Är du kvar?

FORTSÄTT

Malawi-projektet

Malawi-projektet

MER ÄN BARA MAT I MALAWI

 

År 2004 beslöt vi att göra mer än att bara ge mat, och började ge mer långsiktigt bistånd för att hjälpa malawier att skapa en bättre framtid för sig och sina familjer. 

Republiken Malawi är ett kustlöst land i sydöstra Afrika och räknas som ett av världens minst utvecklade och mest tätbefolkade länder.  Av de 15 miljoner invånarna i Malawi uppskattar man att tre av tio barn kommer att dö innan de hinner bli fem år gamla. Den förväntade livslängden för ett barn som föddes 2009 är bara 50 år, främst på grund av undernäring och infektioner.

Det finns runt två miljoner föräldralösa barn i Malawi, som inte har några möjligheter att försörja sig själv eller sina syskon.

Med hjälp av Malawi-projektet, en kvalificerad biståndsorganisation som har ägnat sig åt att hjälpa människor i Malawi sedan 1993, och Napoleon Dzombe, en lokal ledare som ser till att VitaMeal-påsar levereras till dem som behöver dem mest, finansierade Nu Skin® konstruktionen av Madalitso VitaMeal-fabriken i Lilongwe, Malawis huvudstad. 

Fabriken öppnades i november 2004 och producerar VitaMeal-gröt med rostade majskorn och sojabönor - den mat som malawier är vana vid att äta. Malawis VitaMeal-fabrik stödjer landets ekonomi och ger runt 400 arbetstillfällen åt jordbrukare som odlar ingredienserna och fabriksarbetare som producerar VitaMeal-gröten.

Idag producerar Madalitso VitaMeal-fabriken över två miljoner portioner i månaden, vilka ger livsviktig näring åt föräldralösa barn i landet. Det hjälper även till att locka många barn, som annars hade varit tvungna att arbeta och försörja sina familjer, att gå i skolan istället.

Sedan 2004 har alla Nourish the Children-donationer som skickats från Europa gått direkt till undernärda barn i Malawi, vilket har gjort en stor skillnad i deras liv.