Ben je er nog?

DOORGAAN

Seeds of Hope

Seeds of Hope

Iedereen die Epoch® Baobab Body Butter kent, heeft waarschijnlijk ook al gehoord van het Malawi Seeds of Hope Project. Bij elke verkochte Epoch® Baobab Body Butter doneert Nu Skin Enterprises US$ 0,25 aan de Nu Skin Force for Good Foundation® voor het Malawi Seeds of Hope Project. Deze US$ 0,25 wordt gebruikt om diverse belangrijke en nuttige bomen, waaronder baobab en fruitbomen, voor het volk van Malawi te kopen en te planten. Malawi is een van de landen met een zeer ernstige ontbossing en er is een directe noodzaak om deze waardevolle natuurlijke hulpbron te doen herleven en te beschermen.

In mei 2015 werden in totaal al meer dan 550.000 bomen aan dorpen in Malawi gedoneerd dankzij de klanten en distributeurs van Nu Skin die Epoch® Baobab Body Butter gekocht hebben.


Het planten van bomen als hernieuwbare hulpbron zal de bevolking van Malawi op vele manieren ten goede komen. Op korte termijn zorgen nieuwe bomen voor voedsel en grondstoffen. Op lange termijn verschaffen ze opslag, schaduw en verrijkte grond. De bladeren van de baobab zijn bijvoorbeeld eetbaar en kunnen al een jaar na het planten van een zaailing geoogst worden. Vijf jaar na de beplanting beginnen de bomen vruchten te dragen die ook gegeten of verkocht kunnen worden. Uit de bast van de boom kunnen sterke, duurzame vezels gewonnen worden om garen, touw of andere bouwmaterialen van te maken. De bast groeit weer aan en kan elke twee tot vijf jaar opnieuw geoogst worden.

De zuurstof en waterdamp die bomen afscheiden, zijn in het subtropische klimaat van Malawi onmisbaar voor de regenproductie, waardoor ze de mensen en het land beschermen tegen droogte en hongersnood. Bovendien helpt het wortelsysteem van de bomen tegen bodemaantasting en erosie en bieden de bomen zelf schaduw en bescherming voor mensen en dieren.

Het Seeds of Hope Project heeft naast de Nu Skin Force for Good Foundation® de bevolking van Malawi al de mogelijkheid gegeven een duurzame voedselproductie te organiseren om verschrikkelijke hongersnoden tegen te gaan. Door dit herbebossingsproject kunnen we een kostbare hulpbron herstellen en tegelijk het milieu in stand houden en verbeteren.