Our products: Nu Skin and Pharmanex

 

Våra produkter: Nu Skin och Pharmanex

 


Kan era produkter användas av veganer?

 

Nu Skin påstår inte att produkterna passar veganer. Detta då det finns produkter som innehåller biprodukter från djurindustrin, t.ex. Sunright Lip Balm som innehåller bivax.

 

Våra kosttillskott från Pharmanex har inte utformats för att vara fria från animaliska ingredienser eller biprodukter (om annat inte anges). Att kontrollera om en produkt passar för en vegetarian handlar inte bara om att titta på ingredienslistan. Olyckligtvis behöver inte leverantörerna av råvaror spåra plantan mot med det animaliska ursprunget för hjälpingredienserna om inte Pharmanex/Nu Skin specifierar behovet för en vegansk/vegetarisk version av ingrediensen. För närvarande är det svårt att med absolut säkerhet garantera att inga animaliska ingredienser använts vid någon tidpunkt i framställningen av själva råingrediensen, innan denna i sin tur köpts av Pharmanex/Nu Skin. Vi kan dock bekräfta att alla ingredienser i Pharmanex produkter uppfyller våra strikta kvalitetskrav enligt 6S-processen samt laga regler.

 

Vad Pharmanex produkter anbelangar så är kapslarna för några av våra kosttillskott (R2, TR90 och Tēgreen t.ex) gjorda av en blandning av gris och nötkreatur varför de inte är anpassade för veganer. Kosttillskotten i tablettform, t.ex LifePak+, BioGinko och OverDrive har alla ett tunt lager gelatin. Detta gelatin är framställt av fisk. Det är av säkerhetsskäl som tabletterna har ett gelatinöverdrag. Det gör dem enklare att svälja. Dessa slags överdrag är också vanliga för vissa typer av mediciner och kosttillskott av andra märken.


Använder ni er av djurförsök?

 

Vad gäller djurförsök så testar vi bara på djur om lagen kräver det. Vi följer det regelverk som gäller inom EMEA (Europa/Mellanöstern/Afrika) och då det inte krävs några djurförsök i dessa regioner, innebär det att våra produkter inte testas på djur.

 

Våra ingredienser är testade in-vitro. Om djurförsök företas är det endast slutprodukten som testas, inte specifika, individuella ingredienser.

 

Precis som alla normala mediciner som man tar ibland (huvudvärkstabletter etc.) kräver en testfas på djur innan de testas på människor, precis detsamma krävs för kosttillskott (endast kosttillskott, inte hudvårdsprodukter) i vissa länder. Därför är det enligt lag nödvändigt för Nu Skin att företa tester på djur för vissa kosttillskott i några få länder. Även om lagen och mandaten börjar ändras kräver de för närvarande vissa obligatoriska försök på djur. Dessa utförs inte av Nu Skin. Det är myndigheterna som gör begärda tester. Dessa myndigheter begär in en specifierad mängd av produkten som behövs för att testa den. Nu Skin själva är inte inblandade i processen med att välja ut, testa eller ens sätta upp tester i laboratorium. Vi kan dessvärre inte lämna ut mer information än så här.

 

Djurförsök spelar en avgörande roll i forskningens förståelse av sjukdomar och utvecklingen av effektiva medicinska behandlingar. Och trots att kosttillskott är "naturliga" intas de och kan fortfarande ha stora effekter/sidoeffekter. Enligt Food and Drug Administration (FDA) är det än så länge inte möjligt att helt och hållet överge djurförsök och ändå försäkra sig om människans hälsa och säkerhet.

 

Med det sagt, Nu Skin är dock engagerade i arbetet med att gå ifrån tester på djur. Nu Skin har lämnat bidrag till Center for Alternatives to Animal Testing vid John Hopkins University och kommer även fortsatt att stödja utvecklingen av alternativa testmetoder utan djurförsök. Vi hoppas att denna forskning med tiden gör det möjligt att helt slippa testa produkter på djur.


Kan jag använda produkten om jag är gravid eller ammar?

 

Hur gärna vi än vill hjälpa dig, kan vi dessvärre inte ge råd ifall våra produkter passar att använda under graviditet eller amning. Det beror på att vi inte testat våra produkter på gravida eller kvinnor som ammar.

 

Vi tror inte att produkterna skulle kunna ha några bieffekter eftersom många kvinnor fortsätter att äta kosttillskott och använda krämer under graviditet/amning. Vi råder dig dock att konsultera din läkare för att vara helt säker, då vi är medvetna om man rekommenderas att ta specifika mängder kosttillskott under graviditeten. Ta med dig produktinformationsbladet för produkten (en s.k. PIP) när du går till din läkare så att denna har ett underlag vad gäller ingredienser o.d. Det gör det lättare att avgöra om produkten är lämplig att inta under graviditet och amning, framför allt om du har andra medicinska tillstånd.


Vilka produkter kan mitt barn använda?

 

Epoch Baby Hibiscus Hair and Body Wash är en fin produkt att använda på småbarn. Dessvärre är resterande produkter endast tillverkade för och testade på vuxna från 18 års ålder.


Vilka Pharmanex-produkter kan mitt barn äta?

 

Förutom JVi, som passar alla åldrar, är våra produkter från Pharmanex framtagna för vuxna. Därför rekommenderar vi att man är 18 år eller äldre för att äta våra kosttillskott.


Kan jag kombinera olika produkter från Pharmanex?

 

Ja, men det beror på det innehåll som finns tillgängligt för just ditt land. Kontakta din lokala produktsupport för rekommenderade doser och kombinationer.


Jag har ett medicinskt tillstånd. Vilka produkter kan jag använda?

 

Vi kan dessvärre inte ge råd om våra produkter går att använda vid olika medicinska tillstånd, sjukdomar, hudproblem eller graviditeter. Nu Skin är inget medicinskt företag och har därför inte testat produkterna på sjuka eller gravida. Alla produkter har testats på friska individer med intakt, frisk hud. Vi råder därför att du tar med dig våra produktinformationsblad (PIP) eller ingredienslistor till din läkare. Denna bör kunna avgöra, baserat på den information vi kan lämna, om produkten är säker att använda för ditt specifika medicinska tillstånd, din allergi eller din medicinering.


Var finner jag en skanneroperatör?

 

Klicka här om du vill skannas och inte redan känner en skanneroperatör.


Hur kvalificerar jag mig för pengarna-tillbaka-garantin rörande skannercertifierade produkter?

 

För att kvalificera dig för pengarna-tillbaka-garantin ska du skannas och länka ditt skannerkort till en ADR samt göra en beställning inom 7 dagar. En återskanning ska utföras inom 90-100 dagar efter den första skanningen och om ditt mätresultat är detsamma eller lägre kan du ansöka om att få pengarna tillbaka. Formuläret för ansökan finner du här.


 

Hjälpämnen

 


 

Hittar du inte vad du söker?

 

Kontakta oss