Ben je er nog?

DOORGAAN

Mtalimanja Village

Mtalimanja Village

mtalimanja_2013

In 2007 vierde de Nu Skin Force for Good Foundation® de inwijding van het Mtalimanja Village. De lokale bevolking van Malawi heeft de naam "Mtalimanja" bedacht: "lange handen die geven."

Het "Build a Village"-project is gericht op hulp aan de bevolking van Malawi - een Afrikaans land dat behoort tot de armste landen ter wereld, waar de meerderheid van de bevolking boer is en moet rondkomen met minder dan $ 1 per dag. Nog veelzeggender is het feit dat één op de drie mensen in Malawi wordt bedreigd door hongersnood.


In samenwerking met plaatselijke non-profitorganisaties en burgergroeperingen heeft het project een echt dorp gebouwd in Mtalimanja waar 30-40 boeren en hun gezinnen kunnen wonen terwijl ze onderwijs krijgen op het vlak van vis kweken, druppelirrigatie, duurzame landbouw, bosbehoud, boomkwekerijen, veehouderijen, voeding en andere onderwerpen. Mannen en vrouwen zitten samen in de les en de kinderen gaan naar de lagere school.


Gezinnen die deelnemen aan SAFI spenderen hun tweede opleidingsjaar weer thuis en blijven leren dankzij een programma op afstand. Ze passen hun nieuwe vaardigheden toe en geven ze door aan anderen, ook aan hun kinderen, om ervoor te zorgen dat de idealen van zelfvoorziening generaties lang blijven bestaan.

In mei 2009 hield het dorp zijn eerste afstudeerplechtigheid. De afstudeerplechtigheid werd zelfs een echt feest toen de afgestudeerden op het podium dansten om hun diploma's in ontvangst te nemen. Zij waren de eersten die afstudeerden aan de School of Agriculture and Family Independence in Mtalimanja Village, de school voor landbouw en gezinsonafhankelijkheid. Het dorp bloeide de afgelopen twee jaar naarmate de inwoners kennis van het moderne boerenbedrijf en irrigatietechnieken opdeden. Kennis die ze nu gebruiken om hun eigen dorpen te onderwijzen.


Zoals Steve Lund, Executive Director van Nourish the Children® zei in zijn toespraak bij de plechtigheid, “Jullie dachten dat jullie hier kwamen om leerlingen te zijn, maar jullie werden leraren.”

Tegen 2012 hadden al meer dan 180 Malawiaanse gezinnen zelfvoorziening onder de knie dankzij hun deelname aan de School of Agriculture for Family Independence (SAFI). Na het toepassen van SAFI-technieken steeg de opbrengst met wel 700 procent.


Deze boeren worden Malawi's hoop op een land zonder honger.

Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.