ÎNTREBĂRI FRECVENTE


INFORMAȚII GENERALE

 

Ce este Platforma LTO (Ofertă Limitată în Timp)?

Atunci când are loc o nouă lansare de produse și estimăm un număr mare de vizitatori pe site-ul web, în loc să plasăm noua pagină a produsului pe nuskin.com, o plasăm pe platforma LTO pentru o perioadă limitată de timp.


Când va fi disponibilă Oferta Nu Skin LIVE ageLOC® LumiSpa™ Midnight Exclusive Edition?

Nu Skin LIVE începe în data de 6 octombrie 2018 pe platforma LTO și include livrare gratuită pentru fiecare achiziție. Se va deschide la ora 12:45 PM (CEST) și se va încheia în data de 6 octombrie, 2018, la ora 23:59 PM (CEST) sau la epuizarea stocurilor.


Pot comanda mai multe bucăți ageLOC® LumiSpa™ Midnight Exclusive Edition deoadată?

Da, nu există comandă limitată per ID.


COMANDA

 

Cât de mult va dura procesarea comenzii mele?

Cererea pentru ageLOC® LumiSpa™ Midnight Exclusive Edition se preconizează a fi foarte ridicată. Vă rugăm să acordați timp de procesare până la o oră.


Cum obțin un Număr de Referință și un Număr al Comenzii?

Numărul de Referință este generat când trimiteți comanda dumneavoastră și poate fi folosit pentru a urmări statutul comenzii dumneavoastră. Numărul Comenzii este generat imediat după ce comanda dumneavoastră a fost procesată și poate fi folosit și pentru a urmări comanda dumneavoastră.


Ce trebuie să fac pentru a putea achiziționa produse pentru o altă persoană?

Dacă plasați o comandă pentruageLOC® LumiSpa™ Midnight Exclusive Edition pe contul altui Distribuitor, sau dacă folosiți cardul de credit al altcuiva, trebuie să primiți, înainte de a plasa comanda, un Formular de Autorizare pentru Plasare Comandă/ Card de Credit , completat şi cu o semnătură validă, de la un astfel de Distribuitor sau titular al cardului.


PLATA

 

Ce metode de plată vor fi acceptate?

Cardurile de credit (MasterCard și VISA) sunt acceptate.


Cum pot să evit ca banca mea să îmi refuze plata?

Cunoașteți limita de credit disponibilă și asigurați-vă că achiziția dumneavoastră nu depășește această limită. Dacă nu sunteți sigur(ă) care este limita creditului dumneavoastră sau ați dori să solicitați credit suplimentar, vă rugăm contactați banca emitentă a cardului folosind numărul de telefon care se află pe partea verso a cardului dumneavoastră. Vă rugăm să vă asigurați că limita dumneavoastră pentru comenzi online este suficient de mare. De asemenea, ar putea fi util să vă anunțați banca că veți efectua o achiziție mare de la Nu Skin într-o anumită dată.


Dacă plata cu cardul meu de credit este refuzată, voi putea să rezolv problema?

Comenzile cu cardurile de credit refuzate vor fi anulate în mod automat. Vă rugăm să trimiteți o comandă nouă cu un card de credit valid. Pentru a evita refuzul cardului dumneavoastră de credit, asigurați-vă că știți limita de creditare disponibilă și că achiziția dumneavoastră nu depășește această limită. Dacă nu sunteți siguri care este limita dumneavoastră de creditare sau doriți să solicitați un credit suplimentar, contactați emitentul cardului folosind numărul de telefon de pe versoul cardului dumneavoastră. Vă rugăm să vă asigurați că limita dumneavoastră de comandă pe web este suficient de mare. De asemenea, ar putea fi util să vă anunțați banca că veți efectua o achiziție mare de la Nu Skin într-o anumită dată.


LIVRAREA

 

Când va fi expediată comanda mea?

Datorită numărului mare de comenzi plasate comanda dumneavoastră poate necesita un timp de livrare mai lung decât de obicei. Comenzile vor fi expediate gratuit.


Pot să urmăresc comanda mea după expediere?

Dacă operatorul de transport dispune de opțiunea de urmărire a livrării, această informație va fi disponibilă pe pagina statutului comenzii. Un e-mail automat cu numărul de identificare va fi trimis, împreună cu un link către site-ul web al operatorului de transport.