Grundare

Grundare

blake

 

Blake Roney

Grundare

Blake Roney är en av företagets grundare och innehade titeln som President och CEO under åren 1984 till 1996 och även Chairman of the Board 1996 till 2012. Idag är Nu Skin Enterprises ett av de största direktförsäljningsföretagen i världen, och dess produkter säljs på  52 marknader i Amerika, Europa och Stillahavsregionen. Företagets aktier köps och säljs offentligt på New York Stock Exchange.

 

Roneys har ett liv av gedigna bedrifter bakom sig, både civilt och affärsmässigt; bland annat har han blivit erkänd vid International Business Awards som 2009 års Chairman of the Year, han har mottagit 2011 års Lifetime Achievement Award från Ernst & Young Entrepreneur of the Year Award program för Utah-regionen och 2004 utnämndes han till en av de 100 mest inflytelserika personerna i Utah. Han har nyligen rönt erkännelse med priset Chamber of Commerce 2011 Pillar of the Valley Award, han är Chief of Mtalimanja Village i Malawi, Afrika samt är hedersdoktor vid Salt Lake Community College. Mr. Roney tog sin affärsexamen vid Brigham Young Universitys Marriott School of Management 1983. Han är far till åtta barn, sitter i styrelsen för flera samhällsrelaterade verksamheter och universitet samt är verksam inom kyrkliga och kommunala organisationer.

 

 

 

 

steve

Steven J. Lund
Executive Chairman of the Board, Executive Director vid Nourish the Children

Steven J. Lund är Executive Chairman of the Board för Nu Skin Enterprises. Tidigare har Lund innehaft titlarna Vice Chairman of the Board mellan åren 2006-2012, President och Chief Executive Officer åren 1998-2003 samt President och Chief Executive Officer för Nu Skin Asia Pacific (NSAP) mellan november 1996 och maj 1998. Lund tjänstgjorde också som Executive Vice President på Nu Skin International (NSI) när företaget startade 1984.

 

Innan han sällade sig till Nu Skin Enterprises var Lund advokat vid en privat advokatbyrå som specialiserade sig på tvister om produktansvar. Han har en doktorsexamen i juridik från Brigham Young Universitys J. Reuben Clark Law School (1983). Han är medlem av Utah, Arizona och American Bar Associations och har suttit i styrelsen för Direct Selling Association. Lund har även olika civila och religiösa ledarskapsroller och var nyligen styrelseordförande för Utah Valley University Board of Trustees.

 

 

 

 

sandie

 

Sandie N. Tillotson
Grundare, Executive Vice President

Sandie Neaman Tilltoson är en av grundarna av Nu Skin Enterprises. 1984 hjälpte hon till att grunda Nu Skin International och bidrog till utvecklingen av Nu Skins ursprungliga produktlinje och etableringen av företagets globala marknadsföringsplan. Tillotson ingick även i företagets styrelsegrupp fram till 2012. Med hjälp av hennes ledarskap har Nu Skin utvecklats till ett internationellt företag med verksamhet i 52 länder och mer än 1 miljard dollar i årlig omsättning.  Så tidigt som 1993 utsedde tidningen Working Woman Sandie Tillotson till en av de tio främsta kvinnliga företagsinnehavarna i USA. Tidningen Feminine Fortunesutnämnde henne, bland endast 50 kvinnor, till "Women of the New Millennium" tillsammans med bl.a. Katie Couric, Oprah Winfrey och Sandra Day O'Connor. 2011 erkändes Tillotson som en av 30 kvinnor under titeln Women to Watch by i tidningenUtah Business.

 

Hon är också inblandad i många filantropiska projekt. Tillotson är en av förvaltarna till Nu Skin "Force for Good Foundation, " en privat stiftelse som arbetar för att förbättra barns livsvillkor med hopp om att slippa sjukdomar, analfabetism och fattigdom. Tillotson innehar även titeln som vice president för "Seacology," en internationell ideell miljöorganisation som fokuserar på att bevara hotade naturområden, invånare och kulturer runt om på olika öar i världen. Hon tog examen från Brigham Young University och undervisade på flera grundskolor i Utah.  Tillotson njuter av sina många roller, både som affärskvinna, filantrop och mor till fyra barn. Hon har även sju barnbarn.