Ben je er nog?

DOORGAAN

Nu Skin Board of Directors

Raad van bestuur van Nu Skin

Steve Lund

Steven J. Lund
Executive Chairman van de Raad van Bestuur en Executive Director van Nourish the Children

Steven J. Lund is Executive Chairman van de raad van bestuur van Nu Skin Enterprises. Tevens is hij Executive Director van het Nourish the Children-initiatief van het bedrijf, dat de donatie van honderden miljoenen maaltijden aan ondervoede kinderen overal ter wereld vlot laat verlopen.

 

Lund was sinds 1985 Executive Vice President van Nu Skin International en bekleedde nadien verschillende functies, zoals die van Vice Chairman van de raad van bestuur van 2006 tot 2012, President en Chief Executive Officer van 1996 tot 2003 en President en Chief Executive Officer van Nu Skin Asia Pacific van 1996 tot 1998.  

 

Lund zat in de raad van bestuur van de Amerikaanse Direct Selling Association en nam diverse burgerlijke en religieuze leidersrollen op zich; hij was voorzitter van het bestuur van de Utah Valley University en werd onlangs nog benoemd tot lid van het Utah State Board of Regents.

 

Voordat hij bij Nu Skin Enterprises begon, werkte hij als advocaat in een privékantoor nadat hij een doctoraat in de rechten behaald had aan de J. Reuben Clark Law School van de Brigham Young University (1983). 


Truman Hunt

Ritch Wood
Chief Executive Officer (CEO)
  

Ritch Wood werd in 2017 benoemd tot Chief Executive Officer van Nu Skin. Voordien bekleedde Wood diverse functies bij Nu Skin, waaronder die van Chief Financial Officer van 2003 tot 2017, Vice President of Finance, Vice President of New Market Development, Director of Finance of New Market Development en Controller op de afdeling Pharmanex. Tijdens een buitenlandse opdracht van 1995 tot 1997 speelde hij ook een belangrijke rol bij de lancering van Nu Skin op tal van Europese markten. Voordat hij als expat naar Europa uitgezonden werd, was hij Assistant Director of International Tax.

 

Wood werkte voor het internationale boekhoudkantoor Grant Thornton voordat hij in 1993 bij Nu Skin begon. Hij behaalde een bachelor en master in boekhouding (fiscaliteit als hoofdvak) aan de Brigham Young University en in 2010 riep het tijdschrift Utah Business hem uit tot CFO van het Jaar.


Neil H. Offen

Neil H. Offen

Voormalig President en CEO van de Direct Selling Association

Neil Offen bekleedt sinds juli 2011 een directeursfunctie bij Nu Skin Enterprises. Voordat hij bij Nu Skin begon, was Offen van 1978 tot 2011 President en Chief Executive Officer van de Direct Selling Association (DSA). Ook was hij secretaris van de World Federation of Direct Selling Associations en vicevoorzitter van de Direct Selling Education Foundation.

 

Voordat hij in 1971 voor de DSA ging werken, was Offen juridisch en administratief assistent van een Amerikaans congreslid, nadat hij ervaring opgedaan had bij het Agency for International Development van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Offen werkte vier jaar in de regering-Clinton als vicevoorzitter van de Inter-American Foundation, een hulporganisatie van de Amerikaanse regering die de goedkeuring van de senaat nodig heeft, en als vicevoorzitter van de raad van bestuur van de American Association of Association Executives. Hij is ook opgenomen in de Direct Selling Hall of Fame en de DSEF Circle of Honor, kreeg de Lifetime Achievement Award van de WFDSA en is erkend als NACD Governance Fellow. Offen werd in 1992 uitgeroepen tot Association Executive of the Year door Association Trends en kreeg een speciale onderscheiding van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn voor zijn werk in het kader van het programma voor orgaandonatie. 

 

Offen, tevens lid van de balie 'District of Columbia Bar', behaalde een bachelor aan het Queens College en een doctoraat in de rechten aan de George Washington University.


Daniel W. Campbell

Daniel W. Campbell

Managing General Partner, EsNet, Ltd.

Daniel W. Campbell bekleedt sinds maart 1997 een directeursfunctie bij Nu Skin Enterprises en is momenteel Lead Independent Director en voorzitter van het Compensation Committee. Campbell is sinds 1994 Managing General Partner bij EsNet, Ltd., een private beleggingsmaatschappij. Van 1992 tot 1994 was Campbell Senior Vice President en Chief Financial Officer van het softwarebedrijf WordPerfect Corporation en daarvoor was hij vennoot van Price Waterhouse LLP.

 

Campbell behaalde een bachelor aan de Brigham Young University. Onlangs werd hij verkozen tot voorzitter van de Board of Regents, het bestuursorgaan van het Utah System of Higher Education. Campbell zet zich ook in voor de gemeenschap als lid van meerdere publieke en private raden van bestuur.


Andrew D. Lipman

Andrew D. Lipman
Partner, Morgan, Lewis & Bockius LLP

Andrew D. Lipman bekleedt sinds mei 1999 een directeursfunctie bij Nu Skin. Hij is Partner en directeur van de Telecommunications, Media and Technology Group bij Morgan, Lewis & Bockius LLP, een internationaal advocatenkantoor waarbij hij zich in 2014 aansloot. Vroeger bekleedde hij gelijkaardige functies bij Bingham McCutchen LLP van 2006 tot 2014 en bij Swidler Berlin, LLP van 1988 tot 2006.

 

Van 1987 tot 1997 was Lipman ook Senior Vice President Legal and Regulatory Affairs bij MFS Communications, Co., een concurrerend telecombedrijf. Hij was eveneens lid van de raad van bestuur van Sutron Corporation, een bedrijf gespecialiseerd in hydrologische en meteorologische controleproducten, en van de Management Network Group, Inc., een adviesbureau gespecialiseerd in telecom. Hij behaalde een bachelor aan de University of Rochester en een doctoraat in de rechten aan Stanford University.

 


Patricia A. Negrón

Edwina D. Woodbury

President en CEO, The Chapel Hill Press, Inc.

Edwina D. Woodbury is President en CEO van The Chapel Hill Press Inc. sinds 1999. Daarvoor vergaarde ze meer dan 20 jaar ervaring in de sector van de directe verkoop en persoonlijke verzorgingsproducten als Chief Financial Officer en Administrative Officer bij Avon Products en in andere financiële en bestuursfuncties van 1977 tot 1998.

 

Woodbury was ook lid van verscheidene raden van bestuur in diverse sectoren naast haar huidige functie als voorzitter van de raad van bestuur van de non-profitorganisatie Medical Foundation of North Carolina. Ze behaalde een bachelor aan de University of North Carolina in Chapel Hill.

 


Thomas R. Pisano

Thomas R. Pisano
Voormalig President en CEO, Overseas Military Sales Corporation

Thomas R. Pisano kan terugblikken op een carrière van 40 jaar, waarvan 25 jaar in de directeverkoopsector. Pisano, een doorgewinterde Avon-veteraan, bekleedde belangrijke leidinggevende functies in het bedrijf, zoals die van Vice President Global Business Development, Area Vice President voor Noord- en Zuid-Amerika en Area Vice President voor Latijns-Amerika/Pacific. Van 2005 tot zijn pensionering in 2010 was Pisano ook President en Chief Executive Officer van Overseas Military Sales Corp., dat in 30 landen over de hele wereld actief is. Van 1998 tot 2004 was Pisano Chief Operating Officer van het bedrijf. Ook was hij twee jaar lang Vice President en hoofd van de internationale afdeling van The Topps Company. Pisano behaalde een bachelor in industriële organisatie aan het Georgia Institute of Technology en een MBA aan het Dartmouth College met specialisatie in financiën en marketing.

 


Nevin N. Andersen

Nevin N. Andersen
Gepensioneerd

Nevin N. Andersen is een deskundige professional met meer dan 40 jaar ervaring in verschillende financiële managementfuncties. Andersen was bijna 24 jaar bij Shaklee Corporation werkzaam in verschillende financiële functies, waaronder die van Chief Financial Officer van april 1990 tot zijn pensionering begin 2003. In 2005 vroeg Shaklee Andersen terug als interim-CFO om te helpen bij de aanstelling van een nieuwe CFO, die in februari 2008 gevonden werd. Voor zijn functie bij Shaklee werkte Andersen 10 jaar voor het boekhoudkantoor Price Waterhouse & Co. en als officier bij het Amerikaanse legerkorps van financiën. Andersen behaalde een bachelor en een master in boekhouding aan de Brigham Young University.

 Nevin N. Andersen

Simon Shen 

Simon Shen is medeoprichter van ZQ Capital Limited, een zogeheten 'boutique' investerings- en adviesbureau met sterke banden in en lokale kennis over China. Hij heeft heel wat ervaring met de Aziatische kapitaalmarkten en is gespecialiseerd in China, waar hij ook een uitgebreid netwerk heeft.

 

Voor de oprichting van ZQ Capital in 2015 werkte Shen meer dan tien jaar als investeringsbankier en gaf hij internationale bedrijven advies over financiële zaken, fusies en overnames. Hij was Managing Director en hoofd van de China Financial Institutions Business bij Barclays Capital Asia van 2011 tot 2015. Voor zijn aanstelling bij Barclays werkte hij verschillende jaren als investeringsbankier in de kantoren van Goldman Sachs in New York en Hongkong en in het kantoor van Lehman Brothers in New York.

 

Shen behaalde een B.A. in wiskunde en economie aan de Wesleyan University.