Är du kvar?

FORTSÄTT

Nathalie Säfströmer

Nathalie Säfströmer

nathalie-safstromer

När jag ser tillbaka på mitt liv före Nu Skin får jag en klump i magen. Jag har alltid varit positiv och energisk, men mitt liv var väldigt begränsat på den tiden. Det fanns mycket jag ville göra i livet, men jag visste inte hur. Jag arbetade deltid med att sälja kläder och som bartender. När man är timanställd som jag var, är man hela tiden på tårna och tar alla jobbtillfällen man kan få. I slutet av varje månad oroade jag mig alltid för om pengarna skulle räcka. Dagarna flöt på och det enda jag gjorde var att jobba, köra bil och sova. Jag kände att det tärde på mig, jag tappade energin, var aldrig ledig och hade inga pengar för att göra sådant som jag ville.


När jag först hörde talas om de affärsmöjligheter som Nu Skin erbjuder tyckte jag att det lät för bra för att vara sant. Det kanske var något för andra, men inte för mig. I ärlighetens namn trodde jag till en början inte på Nu Skin. När jag sedan pratade med mina sponsorer insåg jag att Nu Skin kunde vara en lösning på min nuvarande situation – jag hade inget att förlora. Det känns fantastiskt att se resultatet!

Jag har alltid drömt om att vara någon som andra ser upp till, någon som gör skillnad i människors liv. Mitt mål har alltid varit att bli ekonomiskt oberoende och kunna göra vad jag vill, när jag vill. Men som sagt, fram till dess hade det bara varit en dröm – en dröm som inte kunde förverkligas. Jag var inte känd, jag kunde inte sjunga, jag var ingen professionell fotbollsspelare – så hur skulle jag som anställd kunna leva det liv jag ville ha? Sedan jag började med Nu Skin har jag gjort så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. Inget är omöjligt, med Nu Skin kan jag göra vad jag vill! Idag är mina drömmar mina mål. Om jag inte ger upp och fortsätter att arbeta med Nu Skin kommer jag en dag att nå mitt mål – utan att vinna på Lotto eller att vara en känd artist.

Nu Skin har inte förändrat mig som person utan snarare hjälpt mig att vara mig själv utan begränsningar. Jag är driven, jag kan inspirera andra, kan jag göra det jag drömmer om och det gör att jag mår bättre än någonsin. Tänk, jag som alltid känt mig instängd har äntligen börjat nå ut och gå långt. Det motiverar och inspirerar mig verkligen att se människors liv förändras. Mitt mest minnesvärda ögonblick var EXPAND-eventet i Stockholm, där min verksamhet verkligen tog fart. Jag visste vart jag var på väg och det kändes så bra. Jag känner fortfarande energin från eventet, det är svårt att sätta ord på det jag upplevt. Om du inte har deltagit än, så gör det – det är värt det. Det är en sådan kick och man lär sig massor!

Jag har en drömtavla med bilder som beskriver det jag vill ha ut av livet – bara för att hålla mig fokuserad, för att komma ihåg varför jag gör det här och inte tar den enkla vägen som jag gjorde när jag jobbade för andra. Allt jag gör och planerar att göra skriver jag också ner. Det hjälper mig att nå mina delmål – något händer när man ser det i skrift. Jag har haft alla titlar som jag vill uppnå som bakgrundsbild på min mobiltelefon och dator. Fråga mig inte hur det fungerar men man får det man tittar på och det håller dig igång! Varje månad jag sätter jag alltid upp en plan för vad jag vill uppnå för mig själv och min verksamhet – små mål, men även större långsiktiga mål.

Det är så man når dem. När jag ser tillbaka inser jag att jag förr eller senare alltid har nått mina skriftliga mål. När man har dem i skrift vet man vart man är på väg, man kommer ihåg varför man vill dit och att det verkligen är värt mödan.

Jag använder min drömtavla för att hålla fokus på mina viktigaste mål. Jag inspireras ständigt av andra som försöker förverkliga sina drömmar och av dem som redan har lyckats. Jag ser tillbaka på mitt liv före Nu Skin och inser att jag inte vill hamna där igen. Det ger mig extra energi att fortsätta.

När jag började med Nu Skin var mitt största problem att tro på mig själv och att inte bry mig om andra. Jag blev förvånad över hur många som inte trodde på mig eller inte trodde att jag skulle lyckas. Men jag bestämde mig för att bevisa att de hade fel. Mitt förtroende för Nu Skin växte sig ännu större när jag deltog i ett event. Efteråt var det lättare att ignorera negativa människor och tro mer på mig själv. Om jag skulle lyssna på all negativitet skulle jag strunta i mina drömmar, men mina drömmar är värda mer än så.

Självklart har jag dåliga dagar och undrar precis som alla andra om jag någonsin kommer att lyckas. Men tanken på sluta med Nu Skin har aldrig slagit mig. Så fort jag känner mig nere pratar jag med mina sponsorer, letar efter personer som inspirerar mig och ser tillbaka på min egen resa och jämför mitt liv då och nu.

När mitt team känner sig nere lyssnar jag och berättar min egen historia. Det gör att de inser att det är okej att känna sig nere bara man kommer ihåg allt kommer att gå över, att det bara är tillfälligt. Jag ber dem att fundera över sina mål igen och ta ett steg i taget. Hur kan man hjälpa andra att gå igenom tuffa perioder om man inte upplevt det själv?

Varje dag pratar jag med nya människor, visar dem att jag är väldigt stolt över det jag gör och berättar om mina dagar. Jag har regelbundna samtal, möten i verkliga livet, peptalk … Vi kopierar vårt arbete: människor gör inte det du säger till dem, de gör som du gör, så jag måste vara en förebild och visa mitt team mitt bästa jag för att de ska bli det team jag vill att de ska vara.