Er du fortsatt der?

FORTSETT

Malawi-prosjektet

Malawi-prosjektet

MER ENN BARE MATFORSYNINGER TIL MALAWI

 

I 2004 bestemte vi oss for å gjøre mer enn bare å sende mat og gi malawierne langsiktig hjelp til å skape en bedre fremtid for seg selv og sine familier. 

Republikken Malawi er et inneklemt land i Sørøst-Afrika og er ett av verdens minst utviklede og tettest befolkede land.  Av Malawis 15 millioner innbyggere er det anslått at tre av ti barn vil dø før de fyller 5 år. Den forventede levealderen for et barn født i 2009 er bare 50 år, hovedsakelig på grunn av risikoen for underernæring og infeksjoner.

Anslagsvis to millioner malawiske barn er foreldreløse, uten midler til å forsørge seg selv eller sine søsken.

Med hjelp fra Malawi-prosjektet, en kvalifisert hjelpeorganisasjon som siden 1993 har vært viet til å hjelpe folket i Malawi, og Napoleon Dzombe, en lokal leder som sørger for at VitaMeal-posene leveres til dem som trenger dem mest, har Nu Skin® finansiert byggingen av fabrikkanlegget Madalitso VitaMeal i Lilongwe, Malawis hovedstad. 

Fabrikkanlegget ble åpnet i november 2004 og produserer VitaMeal-grøt bestående av ristet mais & og soyabønner, mat som malawiere er vant til å spise. VitaMeals fabrikkanlegg i Malawi styrker Malawis økonomi ved å bidra med om lag 400 arbeidsplasser, til bønder som dyrker ingrediensene, og til fabrikkarbeidere som produserer VitaMeal-grøten.

I dag produserer fabrikkanlegget Madalitso VitaMeal over to millioner måltider per måned, noe som gir livsviktig næring til Malawis foreldreløse og bidrar til å få mange barn som ellers hadde måttet arbeide og forsørge sine familier, til å gå på skolen.

Siden 2004 har alle Nourish the Children® -donasjoner som er blitt sendt fra Europa, gått direkte til underernærte barn i Malawi, noe som betyr svært mye for livssituasjonen deres.