Mai ești acolo?

CONTINUĂ

Satul Mtalimanja

Satul Mtalimanja

mtalimanja_2013

În anul 2007, Fundaţia Nu Skin Force for Good®a sărbătorit inaugurarea Satului Mtalimanja. În limba localnicilor din Malawi, Mtalimanja înseamnă "mâini lungi care dăruiesc."

 

Proiectul "Construiţi un Sat" al Fundaţiei are ca scop ajutorarea oamenilor din Malawi, Africa - una dintre cele mai sărace ţări din lume unde majoritatea oamenilor sunt fermieri şi trăiesc cu mai puţin de 1 US$ pe zi. Şi mai alarmant este faptul că unul din trei locuitori din Malawi este ameninţat de foamete.

 

Fundaţia, în parteneriat cu organizaţii locale non-profit şi grupări civice, a construit un sat real la Mtalimanja pentru a oferi adăpost la 30 - 40 de fermieri şi familiilor lor în timp ce aceştia primesc educaţie în domeniul pisciculturii, irigării prin picurare, agriculturii durabile, conservării pădurilor, arboriculturii, zootehniei, nutriţiei şi altor domenii. Soţii şi soţiile participă la ore împreună iar copiii sunt trimişi la şcoala primară.

 

Familiile care participă la SAFI îşi petrec al doilea an de studiu acasă şi continuă să înveţe printr-un program de extensie. Acestea aplică noile practici agricole cu succes şi transmit cunoştinţele acumulate şi altora, inclusiv copiilor lor, garantând astfel faptul că idealurile de auto-suficienţă se vor concretiza pentru generaţiile următoare.

 

De fapt, în luna mai 2009, satul a organizat prima ceremonie de absolvire. Absolvirea nu a reprezentat o simplă festivitate, absolvenţii îndreptându-se în paşi de dans către scenă pentru a-şi primi diplomele. Aceştia au fost primii absolvenţi ai Şcolii pentru Agricultură şi Independenţa Familiei din Satul Mtalimanja. Satul a prosperat în ultimii doi ani pe măsură ce locuitorii săi au învăţat tehnici adecvate de cultivare şi irigare pe care le vor preda mai departe în satele lor.

 

Aşa cum a spus Steve Lund, Director Executiv al Nourish the Children®, în discursul său de deschidere “Aţi crezut că aţi venit aici ca să fiţi elevi când, de fapt, aţi venit aici ca să fiţi profesori.”

Începând cu anul 2012, peste 180 de familii din Malawi stăpânesc auto-suficienţa datorită participării lor la Şcoala de Agricultură pentru Independenţa Familiei (SAFI). După ce au aplicat tehnicile SAFI, randamentul culturilor a crescut cu 700 la sută.

 

Aceşti fermieri vor fi speranţa statului Malawi pentru o naţiune care nu mai suferă de foame

 

Dă-i unui om un peşte şi îl vei hrăni o zi. Învaţă un om să pescuiască şi îl vei hrăni pentru tot restul vieţii.