottaman estrogeenin tavoin. Se kiinnittyy estrogeenireseptoreihin säädellen näin kehon oman estrogeenin vaikutuksia.

Fytoravinteet – kasvien sisältämiä aineita, joilla on havaittu olevan ihmisen terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuten antioksidanttiominaisuuksia. Isoflavonoidit, karotenoidit, flavonoidit ja katekiinit ovat fytoravinteita.

Männynkäpyuute – uute, joka kosteuttaa ihoa ja saa sen hehkumaan.

Pistaasiöljy (Pistacia vera) – runsaasti rasvahappoja sisältävä pähkinäöljy, joka kosteuttaa ja pehmittää ihoa.

Polyhydroksihappo (PHA) – ks. glukonolaktoni ja laktobioninen happo.

Polymeeriteknologia – sen ansoista saadaan kiinteä mutta kuitenkin kevyt peitevoiteen koostumus, ilman että siihen tarvitsisi lisätä vaseliinia tai raskaita vahoja. Tulos on tasainen ja pitkäkestoinen, ja voidetta voi lisätä paksummankin kerroksen.

Polyfenolit – kasvikemikaalien ryhmä, joista osalla on antioksidatiivisia ominaisuuksia. Polyfenoleja esiintyy joidenkin hedelmien kuoressa ja vihreässä teessa katekiinien muodossa.

Granaattiomena – tummanpunainen, erittäin runsaasti siemeniä sisältävä, alunperin Persiasta kotoisin olevan hedelmä. Sisältää paljon antioksidantteja, jotka tukevat immuunipuolustustoimintaa ja sydän- ja verisuoniterveyttä.

Kalium-askorbyyli-tokoferoli-fosfaatti – superantioksidantti, joka muodostetaan yhdistämällä C- ja E-vitamiini yhdeksi aineosaksi. Ylivoimainen yhdiste taistelussa vapaita radikaaleja vastaan.

Premocin – patentoitu aineosasekoitus, joka vie Tru Face® -aktiiviaineet sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

Prokollageenin peptidit – lähettävät ikääntymistä hidastavia viestejä kollageenia tuottaviin soluihin, jolloin keskisyvät ja syvät rypyt madaltuvat.

Proteiini – amiohapoista muodostuva yhdiste, joka sisältää hiili-, vety-, happi-, typpi- ja joskus muitakin atomeja. Keho tarvitsee proteiineja kudosten rakennusaineeksi. Proteiineja saa lihasta, munista, maitotuotteista, pähkinöistä, viljatuotteista, hedelmistä ja vihanneksista.

Proteolyyttiset entsyymit – entsyymiryhmä, jota uutetaan kasveista, kuten ananas ja papaija.

Kurpitsaentsyymit (Lactobacillus/Curcurbita pepo -hedelmän fermentistä saatu uute) – kurpitsasta uutettuja proteolyyttisiä entsyymejä, jotka kuorivat kuolleita ihosoluja iholta.

ALKUUN

Quadrinone – patentoitu, luonnollinen aineosa, jonka on kliinisissä tutkimuksissa todettu vähentävän punoitusta, kutinaa, kihelmöintiä, polttelua ja muita ongelmaihon oireita.

Kversetiini – yksin tavallisimmista ja eniten tutkituista flavonoideista, jota on hedelmissä ja vihanneksissa. Se tarjoaa runsaasti terveyshyötyjä, kuten antioksidatiivinen suoja ja myötävaikutus solu- sekä sydän- ja verisuoniterveyteen.

Reishi-sieni eli lakkakääpä (Ganoderma lucidum) –- tätä sientä on käytetty Kiinassa jo yli 2 000 vuoden ajan tukemaan kehon omaa immuunijärjestelmää.

Retinoli – A-vitamiinin puhdas muoto, joka auttaa silottamaan pieniä ryppyjä ja juonteita, kirkastamaan ihoa ja tekemään ihosta heleämmän.

Rutiini – monien hedelmien, vihannesten ja kasvien sisältämä flavonoidi. Tarjoaa antioksidatiivista tukea ja edesauttaa terveen sydän- ja verisuonijärjestelmän ylläpitämistä.

ALKUUN

Sakkaridi-isomeraatti – sitoo kosteutta ihoon, niin ettei se pääse kuivumaan, ja antaa iholle terveen hehkun.

Salisyylihappo – beetahydroksihappo, joka edesauttaa ihon kuoriutumista. Käytetään sekä sen anti-ageing- että anti-akne-hyötyjen vuoksi.

Merilevä – rauhoittaa ja elvyttää ihoa.

SeaLastin (Chlorella vulgaris -uute) – saadaan Ranskan rannikolla esiintyvästä merilevästä. Auttaa suojaamaan ihorakenteita.

Seleeni – olennainen glutatiooni-peroksidaasi-entsyymin toiminnassa, joka suojaa solun osia vetyperoksidin vapaiden radikaalien aiheuttamilta hapettumisvaurioilta.

Karitevoi (Butyrospermum parkii) – sisältää runsaasti pehmittäviä aineosia, jotka vahvistavat ihon omaa suojamekanismia ja lisäävät ihon kosteutta.

Tyrni – pieni, oranssi tai keltainen marja, joka on ainutlaatuinen karotenoidien, tokoferolien, C-vitamiinin ja flavonoidien lähde. Sisältää runsaasti myös muita vitamiineja, kuten B1-, B2- ja K-vitamiinia.

Sisku’pas eli lännenhemlokki (Tsuga heterophylla) – Amerikan luoteisosan alkuperäiskansat käyttävät sitä sen ihoa rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Ihon karotenoidiarvo (SCS) – Pharmanex® BioPhotonic -skannerilla mitattava arvo. SCS-lukema ilmoittaa välittömästi, paljonko ihossasi on kartotenoidia. Tämä tulos on tärkeä ilmaisin kehosi antioksidatiivisen puolustusjärjestelmän yleistilasta.

Soijalipidit (Glycine soja) – suojaavat ihon herkkää kosteussuojakerrosta. Auttavat ihoa pysymään pehmeänä ja kosteana.

Skvalaani – saadaan oliiviöljystä. Muistuttaa kemiallisesti seebumia eli talia, mikä tekee siitä äärimmäisen tehokkaan ihonhoitoaineen.

Mansikkauute (Fragaria vesca) – rauhoittaa ihoa ja supistaa ihohuokosia.

Aurinkosuoja-aine – aktiivinen aineosa, joka suojaa ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta imemällä itseensä haitallista UV-säteilyä.

Ravintolisät – hyvinvointia ja terveyttä edistäviä ravinteita, joita nautitaan kapseleina, tabletteina, pulverina tai nestemäisessä muodossa terveellisen ja tasapainoisen ravinnon ohella.

ALKUUN

Tēgreen 97® (Camellia sinensis) – Pharmanexin patentoima antioksidantti, joka auttaa suojelemaan ihoa hapettavilta vapailta radikaaleilta.

Terpeenilaktonit – terpeenilaktonit ovat Ginkgo biloban sisältämiä flavonoidittomia fytoravinteita. Niiden tiedetään edistävän aivojen verenkiertoa ja tukevan psyykkisiä toimintoja.

Theobroma cacao- (kaakao-) uute – runsaasti teobromiinia sisältävä kasviuute. Teobromiinin on osoitettu edistävän painonmenetystä.

Teobromiini – sisältää molekyylin, jonka vaikutuksen on osoitettu suuntautuvan rasvasolujen tiettyyn entsyymiin. Tähän entsyymiin vaikuttamalla pystytään aktivoimaan rasvan hajoamista.

Tokoferoli – puhdas E-vitamiini; yksi kaikkein tehokkaimmista antioksidanteista, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Hivenaineet – fysiologisiin toimintoihin vaikuttavia kivennäisaineita, mutta joita tarvitaan vain hyvin pieniä määriä. Mm. rauta, sinkki, kupari ja seleeni kuuluvat hivenaineisiin.

Tricalgoxyl® (levästä uutettuja sulfatoituja oligosakkarideja) – saadaan ruskolevästä. Sisältää runsaasti polysakkarideja, joiden ansiosta hiukset kasvavat usein aiempaa runsaampina.

ALKUUN

Karbamidi – erittäin tehokas kosteuttaja. Karbamidi eli urea tunkeutuu syvälle ihon uloimpaan kerrokseen ja kosteuttaa sekä suojaa kuivaa, vahingoittunutta ihoa. Suurina pitoisuuksina se auttaa pehmentämään ja poistamaan känsiä ja kovettumia.

ALKUUN

A-vitamiini – ks. retinoli.

B-vitamiini – vesiliukoisten vitamiinien ryhmään kuuluva ravintoaine, jota tarvitaan energiantuotantoon ja solun aineenvaihduntaan. Tähän ryhmään kuuluvat: tiamiini, riboflaviini, niasiini, pantoteenihappo, pyridoksiini, biotiini, foolihappo ja kobalamiini.

C-vitamiini – ks. askorbiinihappo.

D-vitamiini – rasvaliukoinen ravintoaine, jota saadaan nautitusta ravinnosta ja jota myös ihosolut tuottavat auringonvalossa. Tärkeä luuston ja solujen terveydelle. Euroopassa ihon auringonvalossa tuottama D-vitamiinin määrä on riittämätön, erityisesti talvikuukausina, jolloin iho saa vain hyvin vähän auringonvaloa.

E-vitamiini – ks. tokoferoli

K-vitamiini – tämä rasvaliukoinen ravintoaine osallistuu luiden mineralisoitumiseen ja on osatekijänä normaalissa verenhyytymisprosessissa.

Vitamiinit – olennaisia mikroravinteita, jotka pitää saada ravinnosta, sillä keho ei pysty niitä tuottamaan. Vitamiinit voivat toimia sekä antioksidantteina että koentsyymeinä, jotka ovat välttämättömiä yhdisteitä monissa kehonsisäisissä reaktioissa.

ALKUUN

Saksanpähkinän kuorijauhe (Juglans regia) - jauhetusta pähkinäkuoresta valmistetaan hellävarainen kuorinta-aine, jonka avulla ihosta saadaan sileämpi ja pehmeämpi.

Valkoisen teen uute (Camiellia sinensis) – runsaasti katekiineja sisältävä antioksidantti. Auttaa suojaamaan ja korjaamaan ihon omaa, luonnollista joustokykyä.

Valkopajun kuori – luonnollinen salisiinin lähde. Edistää prostaglandiinitasapainoa, mikä puolestaan tukee nivelten terveyttä.

Siankärsämö (Achillia millefolium) - kasviuute, joka rauhoittaa ihoa.

Youth Gene Clusters eli nuoruuden geenikasaumat – geenien toiminnallinen ryhmä, joiden ominaisuudet liittyvän nuoruudelle tyypillisiin piirteisiin. Nämä ”nuoruuden geenikasaumat" ovat olennaisen tärkeitä arSuperMarkereita.

ALKUUN

Sinkki – hivenaine, jota tarvitaan yli 70:ssä kehon entsyymireaktiossa. Sinkki suojaa myös vapaiden radikaalien aiheuttamilta haitoilta. Se myötävaikuttaa luuston terveyteen, kognitiivisiin toimintoihin, ja lisäksi sillä on tärkeä rooli immuunipuolustuksessa.

Sinkki-PCA –hillitsee talintuotantoa.