Uitvoerend Comité

Uitvoerend Comité

truman

Truman Hunt
President, Chief Executive Officer

Truman Hunt werd in januari van 2003 benoemd tot President van Nu Skin Enterprises en werd in mei van datzelfde jaar benoemd tot Chief Executive Officer. Onder zijn leiding is het bedrijf actief in 53 landen, met een recente uitbreiding naar China, Oost-Europa en Latijns-Amerika.

 

Hunt is gericht op de bedrijfsmissie om overal ter wereld een positieve kracht te zijn door mensen de kans te geven hun leven te verbeteren door middel van lonende bedrijfskansen, innoverende producten en een verrijkende, aanmoedigende bedrijfscultuur. Hunt is lid van de Raad van Bestuur van de Nu Skin Force for Good Foundation.

 

Voorafgaand aan deze laatste aanstelling, was Hunt van 1996 tot 2003 Vice President en General Counsel bij Nu Skin Enterprises. In 2001 werd hij ook benoemd tot Executive Vice President van Nu Skin Enterprises en van 1996 tot 1998 was hij Vice President van Juridische Zaken.

 

Hunt is ook actief in sectorale verenigingen, als voorzitter van de World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA) van 2005 tot 2008 en als lid van het Uitvoerend Comité van de USDSA. Hij werkt momenteel als secretaris en lid van de WFDSA Operating Group.

 

Voordat hij bij Nu Skin Enterprises begon te werken, was hij President en Chief Executive Officer van Better Living Products, Inc, een partner van Nu Skin die betrokken is bij de productie en distributie van huishoudartikelen verkocht via traditionele detailhandelskanalen. Voordat hij in 1991 bij Better Living Products begon, was hij effecten- en ondernemingsadvocaat in een eigen advocatenkantoor. Hunt haalde een bachelordiploma aan Brigham Young University en een doctoraat in rechten aan de Universiteit van Utah.


Joe Chang

Joseph Y. Chang, Ph.D.
Chief Scientific Officer en Executive Vice President, Product Development

Joseph Y. Chang, Ph.D., werd in februari van 2006 benoemd tot Chief Scientific Officer en Executive Vice President of Product Development. Als een zeer productief schrijver heeft Dr. Chang gedurende zijn carrière van bijna 20 jaar in de gezondheidszorgsector tal van artikelen, recensies en boeken over farmacologisch onderzoek gepubliceerd, zoals de New York Times-bestseller The Aging Myth. Dr. Chang heeft een uitgebreide kennis van zowel de farmaceutische als de voedingssupplementindustrie en is lid van het Uitvoerend Comité van Nu Skin Enterprises. Voordat hij voor het bedrijf begon te werken, was hij President en Chief Scientific Officer bij Pharmanex, dat in 1998 overgenomen werd door Nu Skin.

 

Voor Pharmanex werkte Dr. Chang van 1994 tot 1997 als President en Chief Scientific Officer bij Binary Therapeutics, Inc. en van 1991 tot 1994 bij OsteoArthritis Sciences, Inc. Hij heeft ook diverse Executive functies in research management bekleed bij Wyeth-Ayerst, Rhône-Poulenc Rorer en andere biotechnologische bedrijven, waar hij betrokken was bij het onderzoek van natuurlijke producten voor de behandeling van artritis en kanker. Hij haalde een bachelordiploma in de exacte wetenschappen aan Portsmouth University en een PhD aan de universiteit van Londen. 


Dan Chard

Daniel R. Chard
President-Global Sales and Operation

Daniel Chard werd bevorderd tot President-Global Sales and Operations. Voor zijn huidige benoeming vervulde Chard de taak van Executive Vice President of Distributor Succes en President van Nu Skin Europa. Hij heeft verscheidene strategische managementfuncties bekleed, waaronder Senior Vice President van marketing en product management bij Broadlane en Promedix (dochteronderneming van Ventro Corporation). Hij heeft ook als Vice President van marketing en product management bij Big Planet en als Senior Director van marketing en product development bij Pharmanex gewerkt. Voordat hij voor Pharmanex begon te werken, werkte Chard bij PUR, Recovery Engineering als marketingdirecteur. Ook bracht hij zes jaar door in marketing management bij Pillsbury. Chard behaalde een bachelordiploma in economie aan Brigham Young University en een MBA aan de universiteit van Minnesota.


Scott E. Schwerdt

President van de Amerikaanse Regio van Nu Skin

Scott Schwerdt is President van de Amerikaanse Regio van Nu Skin. Voor zijn aanstelling was Schwerdt President van de vroegere Amerikaanse, Europese en Pacific Regio en President van Noord-Amerika bij Nu Skin Enterprises. Daarnaast was hij van 1992 tot 1996 Vice President van de activiteiten in Noord-Amerika/Zuid-Pacific en van februari 1996 tot december 1998 Vice President van Europa bij Nu Skin Enterprises. Hij begon in 1988 bij Nu Skin Enterprises te werken als Communications Representative en werd in december 1989 Director of Distributor Services. Voordat hij bij Nu Skin begon te werken, was hij van 1984 tot 1988 Senior Resource Manager voor het Ministerie van Defensie in Washington, D.C. Schwerdt behaalde een bachelordiploma in internationale betrekkingen aan Brigham Young University.


Ritch Wood

Ritch N. Wood
Chief Financial Officer (CFO)

Ritch Wood werd in november 2002 bevorderd tot Chief Financial Officer van Nu Skin. Wood heeft verschillende functies bekleed binnen Nu Skin, zoals Vice President of Finance, Vice President New Market Development, Director of Finance New Market Development en Division Controller voor Pharmanex. Terwijl hij in het buitenland gestationeerd was van 1995 tot 1997, speelde hij ook een belangrijke rol bij openingen in tal van Europese landen voor Nu Skin. Voor zijn opdracht in Europa werkte hij als Assistant Director of International Tax.

 

Wood werkte voor het internationale boekhoudkantoor Grant Thornton voordat hij in 1993 bij Nu Skin Enterprises begon. Wood haalde een bachelordiploma en masterdiploma in boekhouding (belasting als hoofdvak) aan Brigham Young University en werd in 2010 uitgeroepen tot CFO van het Jaar door het tijdschrijft Utah Business.


Matt Dorny

D. Matthew Dorny
Vice President, General Counsel en Secretaris

D. Matthew Dorny werd in 2003 benoemd tot Vice President en General Counsel bij Nu Skin. Van 1998 tot 2003 werkte Dorny als Assistant General Counsel voor Nu Skin Enterprises. Voordat Dorny bij Nu Skin Enterprises begon te werken, was hij effecten- en ondernemingsadvocaat in een eigen advocatenkantoor. Dorny haalde een bachelordiploma, een MBA en een doctoraat in rechten aan de universiteit van Utah.

Divider