Ben je er nog?

DOORGAAN

Anette Hambalek

Anette Hambalek-SS2019

Mijn naam is Anette Hambalek. Ik ben schoonheidsspecialiste en visagiste. Ik woon op het platteland met mijn man Frederik en onze twee kinderen, Elvira, 13 jaar en Nova, 11 jaar. Ik werk nu 29 jaar in de schoonheidsindustrie en begon bij een parfumerie in Linköping, waar de meeste van de grote schoonheidsmerken waren. Een droom voor een jong meisje.

 

Na 10 jaar in de parfumerie, besloten we om naar Gotenburg te verhuizen. Daar studeerde ik aan de Gilda School om schoonheidsspecialiste en visagiste te worden, voordat ik een baan kreeg als huidverzorgingslerares na het voltooien van mijn opleiding. In 2000 verhuisden we terug naar Linköping, waar ik mijn eerste kleine schoonheidssalon opende. Deze groeide al snel uit tot een van de grootste particuliere kuuroorden in Zweden met 15 werknemers en veel verschillende schoonheidsmerken voor huid, lichaam en make-up. Ik werkte lange dagen, iedere dag van de week. Het kostte vele moeilijke jaren om in de economie, het gezinsleven en het ondernemerschap te komen. Het werk nam al mijn tijd in beslag, er was niet veel tijd voor een privéleven of activiteiten. Je krijgt veel stress en zorgen wanneer je een groot bedrijf met werknemers hebt en kleine kinderen thuis. Een van mijn medewerkers, die ooit mijn manager was in de parfumerie, wist wat er nodig was om haar eigen bedrijf te runnen. Ze kon zien hoe ik moeite had om werk en leven in balans te houden. "De klok rond" werken om alles af te krijgen. Deze medewerkster werkte in de receptie van de schoonheidssalon, maar ook met Nu Skin. Bij verschillende gelegenheden vertelde ze me over de fantastische producten van Nu Skin en vooral over wat een goed bedrijfsidee het was. Dit is de toekomst van de schoonheidsindustrie, zei ze vaak... Ik luisterde maar half en bleef doorgaan met worstelen. Na enige tijd en veel overtuigingskracht werd een vergadering geboekt om mij en mijn man Fredrik het Nu Skin-bedrijf te laten zien. Fredrik zag meteen het potentieel in het zakelijke idee, maar ik stond sceptisch tegenover zowel het bedrijf als de producten. Fredrik zag een toekomst met Nu Skin en begon te werken. Hij boekte BB-vergaderingen, bestelde producten en probeerde zijn 'schoonheidsspecialiste-vrouw' op het goede spoor te krijgen, maar ik was koppig en zei nee. Dit duurde 6 jaar, tot de dag dat ik een gewrichtsband in mijn pols scheurde – een ramp voor iedere schoonheidsspecialiste, van wie de handen haar belangrijkste instrumenten zijn. Ontredderd en verdrietig vroeg ik me af wat de toekomst zou brengen. Ik nam eindelijk de tijd om naar mijn vriendin en echtgenoot te luisteren. We gingen naar een groot evenement, waar een jong meisje het podium op ging en vertelde over haar leven, haar Nu Skin-reis en wat Nu Skin had gedaan om haar manier van leven te verbeteren. Ter plekke besefte ik dat dit iets is wat iedereen kan doen, met of zonder een pols en het was een geweldige kans voor de toekomst.

 

Mijn Nu Skin-reis begon. Na een paar maanden had ik de meeste producten van Nu Skin getest en besefte ik dat deze geweldige producten echt een verschil maakten. Ik bestudeerde het prestatieplan en realiseerde me dat dit goed is! Waarom heb ik zoveel jaren nee gezegd? Dus de les is om nooit genoegen te nemen met nee als antwoord, omdat een nee een JA kan worden! Dankzij Nu Skin kreeg ik een gevoel van veiligheid en durfde ik mijn schoonheidssalon te verkopen. Nu werk ik fulltime met Nu Skin, waarbij ik mijn rol als schoonheidsspecialiste combineer met verwenschema’s, met mijn rol als huidverzorgingslerares voor spa-therapeuten en als consulent in gezondheid en schoonheid. Mijn droom is uitgekomen! Het zou niet mogelijk zijn geweest als ik net als vroeger verder had gewerkt. Met Nu Skin zie ik nu een mooie toekomst! Het leven van vandaag is heel anders. Ik vind het heerlijk om te werken en werk veel, maar onder heel andere omstandigheden dan daarvoor. De financiële uitdagingen die gepaard gaan met het hebben van werknemers zijn weg en ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familie als ik niet in een winkel met openingstijden hoef te zijn. Ik ben zelfs begonnen met het beoefenen van yoga om meer mindfulness te ontwikkelen en geniet op een andere manier van het leven. Het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé is zo belangrijk.

 

Wat me het meest motiveert, is anderen toegang te geven tot geweldige producten die echt een verschil maken. Er zijn zoveel mensen die goede producten willen en we kunnen ze aanbieden, of je nu een schoonheidsspecialiste bent of niet. Mijn passie is om ervoor te zorgen dat anderen zich van binnen en van buiten goed voelen. Nu Skin gaf me de mogelijkheid om het grotere geheel te zien als een schoonheidsspecialiste; dat de binnenkant net zo belangrijk is als de buitenkant. Ons gezicht is het visitekaartje voor hoe we ons voelen van binnen. Nu Skin heeft me ook geleerd om geduldig te zijn. Er is geen snelle oplossing, elke kleine stap voorwaarts staat voor het opbouwen van je bedrijf. Leg de lat hoog, wees gelukkig, open en help anderen, en je zult uiteindelijk slagen.

 

Mijn meest gedenkwaardige moment met Nu skin was toen ik, Fredrik en de rest van het team naar Provo gingen en werden begroet op het hoofdkantoor van Nu Skin. Dr. Joe Chang kwam naar ons toe met ageLOC ME, een product dat niemand eerder had gezien en liet het aan mij en het team zien. Het is de droom van elke huidtherapeut om op maat gemaakte huidverzorging te kunnen bieden via ageLOC. Het was enorm! Om te weten waar je naartoe wilt, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Nogmaals, wees geduldig, want wat je nu doet plant een zaadje dat op de lange termijn een goede oogst zal geven. Een oogst kan ook om de een of andere reden worden vernietigd. Begin dan opnieuw; je weet wat je de laatste keer hebt gedaan, doe het nog een keer en je zult resultaten zien.

 

Stel zowel korte- als langetermijndoelen.

Kijk eerst hoeveel tijd je elke dag kunt besteden om je doelen te bereiken. Het kan van dag tot dag anders zijn. Schrijf tegelijkertijd ook op wat je moet doen. Stel doelen die je kunt beheersen, zodat je onderweg geen energie verliest. Het is misschien maar ÉÉN ding dat je elke dag doet; maar je moet het wel doen! Stel doelen voor de maand, vervolgens voor de week en dan voor elke dag. Het belangrijkste is je doelen elke dag op te volgen. Vink de vakjes af voor wat je hebt gedaan en geef jezelf een compliment voor het feit dat je het goed hebt gedaan en alles voltooide wat je als doel had geschreven. Omdat je geen manager hebt om je continue feedback te geven, moet je dit zelf doen. Als er iets op je dagelijkse lijst met doelen is wat je nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je dat doet voordat je naar bed gaat. Wanneer je je doelen opschrijft en vervolgens bewerkstelligt, zie je meteen wat je aan het doen bent! Je klanten opvolgen is net zo belangrijk als je doelen opvolgen. Om je doelen te behouden, moet je ervoor zorgen dat het een dagelijkse routine wordt. Schrijf ook op hoe je het gaat vieren wanneer je je doelstellingen hebt bereikt.

 

Natuurlijk zijn er dieptepunten en hoogtepunten in deze business, net zoals in het leven.
Het is belangrijk om het volgende te onthouden:

Als je geen dieptepunten hebt, heb je ook geen hoogtepunten.

Wat je door de jaren heen hebt geleerd is om anderen te helpen, maar doe niet het werk voor hen.

Je wilt zo graag dat ze succes hebben en soms meer dan ze het zelf willen. Het is dus belangrijk om niet te teleurgesteld te raken als het niet gaat zoals je dacht dat het zou gebeuren. Wees open, sta open voor nieuwe contacten, luister dubbel zoveel als je praat en wees geïnteresseerd in degene naar wie je luistert en met wie je praat. Natuurlijk heb ik mijn twijfels gehad en de gedachte om op te geven, maar ik had altijd het vuur dat zei: ‘vecht, vecht, je zult je doel en je dromen bereiken’!

Stel je voor wat een kleine opmerking van iemand kan doen om je aan te moedigen. Tijdens een evenement in Marbella sprak ik met een vrouw die ik zie als een groot voorbeeld en leider van een andere markt. Ze spraken over de prachtige producten van Nu Skin. Ze keek me recht in de ogen en zei: Anette, je houdt echt van Nu Skin-producten en je weet dat ze werken, maar ik zie dat je jezelf niet voor 100% vertrouwt. Zodra je dat doet, word je een Team Elite. Deze woorden bleven hangen. Ze zag dat ik niet volledig in mezelf geloofde, waardoor ik aan het denken werd gezet over – en het werken aan – mijn zelfvertrouwen! Dat is wat zo ongelooflijk gaaf is met Nu Skin, we helpen elkaar om te slagen! Om haar activiteiten uit te breiden, volg ik haar klanten op, toon ik hen de producten en blijf ik nieuwe mensen inschrijven. Mijn advies is: opvolging met je klanten elke maand, vraag hen wat ze denken over de producten die ze hebben ontvangen, vraag hen of ze andere producten willen proberen. Praat over wat er in het assortiment zit en laat nieuwe introducties zien. Het bellen van een klant kost meer tijd dan een sms of een berichtje, maar het levert meestal een nieuwe bestelling en zeer loyale klanten op.

 

Neem de tijd om hen over Automated Delivery Rewards te vertellen, het is een ongelooflijk instrument voor je als ondernemer. Reageer op wat mensen om je heen zeggen en nodig hebben. Nu Skin heeft alles, zowel producten als zakelijke kansen.

 

Het is belangrijk om het goede voorbeeld te geven.

 

Wees gelukkig, open en positief.

 

Wees dankbaar voor de kleine dingen, want het leven zit in de details!

 

HEEL VEEL DANK aan mijn upline die geen nee wilde horen. Dank aan mijn man Fredrik voor zijn geduld met me, ook dank aan Nu Skin en alle geweldige collega's in heel Europa die zoveel inspiratie en energie geven!

 

Bedankt!

 

 

Mei 2019

 

 

Disclaimer:

 

Een aantrekkelijke compensatie voor een Brand Affiliate vereist een aanzienlijke tijdsinvestering, betrokkenheid en inzet. Dit is geen programma waar je snel rijk van wordt, er zijn geen garanties op financieel succes en de resultaten variëren sterk onder de deelnemers.

Een compleet overzicht van de inkomsten op elk niveau in het Verkoopprestatieplan vind je hier onder ”2017 EMEA Distributor Compensation Summary”