Itt vagy még?

FOLYTATÁS

Seeds of Hope (A remény magjai)

Seeds of Hope (A remény magjai)

Aki már hallott az Epoch® Baobab Body Butter (Testápoló vaj) termékről, valószínűleg hallott már a Malawi Seeds of Hope (A remény magjai) projektről is. Minden egyes eladott Epoch® Baobab Body Butter (Testápoló vaj) után a Nu Skin Enterprises 0,25 US dollárt adományoz a Nu Skin Force for Good (Jobbító erő) Alapítványnak® a Malawi Seeds of Hope projekt támogatására. Ebbõl a 0,25 US dollárból létfontosságú fákat (majomkenyérfa, gyümölcsfák) vásárolnak és ültetnek a Malawiban lakók számára. Malawiban az egyik legnagyobb mértékû a fairtás a világon, így azonnali beavatkozásra van szükség ennek az értékes természeti erõforrásnak a megóvásához és helyreállításához.

 

2015 májusáig több mint 550 000 fát adományoztunk Malawi falvainak, a vállalat Üzletépítõinek és vásárlóinak közremûködésével, akik vásároltak az Epoch® Baobab Body Butter (Testápoló vaj) termékbõl.


A megújuló erõforrásnak számító fák nagy segítségére lesznek Malawi lakóinak. Rövid távon az új fák élelmet és nyersanyagot biztosítanak. Hosszú távon pedig tárolóhelyet, árnyékot és tápanyagban gazdag földet. A majomkenyérfa levelei például elfogyaszthatók, és az ültetéstõl számított egy éven belül már le is szedhetõk. A fa öt éven belül gyümölcsözni kezd, amit szintén el lehet fogyasztani vagy el lehet adni. A fa kérgébõl erõs, tartós rostszálak készíthetõk, melyekbõl madzagot, kötelet vagy egyéb építõanyagot lehet elõállítani. A fa kérge visszanõ, így azt 2–5 évente újra le lehet hántani.

Malawi szubtrópusi éghajlatán a fák által kibocsátott oxigén és vízpára kritikus jelentõségû a csapadékképzõdés szempontjából, mivel a csapadék megóvja az embereket és a földeket az éhínségtõl illetve a kiszáradástól. Ezenkívül a fa 'gyökerei segítenek megelõzni a talaj minõségének romlását és erózióját, miközben maga a fa árnyékot biztosít, és védelmet nyújt az állatok és emberek számára egyaránt.

A Nu Skin Force for Good Alapítvány® Seeds of Hope (A remény magjai) projektje révén a malawiak már most is képesek a fenntartható élelmiszer-előállításra, és elejét tudják venni a pusztító éhhalálnak. Az erdõújratelepítési projektnek köszönhetõen megújítunk egy értékes erõforrást, és segítünk megõrizni és javítani a környezetet.