Mai ești acolo?

CONTINUĂ

Proiectul Malawi

Proiectul Malawi

MAI MULT DECÂT HRANĂ ÎN MALAWI

 

În anul 2004 am decis să facem mai mult decât doar să oferim hrană şi, astfel, să îi ajutăm pe locuitorii din Malawi pe termen lung să îşi creeze un viitor mai bun pentru ei şi familiile lor. 

Republica Malawi este o ţară fără ieşire la mare, situată în Africa de Sud-Est şi se află printre ţările lumii cel mai puţin dezvoltate şi cu cele mai mari densităţi ale populaţiei. Din cei 15 milioane de oameni care trăiesc în Malawi, se estimează că trei din zece copii mor înainte de a ajunge la vârsta de cinci ani. Speranţa de viaţă a unui copil născut în anul 2009 este de numai 50 de ani, în principal din cauza malnutriţiei şi a infecţiilor.

Aproximativ două milioane de copii din Malawi sunt orfani fără nicio posibilitate de a-şi asigura existenţa lor şi a rudelor lor.

Cu ajutorul Proiectului Malawi, o organizaţie caritabilă dedicată încă din anul 1993 întrajutorării locuitorilor statului Malawi, şi Napoleon Dzombe, un lider local care se asigură că pungile VitaMeal ajung la cei care au cel mai mult nevoie de ele, Nu Skin® a finanţat construirea fabricii Madalitso VitaMeal din Lilongwe, capitala statului Malawi. 

Fabrica s-a deschis în luna noiembrie 2004 şi produce VitaMeal Roasted Maize & Soya Bean Porridge, mâncarea pe care locuitorii din Malawi sunt obişnuiţi să o mănânce. Fabrica VitaMeal din Malawi a contribuit la creşterea economiei statului asigurând aproximativ 400 de locuri de muncă pentru fermierii care cultivă ingredientele şi pentru lucrătorii din fabrică care produc terciul VitaMeal.

În prezent, fabrica Madalitso VitaMeal produce peste două milioane de porţii de mâncare pe lună, oferind hrană vitală orfanilor din Malawi, şi ajută la atragerea multor copii la şcoală, aceştia fiind obligaţi altfel să muncească pentru a-şi ajuta familiile.

Începând cu anul 2004, toate donaţiile Nourish the Children® trimise din Europa au ajuns direct la copii malnutriţi din Malawi, ceea ce face o mare diferenţă în vieţile lor.