Frands Sharpe

Frands Sharpe

frands_sharpe_5

Innan jag började med Nu Skin var jag chef för marknadsföringen och försäljningen hos Admiral IT.  Och dessförinnan drev jag egen rörelse, både med och utan partners, så jag vet gott vilka utmaningar man har som egen företagare.

 

Redan från första början var jag positivt inställd till Nu Skin. Jag såg hur företagets affärsmodell löste flera element som jag tidigare stött på i min karriär. Jag hade dessutom både vänner och släktingar som redan kände till Nu Skin och dess produkter. Det hjälpte mig naturligtvis på traven.

 

Min dröm har alltid varit att bedriva eget med rötterna i något "gott", inte bara för mig själv men även för andra. Jag ville kunna hjälpa andra.

 

Min största motivation var friheten, att kunna arbeta proaktivt och motivera människor. Med nätverksförsäljning kan du bli en sann ledare i hjärtat. Ingen kan förstöra din verksamhet. Du kan fokusera på målet.

 

Nu Skin har bokstavligen gjort verklighet av min dröm. Jag har bevittnat hur folk fått en ny lyckligare tillvaro med den här affärsmodellen.

 

Jag slöt en överenskommelse med min upline för att kunna växa och utvidga rörelsen. Vi bestämde att jag skulle ringa dem varje dag - och att de skulle ringa mig ifall jag inte hörde av mig. Jag kallar det min teknik för att ha koll på affärerna.

Att ge upp finns inte på kartan. Då jag har tidigare erfarenheter av affärslivet och dess utmaningar och motgångar, vet jag att oavsett hur frustrerande det kan vara så lönar sig hårt arbete.

 

För att överkomma svårigheterna behöver man två ting: tillfällen att "stanna upp, utvärdera och justera" sitt arbete då och då. För det andra behöver man ett starkt team. I början är din upline detta team.

 

Som ledare gäller det att inse att man inte kan tvinga någon att tänka klart när deras värld utmanas. Hjärnan tenderar att söka sig till det trygga och invanda när människor stöter på hot. Som ledare måste du kunna "distansera" dig från resultatet. Det är inte ditt fel om en person väljer att gå i en annan riktning. Som ledare måste du dels täcka upp den professionella biten såväl som stötta ditt team.

               

Jag fokuserar på att göra samma enkla ting som jag gjort från dag ett. Vara en produkt av produkten. Kontakta min upline. Kontakta min downline. Rekrytera nya människor varje dag.

 

Det är oerhört viktigt att föregå med gott exempel. Så för att lyckas inom verksamheten, följ dessa råd varje dag:

 

  • Håll ständig koll på affärerna
  • Behåll fötterna på jorden
  • Uppskatta ditt team, ta väl emot nykomlingar
  • Stötta teamet och var tillgänglig för dem
  • Den mänskliga hjärnan är rolig. När du väl skrivit ned dina mål och fått in dem i systemet så kommer du att märka att du även omedvetet jobbar för att uppfylla dem. Och om du ständigt blir påmind om vart du är på väg, ju mentalt mer förberedd är du att överkomma svårigheter.

     

Divider