Är du kvar?

FORTSÄTT

Vanessa Perez

Vanessa Perez

vanessa-perez

Jag studerade företagsekonomi vid universitetet i Caracas och arbetade sedan för den världsomfattande firman L'Oreal. Det var mer än ett jobb, jag levde med marknadsföringen dygnet runt, det blev en livsstil. Men med långa arbetsdagar blev det ingen tid över för mig själv. 2001 beslöt jag mig för att flytta till Spanien och specialisera mig inom marknadsföring som egenföretagare. Jag startade en franchise men det fungerade inte så jag fick återgå till ett mer traditionellt jobb. Mitt första barn föddes och jag insåg att jag ville njuta av familjelivet utan att göra avkall på inkomsterna. Fortfarande har jag en "projektmapp" i datorn med olika planeringar för hur jag startar eget men ingen av dessa har varit möjliga med ett nära nog tomt bankkonto.

Jag funderade länge på att öppna eget och förkovrade mig med olika kurser.  Jag är inte typen som bara sitter och väntar på att något ska hända. Jag vill leva livet till fullo. Första gången jag hörde talas om Nu Skin var via en vän. Då jag redan jobbat med kosmetik i sju år var jag inte intresserad. Jag ville byta inriktning.

Tre månader senare hörde jag om Nu Skin igen. Denna gång via en vän jag inte sett på länge och när jag såg henne blev jag imponerad. Jag frågade vad hon använt i ansiktet, hon såg fantastisk ut! När hon sa vad apparaten hette tvekade jag inte utan beställde en själv. Resten var upp till Cecilia Molina och Paz San Román.

Ber du mina vänner beskriva mig skulle de nog säga att jag är en drömmare. Men idag lever jag det liv jag drömde om för sju år sedan. Jag reser varje månad tack vare Nu Skin, antingen i jobbet eller för nöjes skull. Jag älskar att flyga. Ah, jag har ett tips angående detta. Be alltid om att få sitta i mitten så du har två presumtiva kunder att tala med under resan. Jag drömde om mer tid för familjen; med barnen och mina föräldrar. Nyligen postade jag det här i sociala media: "I lördags reflekterade jag över allt jag uppnått. Jag minns nu hur jag, för bara några år sedan, drömde om mer. Skulle jag själv få välja skulle jag önska att allt fick förbli som det är nu."

Tidigare spelade jag rugby. Jag har alltid gillat teamwork inom sporten, att få hjälpa andra plocka fram sina bästa sidor; vi är ju alla bra på nånting. Det är tack vare teamwork vi växt oss starka i Spanien. Det är fint att se hur de spanska ledarna är föregångare genom att leva de liv de talar om att vi alla kan. Varje dag medför nya utmaningar. Varje presumtiv kund har sin egen historia. Tack vare Nu Skin har jag mött så många som idag blivit mina vänner. För att säga som det är, jag tror att de som håller på med det här har en egen speciell gen. Jag undrar om inte Dr. Chang vetat det hela tiden?

Mitt mest oförglömliga möte skedde mindre än ett halvår efter att jag startat. Jag åkte till ett convention i Utah med Cecilia Molina Borja. Vid den tiden brukade jag tänka på Nu Skin som en dansk och svensk som berättade saker för oss. Men när jag kom dit och såg 16 000 distributörer och fick höra deras framgångshistorier började jag gråta. Jag fick höra tacksamhet för vad vi uträttar i Malawi och på andra platser där vi gjort insatser. Det är något jag aldrig glömmer... aldrig!

3 000 är mitt nyckeltal. Förstår du inte det så är du inte hundra procent involverad i det här. Jag bryter ned mitt jobb i halvårsperioder och prioriterar alltid Success trips, även om framgång inte alltid enbart beror på hårt jobb.  Jag har en svart tavla där jag räknar ut hur verksamheten utvecklas och där jag kan jämföra volymerna mot tidigare perioder. Idéen är att upptäcka hur jag kan lyckas ännu bättre. Det håller mig fokuserad.  Om jag inte uppfyller mina mål en månad tar jag bara nya tag. Överallt hemma syns spåren av mina planeringar, scheman och listor. Allt detta håller mig fokuserad och tar mig framåt.

Jag har lärt av de bästa. Varje kväll går jag till sängs med vetskapen att jag sålt ännu en produkt. Ena dagen kanske det bara är ett lipgloss men andra dagen ett TR90. Det är viktigt att hålla klientlistan igång, inte minst för motivationen. Jag talar med folk var jag än kommer; på gatan, i affären...  Varför inte rekommendera en bra produkt och ett ovanligt affärstillfälle?

I början ville jag bara tjäna lite extra. Jag kvalificerade mig, föll ut och blev executive igen. Det var då jag fann en intresserad, en bra bit från Madrid.  Några månader senare följdes denna av flera andra, ännu längre bort. Det började nästan likna ett skämt med tanke på att jag räknade Madrid som hemmabas. Ett annat problem var bristen på information. Spanien var nya på marknaden och det fanns inte så mycket support. Jag hade tur dock då de flesta pionjärerna fanns i Madrid. Vi träffades då och då och bytte erfarenheter.  Jag är inte född i Spanien, har inte studerat här och fixade därför inte kontakter via min franchise. Då jag jobbade hemifrån för ett litet företag hade jag heller inga kontorsvänner. Men tack vare TR90 förändrades både kropp och ansikte och det gav mig självförtroendet tillbaka. Nu hade jag en egen berättelse att föra vidare. Idag är jag fullt sysselsatt med detta. Jag menar inte att man måste tala med någon ny varje dag men man måste knyta kontakter och ständigt leta vidare. Jag lovar dig att du får anledning att skratta åt mycket i framtiden, när du drar dig till minnes hur svårt det var i början och hur bra det senare gick...

Den här branschen drivs av känslor. Mår du bra, gör mesta möjliga av det. Känner du dig låg, kontakta andra i ditt team. Ladda batterierna! Gör vad framgångsrika människor gör. Gilla dig själv! Träna en timme, meditera, yoga, vad som helst... men avsätt tid för dig själv, visa att du är värd detta, och ditt team kommer att ta efter dig. Var ett föredöme! Läs allt som företaget sänder dig och förvänta dig inte att få träning i allt. Se till att informera dig! Det finns så mycket information att plöja att det ibland känns lättare att fråga. Men du ser annorlunda på saken när du inser att det är DU som driver DIN verksamhet och själv bär ansvaret.

När mitt andra barn kom till världen tog jag ledigt i nära sju månader.  Det var tack vare min vän Cecilia Molina som teamet inte övergavs helt. Jag tänkte ofta ge upp men träffade en kommande kollega under tiden jag var hemma med barnet. Hennes kvalificering drog igång och jag stöttade henne via telefonen. Det var då jag förstod hur verksamheten kunde växa, att jag kunde nyttja tekniken för att göra mitt liv lite enklare. Så jag började med möten och träningar och allt sköt fart igen.

Jag deltar på alla möten som arrangeras av företaget. Vi organiserar gruppmöten och webinarium där vi möts direkt eller via Skype. Jag håller min informationssida på Facebook igång vilket också hjälper mycket.

Den här affärsmöjligheten har förändrat mig så mycket, både utseendemässigt såväl som i hjärtat. Det är också sånt folk lägger märke till och också söker. Jag vill inte göra några jämförelser. Alla är vi ju unika. Men jag försöker att knyta an till andra för att finna deras potential och lära dem att i sin tur tala med andra. Det gör mig inget om andra är bättre än jag. Tvärtom, jag försöker lära mig av dem.

Hemma har jag bara Nu Skin-produkter. Man måste föregå med gott exempel. Om din verksamhet inte går så bra som den borde, fråga dig själv om du personligen är ett fan till hundra procent?