Samir & Paula Jamal

Samir en Paula Jamal

Samir  Paula Jamal-white2

 

Voordat Samir met Nu Skin besloot samen te werken, werkte hij als Business Consultant in Mozambique, ver weg van zijn familie, en was Paula kleuterleidster. Samir leerde de zakelijke mogelijkheden van Nu Skin voor het eerst kennen via Skype en was onder de indruk van het bedrijf en de go-to-market-strategie. Drie maanden nadat Samir een onderneming opgericht had, stapte ook Paula in de zaak.

 

We dromen ervan om vrij te zijn, onze eigen baas te zijn en veel tijd te hebben voor onszelf en voor onze dochters. Voor we Nu Skin leerden kennen, hadden we nooit gedacht dat dit allemaal mogelijk was!

 

Onze grootste motivatie zijn onze dochters, ons gezin en de toekomst. We hebben veel geleerd en ontdekten vaardigheden waarvan we niet wisten dat we ze hadden. Ook staan we niet meer sceptisch tegenover huidverzorging en voeding. We zijn ons zelfs bewuster geworden van het belang van gezond verouderen en geven dit mee aan onze dochters.

We vinden het belangrijk om onze doelen neer te schrijven. Het verplicht ons niet alleen te verduidelijken wat we willen, maar motiveert ons ook om actie te ondernemen, het geeft ons een houvast voor andere opportuniteiten, het helpt ons weerstand te overwinnen en het is een middel om onze vooruitgang te zien en te vieren. Maar net als in elke zaak word je altijd geconfronteerd met tegenslagen, constante uitdagingen, frustraties, gebrek aan zelfvertrouwen, denken aan opgeven ... Hoewel in ons geval opgeven nooit een optie geweest is!

 

Toen we onze onderneming oprichtten, was er geen Portugese Nu Skin-website, waren er geen vertaalde Product Informatie Pagina's (PIP's) en waren er maar weinig producten verkrijgbaar in onze markt. Geen steun van vrienden en familie ... en onze rechtstreekse uplines zaten in Barcelona en in de VS. Redenen genoeg om niet vooruit te gaan, maar onze WAAROM en ons vertrouwen in onze capaciteiten, Nu Skin en de producten waren zo groot dat we er wel voor moesten gaan. We leidden onszelf op door te lezen, video's te bekijken, te bellen met de ondersteunende dienst van Nu Skin en te skypen met onze uplines.

 

We proberen leiding te geven door een voorbeeld te zijn. We delen ons verhaal met onze teams. We blijven altijd positief. We kijken naar elk lid van ons team alsof het om onszelf gaat, toen wij onze zaak pas opstartten, en we helpen ze om meer vertrouwen te krijgen in zichzelf en in het bedrijf tot ze volledig autonoom zijn. Bij sommigen duurt dat enkele weken, bij anderen enkele maanden. Maar het blijft altijd leuk! We hebben ooit iemand horen zeggen: "Als je er geen plezier aan hebt, doe je het niet goed!" Een waarheid als een koe!

Succes is een onderdeel van wat je op dagelijkse basis doet. Ja, er waren momenten dat we dachten dat we geen succesvolle zaak zouden kunnen opbouwen. Maar dan drukten we even op de pauzeknop en brainstormden we over wat we niet deden! Ja, het is makkelijker om 'anderen' de schuld te geven van je eigen falen, maar dan ben je niet goed bezig.

 

Tijdens de Marbella Success Summit in 2015 zei Nathan Ricks iets in de trant van: "If you close your mouth, your business closes!" En dat is precies wat wij doen. We zijn trots op wat we doen. We doen graag wat we doen, dus waarom zouden we het niet aan iedereen zeggen?

 

Als je schroom voelt, ga je misschien beter terug naar het begin en moet je aan je zelfvertrouwen werken.

 

Deze stappen leren we anderen in onze organisatie om ze succes te helpen bereiken:

 

Kopiëren - Doe niet gewoon maar wat we jou zeggen dat je moet doen.

Doe wat WIJ doen! Beter nog, LATEN WE HET SAMEN DOEN.

 

In het Portugees zeggen we "Roma e Pavia não se fizeram num dia", wat zoveel betekent als "Rome en Pavia waren niet op één dag gebouwd" of grote projecten vergen tijd en worden stap voor stap gerealiseerd. Dit helpt ons om elke dag gefocust te blijven op ons hoofddoel! Voor ons zal opgeven nooit een optie zijn!

 

 

Divider