Mai ești acolo?

CONTINUĂ

Seeds of Hope (Seminţele Speranţei)

Seeds of Hope (Seminţele Speranţei)

Oricine a auzit de Epoch® Baobab Body Butter a auzit probabil şi despre Proiectul Seeds of Hope (Seminţele Speranţei) din Malawi. Pentru fiecare produs Epoch®Baobab Body Butter vândut, Nu Skin Enterprises donează 0.25 US$ către Nu Skin Force for Good Foundation® pentru Proiectul Seeds of Hope din Malawi. Aceiaşi 0.25 US$ vor fi folosiţi pentru a se achiziţiona şi a se planta o varietate de copaci importanţi şi folositori pentru oamenii din Malawi, inclusiv baobabi şi pomi fructiferi. Malawi prezintă una dintre cele mai ridicate rate a despăduririlor din lume şi este nevoie urgentă de refacerea şi protejarea acestei resurse naturale preţioase.

În mai 2015, Nu Skin Enterprises a anunţat că peste 550000 de copaci au fost donaţi satelor din Malawi mulţumită Distribuitorilor şi clienţilor companiei care au achiziţionat Epoch® Baobab Body Butter.


Plantarea copacilor ca resursă regenerabilă va aduce oamenilor din Malawi numeroase avantaje. Pe termen scurt, noii copaci furnizează mâncare şi materie primă. Beneficiile pe termen lung includ capacitatea de depozitare, umbră şi un sol îmbogăţit. De exemplu, frunzele de baobab sunt consumate ca legume şi pot fi recoltate după numai un an de la plantarea puietului. În cinci ani, copacii încep să producă fructe care pot fi, de asemenea, mâncate sau vândute. Scoarţa copacului poate fi recoltată şi folosită pe post de fibră puternică şi rezistentă pentru confecţionarea de împletituri, frânghii sau alte materiale de construcţii. Scoarţa creşte la loc şi poate fi recoltată la fiecare 2-5 ani.

În climatul subtropical din Malawi, oxigenul şi condensul de apă eliberate în atmosferă de către copaci sunt de importanţă majoră pentru producerea ploii care protejează oamenii şi pământul de secetă şi foamete. Pe lângă aceasta, sistemele de rădăcini ale copacilor ajută la prevenirea degradării şi eroziunii solului, în timp de copacii oferă umbră şi protecţie pentru oameni şi animale.

Proiectul Seeds of Hope, împreună cu Fundaţia Nu Skin Force for Good® le-a oferit deja oamenilor din Malawi posibilitatea obţinerii unei producţii sustenabile de hrană şi prevenirea apariţiei foametei devastatoare. Prin intermediul acestui proiect de reîmpădurire putem ajuta la refacerea unei resurse valoroase precum şi la conservarea şi îmbunătăţirea mediului.