Är du kvar?

FORTSÄTT

Tünde Bartha

Tünde Bartha

Bartha Tünde siker története

Innan jag drog igång min business med Nu Skin jobbade jag inom handeln och på fabrik men lönen räckte inte på långa vägar. Med konstant stress som följd visste jag redan från starten att jag inte ville fortsätta på den inslagna banan. Jag hade känslan att mitt liv skulle förändras om jag tog tag i det men jag visste inte helt hur jag skulle göra eller vilken inriktning jag skulle söka.

 

I maj 2016, när min lille var 11 månader, blev jag introducerad till Nu Skin. Då hade jag bott på ett hem för ensamma mödrar i 10 månader. Vid den tidpunkten ville jag ha ett jobb jag kunde sköta hemifrån och samtidigt ta hand om mitt barn, då jag inte hade någon som kunde hjälpa mig med barnpassningen. Innan Nu Skin lekte jag med tanken på att sälja handarbeten eller hembakt för att kunna få en inkomst hemifrån.

 

När jag först hörde talas om Nu Skin insåg jag inte att deras affärsmöjlighet kunde bli min räddning, jag fokuserade bara på att få in en sidoinkomst. Jag var glad för provisionen jag fick från produktförsäljningen men mina uplines öppnade mina ögon för de chanser som fanns inom räckhåll. När hela bilden gick upp för mig satsade jag helhjärtat på verksamheten.

 

Drömmen var att bli självständig, kunna jobba hemma när jag ville, själv bestämma mina arbetstider och få möjligheten att på nära håll se mitt barn växa upp. Jag ville inte bli den slags mor som bara träffade sitt barn på kvällarna och helgerna på grund av jobbet. Då min sons far inte längre finns i livet är det extra viktigt att jag som hans mor finns nära tillhands. Det är min pojke som motiverar mig mest av allt, jag älskar honom av hela mitt hjärta. En annan dröm som ska infrias är att få mitt eget hem! Jag kommer själv från små omständigheter men vill kunna erbjuda min pojke det utrymme jag inte själv hade som barn. Mina föräldrar hade gjort detsamma för mig om bara omständigheterna varit annorlunda.

 

Jag vet ingen som är så otåligt lagd som jag, men via Nu Skin har jag lärt mig självbehärskning och även fått större självförtroende. Jag har alltid varit tjejen som inte vågat tala inför publik, som tappar kontrollen när fem personer uppmärksammar mig samtidigt. Men om man aldrig testar sina gränser tar man sig aldrig utanför dem. Om man aldrig provar sig fram får man aldrig veta var man gör fel och vad man ska göra för att bli en bättre människa. Mitt mest minnesvärda ögonblick med Nu Skin var när jag, för första gången någonsin, talade inför hundratals människor i Balatonfured, vid Success Summit i mars 2017. Jag erkändes som Ruby. Jag var så nervös och rädd inför att ställa mig inför alla människor men övervann rädslan. Nu Skin kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta för allt jag upplevt genom dem. Success Trip till Puglia och global konferens i Utah; jag kan nämna flera saker som jag alltid kommer att vara tacksam för.

 

Målsättning har och kommer alltid att vara otroligt viktigt i min verksamhet. Hade jag inte satt upp mål och jobbat hårt för att infria dem hade jag aldrig nått dit jag är idag. Jag insåg tidigt vikten av detta. Varje månad sätter jag upp nya mål. Dessa skriver jag ned och visualiserar sedan dagligen.

 

I början vet man inte så mycket om vad som fungerar. Men när man lagt några beställningar, fått praktiska instruktioner av sin mentor om hur man tar sig framåt så ser man vart man är på väg, målen utkristalliseras och driver en vidare. Utan mål är det lätt att ge upp.

 

Det har varit många tillfällen då jag haft det tufft i den här verksamheten. Jag har insett att man inte kommer någonvart utan att ta sig igenom motgångarna och misstagen. Även om dessa ögonblick är nedslående stärker de dig också. För mig var det ett misslyckande när executives eller Rubies i min organisation gav upp men jag insåg att jag inte kunde göra något om de saknade drivkraft. Jag hjälper mitt team genom att lära ut positivt tänkande, att inte klaga, att analysera sina misstag och titta på hur de kan göra saker annorlunda nästa gång och på så vis få lyckade resultat. Jag får dem att inse att ju mer positivt de tänker, ju bättre kommer verksamheten att fungera. Det var många stunder då jag var nära att ge upp men då drog jag mig till minnes hur mycket jag avskytt min tidigare arbetsplats. Dit ville jag aldrig mer och jag var beredd att göra vad som krävdes för att få min egen rörelse att växa och fungera.

 

För att få en välfungerande verksamhet måste du lära ditt team att samarbeta och själv föregå med gott exempel. De andra kopierar ditt arbetssätt och attityd. Lär ut enligt dupliceringsmetoden; lär du ut sådant som inte kan dupliceras växer heller inte verksamheten.

 

Just nu är jag glatt förväntansfull inför framtiden. Mitt mål är numera att hjälpa så många som möjligt att ta sig så långt som möjligt. I förlängningen gynnar det ju också mig själv. Ett stort tack till Nu Skin för vad företaget inneburit för mig och mitt team!