Samir & Paula Jamal

Samir och Paula Jamal

Samir  Paula Jamal-white2

 

Innan Samir anslöt sig till Nu Skin jobbade han som affärskonsult i Mozambique, borta från familjen. Paula var förskollärare. Samir presenterades för Nu Skin och dess möjligheter via Skype och blev imponerad av företaget och strategierna. Paula gjorde honom sällskap efter 3 månader och de drog igång sin verksamhet.

 

Vår dröm är att få vara våra egna, utan chefer, och ha mycket kvalitetstid med våra döttrar; saker vi inte tidigare trott vara möjliga.

 

Döttrarna och familjens framtid fungerar som vår största motivationskälla. Vi har lärt oss mycket och upptäckt färdigheter hos oss vi inte visste att vi hade. Vi är heller inte längre skeptiska till hudvård och näring. Istället har vi blivit mer medvetna om vikten av att åldras friskare och den tanken överför vi också på våra döttrar.

Vi tror att det är viktigt att skriva ned sina mål. Det inte bara tvingar oss att klargöra exakt vad vi vill men motiverar oss också att sätta igång. De skrivna målen blir som en vägkarta för andra möjligheter, de hjälper oss att överkomma svårigheter och vi kan överblicka - och fira - vår utveckling. Men precis som i alla andra verksamheter kommer det ibland motgångar, utmaningar, frustration och tvivel; man får lust att ge upp... även om det sista i vårt fall inte kommer ifråga!

 

När vi startade vår verksamhet fanns ingen hemsida på portugisiska hos Nu Skin, ingen översatt produktinformation och väldigt få produkter fanns att köpa på marknaden. Vi hade inget stöd från vänner och familj... och våra närmaste uplines fanns i Barcelona och USA. Det fanns all anledning att tro att vi inte skulle ta oss vidare men vårt "varför", vårt självförtroende och vår tro på Nu Skin och dess produkter var så stort att vi körde vidare. Vi tränade genom att läsa på, se filmer, ringa in till Nu Skins kundservice och skajpa med våra uplines.

 

Vi försöker visa vägen för andra genom att själva vara ett föredöme. Vi delar med oss av vår berättelse till våra team. Man ska alltid vara positiv. När vi ser var och en i vårt team ser vi oss själva och hur vi var i starten. Vi kan hjälpa dem framåt, stärka deras självkänsla och tron på verksamheten tills de står på egna ben. Vi har haft fall som tagit några veckor och andra som tagit månader. Men man ska komma ihåg att ha kul under vägens gång. Någon sa en gång: "Om du inte har kul gör du inte på rätt sätt!" Det är så sant!

Framgångar uppstår som ett resultat av det dagliga arbetet. Ändå har det funnits tider då vi inte trodde vi skulle lyckas. Men då tog vi bara en paus och diskuterade vad det var vi inte gjorde rätt. Ja, det är alltid lättare att klandra andra för sina egna misstag men det är helt fel väg.

 

På Marbella Success Summit 2015 sa Nathan Ricks något i stil med: "Stänger du truten stänger du ned din verksamhet!"  Så det är vad vi i grunden gör, vi talar vidare. Vi är stolta över det vi gör; vi älskar det så varför inte berätta för alla vi möter?

 

Skäms du så borde du kanske gå tillbaka till det grundläggande och jobba på ditt självförtroende.

 

Det här är vad vi lär andra i vår organisation för att hjälpa dem till framgång:

 

Duplicera - Gör inte bara vad vi säger åt dig.

Gör vad vi gör! Eller ännu hellre: låt oss göra det tillsammans!

 

På portugisiska har vi följande ordstäv: "Roma e Pavia não se fizeram num dia", vilket betyder "Rom och Pavia byggdes inte på en dag". Stora projekt tar tid och man får ta ett steg i taget. Det hjälper oss att fokusera på vårt primära mål varje dag. Det kommer inte på fråga att sluta!

 

 

Divider