Lilli Vanhatalo

Lilli Vanhatalo

Lilli

Innan Nu Skin studerade jag socialpsykologi och marknadsföring vid universitetet i Helsingfors. Jag jobbade också deltid som servititris på flera restauranger och fik. Hästar har alltid varit mitt stora intresse och jag tävlade i dressyr och westernridning på hög nivå - en väldigt dyr hobby som tar mycket tid i anspråk. Jag ville inte ha ett normalt åtta till fem-jobb utan istället skaffa mig något eget. Men vad det skulle vara som kunde ge mig tillräckligt med pengar och tid, det visste jag inte vid den här tiden. Ett alternativ var att jobba med hästar men det är hårt jobb och betalar sig dåligt.

 

Jag drömde om något alldeles extra - vilket jag gjort ända sedan barndomen. Min allra högsta dröm handlar om frihet. Framgång för mig handlar om att kunna göra vad man vill, med vem man vill och när man vill, som ett citat löd på Facebook. De här drömmarna har varit min drivkraft ända från början. Det har även varit min största motivation. För mig innebär frihet att ha pengar och all tid i världen att tillbringa med min man, mina vänner och hästar. Att få resa världen runt och inte behöva gå upp tidigt om morgnarna är också viktigt för mig. Än så länge har jag inga barn men när de kommer vill jag att både jag och min man ska kunna vara hemma med dem.

 

Jag kom först i kontakt med Nu Skins produkter när min sponsor, en vän till min mor, skickade mig några i bröllopsgåva. De kändes sköna för min torra hud men så fort business kom på tal vägrade jag att lyssna. Jag trodde inte att man kunde tjäna ordentligt med pengar på en så "liten" verksamhet och jag fattade inte att det kunde bli startpunkten på det liv jag ville leva. Lyckligtvis fortsatte min sponsor att övertyga mig att gå med i verksamheten. När hon slutligen lovade mig att betala min flygbiljett till Köpenhamn för att själv få se företaget på plats veknade jag. Det var också då jag insåg potentialen i detta. Det här hände i december 2009. I februari året därpå blev jag executive och från mars 2011 har jag jobbat på heltid med Nu Skin.

 

Den här verksamheten har gjort mig till en bättre människa!

 

Jag har lärt mig självkontroll, tillit, tålamod och sociala färdigheter. Verksamheten växer bara så fort som man själv (och eftersom jag själv är rätt tjurskallig hade jag det tufft i början). Jag är så tacksam mot  alla i mitt fina team som jobbar hårt; jag gör vad som helst för att hjälpa dem infria sina drömmar. Jag är också väldigt tacksam mot min upline och min man för allt stöd.

 

Jag använder mig av kompensationsplanen, EMEA Success Trips, bonusarna och alla kampanjer när jag planerar att nå mina ekonomiska mål. De kortsiktiga målen handlar om hur mycket pengar jag behöver och de långsiktiga om hur mycket jag vill ha.

När du har en klar bild av vart du vill ta dig är det mycket enklare att ta sig dit! Är du till exempel i en taxi och bara säger åt chauffören att köra dig någonstans är det väldigt svårt för denne att veta vart du egentligen vill. Detsamma gäller ditt undermedvetna, du är alltid på väg någonstans i livet men du tar dig bara dit du vill om du vet destinationen. Skriver man ned sina mål är det lättare att koncentrera sig på dem också.

Det finns tre minnesvärda händelser som betyder mycket för mig, förutom EMEA Success Trips osv.

 

Första gången var när jag insåg att jag kunde infria mina drömmar med Nu Skin. Det hände under en affärspresentation i Danmark. Först fattade jag ingenting men när min sponsor visade en bild av en vacker strand och sa att så snart jag hade tillräckligt med folk i mitt team och hjälpt dem komma igång så kunde jag få friheten att göra vad jag ville. Det avgjorde saken!  Jag åkte hem och började jobba.

 

Den andra gången var när jag insåg att allt hårt arbete jag lagt ned i början resulterat i en årlig inkomstökning, sedermera en exponentiell sådan. Så även om det kändes frustrerande och ibland omöjligt har jag ändå fortsatt framåt systematiskt.

 

Tredje gången inträffade nyligen när jag kvalificerade mig som Blue Diamond och blev tillfrågad att tala på större evenemang för att människor ville höra just min berättelse. Jag insåg att jag slutligen nått dit jag ville och nu är det dags att börja leva min dröm.

 

Jag är äntligen fri även om jag fortfarande har ett jobb att sköta men jag kan välja när jag jobbar och med vem och var. Jag kan välja speciella människor på speciella platser och äntligen infria mina drömmar utan begränsningar. Med den här verksamheten kan jag få nästan allt jag drömt om!