Ben je er nog?

DOORGAAN

Seacology Organisatie

Seacology Organisatie

Seacology is 's werelds' eerste non-profit milieuorganisatie met als enige doel het behoud van de zeer bedreigde biodiversiteit van eilanden overal ter wereld.

De inheemse bevolking wordt maar al te vaak geconfronteerd met het dilemma te moeten kiezen tussen de bescherming van hun waardevolle natuurlijke hulpbronnen en economische groei. Seacology tracht win-winsituaties te scheppen waar het plaatselijke milieu wordt beschermd en de eilandbewoners daar een bepaald materieel voordeel voor krijgen. Het behoud van de eilandcultuur, koraalriffen en natuur wordt gesteund door de bouw van scholen, ziekenhuizen, kleuterscholen, openbare toiletten etc.

In Falealupo, Samoa, heeft Seacology bijvoorbeeld een meer dan noodzakelijke school gebouwd in ruil voor de totstandbrenging van een bos van 30.000 hectare. In Vuna Village, Fiji, is Seacology een kleuterschool aan het opzetten in ruil voor de oprichting van een bosreservaat van 4.752 hectare en twee gebieden van in totaal 3.010 hectare die door de marine zullen worden beschermd.

Tot nu toe zijn er 171 projecten in 41 landen wereldwijd op deze manier door Seacology opgezet.

De voorzitter van Seacology, Dr. Paul Alan Cox* steunt Nu Skin Enterprises door de Epoch® producten te ontwikkelen.

*Dr. Paul Alan Cox is een botanicus wiens wetenschappelijk onderzoek zich richt op de ecologie van eilandplanten en de etnobotanie van eilandbewoners.