Är du kvar?

FORTSÄTT

Laurent Tonder

Laurent Tonder

Laurent Tonder

Jag är skönhetsspecialist: hårstylist och professionell make-up artist. Jag undervisar även i hårstyling.

Jag fick blandade känslor första gången jag hörde talas om Nu Skin. Å ena sidan var jag imponerad över de innovativa, attraktiva och effekfulla aspekterna vad gällde företaget och dess produkter. Å andra sidan kände jag tvekan eftersom det var ett helt nytt sätt att arbeta på som inte liknade något jag hittills lärt mig. En annan aspekt är att man kan ha det som en kompletterande verksamhet.

 

Jag har alltid velat förbättra människors tillvaro men olyckligtvis har folk utnyttjat mig. Men jag har ändå fortsatt att stötta andra, driven av min egen integritet. Det är också därför jag gillar Nu Skins möjlighet. Jag insåg att jag kunde hjälpa andra på ett omtänksamt sätt. Tidigare gav jag folk lösningen, nu visar jag vägen till hur man lyckas och de får själva jobba med det som krävs för att de ska ta sig framåt.

 

Min största motivation är att göra mina nära och kära lyckliga. Men jag drivs också av en önskan att hjälpa andra att förbättra sina liv, få högre inkomster och infria sina drömmar.

 

Sedan jag påbörjade det här upprepar jag ständigt att det är jag själv som bestämmer över mitt liv, jag skapar min egen verklighet och jag vill hjälpa andra att göra samma sak. Tack vare Nu Skin har jag blivit starkare och alltmer organiserad. Jag ifrågasätter mig själv, jag testar mina gränser och det leder till framgångar. Jag fick Executive Duplication Bonus för sista kvartalet 2015; jag blev Ruby på mindre än ett år även om mitt ordinarie jobb är väldigt tidskrävande. Vidare kvalificerade jag mig för EMEA Success Trip till Kapstaden men framför allt så visar jag andra att ingenting är omöjligt.

 

Framgång kan nås genom att sätta upp vettiga, genomtänkta mål och sedan genomföra det hela med fokus. Jag lämnar ingenting åt slumpen, allt är noga genomtänkt. För varje mål sätter jag upp månatliga, veckovisa och dagliga ting som jag ska uträtta för att nå dit. Sedan analyserar jag det hela för att se om det är tillräckligt effektivt, och om inte, korrigerar jag det. Den här typen av verksamhet kräver disciplin, fasthet och ansträngning. Det är därför jag har finjusterat mina dagliga rutiner genom att skriva ned allt. Skrivandet externaliserar mina tankar, jag får analysera dem och blir medveten om hur jag tänker. Det är också en bra metod för att inte glömma något.

Som artistisk kreatör förlorade jag massor av idéer tidigare då jag glömde att skriva ned dem. Nu skriver jag istället ned allt, inte bara på papper men också på en tavla för att få en större helhetssyn. Jag tecknar också då visualiseringen av det slutliga målet är otroligt effektivt!

Jag tror på att om man har en bild av målet så drömmer man om det. När du skriver ned det hela har du redan satt igång processen, tagit de första stegen.

Varje morgon skriver jag ned mina mål och läser igenom dem senare under dagen.

När jag först började jobba med Nu Skin hade jag inte det fokus som ledde mig vidare. Då jag redan försörjde mig på mitt stora intresse hade jag inga större förväntningar på min sidoverksamhet med Nu Skin. Jag var inte helt med på noterna och var heller inte redo för alla de negativa kommentarer jag mötte, t.ex. över verksamhetens temporära natur. Jag slutade t.o.m. en period då det helt enkelt inte var rätt tillfälle för mig. Men snart insåg jag att jag saknade något: en väg mot friheten.  För att kunna utveckla verksamheten visade jag min grupp hur man gör verksamheten attraktiv; att man faktiskt kan ha kul medan man jobbar. Man lär sig bara genom att utföra arbetet. Jag har givit dem alla ledtrådar till framgång och den viktigaste av dem alla är dupliceringen.  

 

Jag har kontakt med mina gruppmedlemmar varje dag. Det är viktigt att stötta dem, visa dem att de inte är ensamma. Jag anordnar informationsmöten och publicerar också filmer på Facebook. Jag har t.o.m. en privat Facebook-grupp där jag tar upp alla steg som leder till framgång. Jag bjuder också in mina grupper till evenemang så att de själva får uppleva den extremt positiva energi som finns på våra möten. Det är så ledare skapas.