Oletko vielä täällä?

JATKA

Vanessa Perez

Vanessa Perez

vanessa-perez

Opiskelin liikkeenjohtoa Caracasin yliopistossa ja myöhemmin työskentelin monikansalliselle kosmetiikkayhtiölle (L'Oreal). Se oli enemmän kuin työ, elin ja hengitin markkinointia. Mutta minulla ei ollut aikaa itselleni, tein töitä 10-12 tuntia päivässä. Vuonna 2001 muutin Espanjaan erikoistuakseni markkinointiin, mutta tiesin haluavani olla oma herrani. Ryhdyin franchising-yrittäjäksi, mutta se ei menestynyt, joten palasin töihin. Ensimmäisen lapseni synnyttyä tajusin, etten halunnut enää olla riippuvainen muiden päätöksistä. Halusin nauttia elämästä perheeni kanssa ansioitani rajoittamatta. Tietokoneellani on edelleen kansio "projektit", jossa on erilaisia liiketoimintasuunnitelmia, mutta mikään niistä ei ollut toteutettavissa ilman rahaa.

Suunnittelin yrittäjyyttä kuukausien ajan samalla kun kävin kursseilla ja mietin mahdollisuuksiani. En ole sellainen henkilö, joka vain odottaa jotakin tapahtuvaksi. Haluan elää täysillä. Kuulin ensimmäisen kerran Nu Skinistä ystävältä, joka suositteli minulle yrittäjyyttä, mutta olin jo toiminut kosmetiikka-alalla 7 vuotta ja halusin vaihtaa alaa.

Kuulin Nu Skinista seuraavan kerran 3 kuukautta myöhemmin. Tällä kertaa ystävältä, jota en ollut nähnyt muutamaan kuukauteen. Hämmästyin tavatessani hänet. Kysyin mitä hän olit tehnyt kasvoilleen, hän näytti niin paljon paremmalta! Hän mainitsi laitteen, joten en epäröinyt käyttää luottokorttiani saadakseni yhden itselleni. Kun laatikko saapui, minulla ei ollut aavistustakaan mitä tehdä, joten tapasin hänet uudelleen, ja loppu onkin Cecilia Molinan ja Paz San Románin tarina.

Jos ystäviäni pyydetään kuvailemaan minua, he varmaankin sanottava, että olen unelmoija. Elämäni on tänään sellaista, mistä unelmoin 7 vuotta sitten: voin itse päättää miten ja milloin teen asiat. Unelmoi matkustelusta ja nyt teen kuukausittain joko työ- tai huvimatkoja. Rakastan lentämistä. Pikku vinkki. Pyydä aina keskimmäinen istuin: silloin sinulla on juttukumppaneina kaksi potentiaalista asiakasta! Unelmani oli saada aikaa, aikaa seurata lasteni kasvamista ja aikaa nauttia vanhempieni seurasta. Postasin vähän aikaa sitten tällaisen: “Lauantaina pysähdyin miettimään ja olemaan kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut. Muistan miten muutama vuosi sitten toivoin enemmän. Jos minun pitäisi valita, haluaisin että elämä jatkuisi tällaisena ikuisesti."

Pelasin aikoinaan rugbya ja olen aina rakastanut joukkuelajeja. Yksi suurimmista motivaattoreistani onkin se, että voin auttaa jokaista pelaajaa hyödyntämään lahjakkuutensa. Olemme kasvaneet Espanjassa tiimityön ansiosta. Minusta on ihanaa nähdä, miten espanjalaiset leaderit elävät sellaista elämää, josta meille kerrottiin. Jokainen päivä on uusi haaste. Jokaisella potentiaalisella asiakkaalla on tarina, ja Nu Skinin ansiosta olen tavannut paljon ihmisiä, joista monista on tullut hyviä ystäviä. Tuntuu, että meillä tämän alan valinneilla olisi erityinen geeni. Tiesiköhän tri Chang sen koko ajan.

Unohtumattomin kokemukseni tapahtui alle 6 kuukauden kuluttua liittymisestä. En ollut vielä ihan varma mitä olin tekemässä, mutta lähdin kokoukseen Utahiin Cecilia Molina Borjan kanssa. Minulle Nu Skin oli tanskalainen ja ruotsalainen kertomassa meille asioista. Mutta kun näin 16 000 jakelijaa Utahissa, itkin kuunnellessani heidän menestystarinoitaan. Kuulin kiitoksia siitä, mitä teemme Malawissa ja muissa maissa, joissa vaikutamme. Sitä en unohda... koskaan.

Minun avainlukuni on 3 000. Jos et ymmärrä sitä, et ole 100 % mukana. Jaan työni 6 kuukauden jaksoihin, ja onnistuneet matkat ovat aina prioriteetti, vaikka menestys ei aina riipu kovasta työstä. Minulla on liitutaulu, johon kirjaan eri linjojen kehityksen ja vertaan kuukauden volyymejä edellisen vuoden volyymeihin: näin näen olenko kehittynyt vai en. Ideana on selvittää miten voin menestyä vielä paremmin.

Se pitää minut keskittyneenä. Jos en saavuta tavoitteitani jossakin kuussa, minun on työskenneltävä lujemmin seuraavina kuukausina korvatakseni sen. Minulla on unelmakarttoja kaikkialla kodissani, pöydillä on tavoitelistoja ja nimilistoja, joihin lisään tai poistan nimiä. Kaikki tämä pitää minut keskittyneenä kasvun tavoitteluun.

Opin parhailta. Menen joka ilta nukkumaan tietäen, että olen myynyt yhden tuotteen. Yhtenä päivänä se saattaa olla huulikiilto, seuraavana päivänä TR90. On tärkeää ylläpitää aktiivista asiakaslistaa, joka pitää sinut motivoituneena. Puhun ihmisten kanssa kaikkialla, kadulla, kaupassa... yleensä suosittelen asioita. Miksi en suosittelisi ensiluokkaista tuotetta ja mahtavaa liiketoimintatilaisuutta?

Kun aloitin halusin vain ansaita hieman ylimääräistä suosittelemalla tuotteita. Nousin helposti Executiveksi, lopetin ja nousin uudelleen. Sitten löysin henkilön, joka oli kiinnostunut liiketoiminnasta, 350 km päässä Madridista. Muutamaa kuukautta myöhemmin tapaisin toisen, nyt 600 km päässä ja sitten kolmannen 550 km päässä. Se tuntui vitsiltä kun ottaa huomioon, että asun Madridissa. Toinen ongelma oli tiedon puute. Espanjan organisaatio oli vasta aloittelemassa emmekä saaneet paljoa tukea. Olin siinä mielessä onnekas, että kaikki edelläkävijät olivat Madridissa ja tapasimme säännöllisesti kehittääksemme jotain erityistä tästä mahdollisuudesta. En ollut tuolloin täysin varma, että minusta olisi tähän. En ollut syntynyt Espanjassa, en opiskellut siellä, minulla ei olut mitään kontakteja yhtiöön. Työskentelin hyvin pienessä yrityksessä ja kotoa, joten minulla ei ollut toimistoystäviä. Mutta (aina on "mutta") kasvoni ja kehoni muuttuivat TR90:n myötä ja se antoi minulle takaisin itsetuntoni. Aloin luoda omaa tarinaani omista kokemuksistani. Osallistun tähän projektiin joka ikinen päivä. En tarkoita että sinun täytyy mennä ulos ja puhua kaikelle mikä liikkuu, mutta sinulla on oltava kontakteja ja sinun on etsittävä jatkuvasti yrittäjiä ja tyytyväisiä asiakkaita. Vakuutan, että naurat näille haasteille tulevaisuudessa, kun muistelet miten rankkaa alussa oli ja miten hauskaa sinulla oli myöhemmin ...

Tämä yritys pyörii tunteilla. Jos sinulla on hyvä fiilis, hyödynnä se mahdollisimman tehokkaasti. Jos fiilis on matalalla, ota yhteyttä tiimisi muihin jäseniin. Lataa paristot. Tee mitä menestyneet ihmiset tekevät. Rakasta itseäsi. Treenaa tunnin ajan, meditoi, joogaa, jne... mutta suo aikaa myös itsellesi, näytä että olet sen arvoinen ja tiimisi seuraa esimerkkiäsi. Johda esimerkillä. Lue kaikki mitä yhtiö lähettää äläkä odota saavasi koulutusta kaikkeen. Kouluta itsesi. Tietoa on niin paljon saatavana että on usein helpompaa kysyä, mutta näet asiat uudella tavalla kun tajuat, että sinä olet yrityksesi ja olet vastuussa omasta menestyksestäsi.

Toisen raskauteni aikana minun oli levättävä lähes seitsemän kuukautta. Olin liian heikko liikkumaan. Ystäväni Cecilia Molinan ansiosta tiimi ei tuntenut syrjityksi. Mietin usein luovuttamista, mutta oloni alkoi parantua juuri ennen lapsen syntymää ja lähdin tapaamaan potentiaalista kollegaa 450 kilometrin päähän. Hänen pätevöitymisprosessinsa alkoi kun olin kotona lapsen kanssa ja tuin häntä puhelimitse kun hän nousi Executive-tasolle. Silloin tajusin millainen kasvupotentiaali yrityksellä oli ja kuinka tekniikka voi helpottaa elämääni. Silloin osallistuin taas kokouksiin ja koulutuksiin ja yritys alkoi kasvaa uudelleen.

Käyn kaikissa kokouksissa. Järjestämme tiimitapaamisia joko kasvokkain tai Skypen kautta sekä webinaareja. Ylläpidän aktiivisesti Facebook-koulutussivuja, joten olen yhteydessä ja se auttaa minua siirtämään tietoa tiimilleni.

Tämä tilaisuus muuttanut ihoni ja kehoni, ja nyt se on muuttanut sydäntäni. Ihmiset näkevät sen, pitävät siitä ja haluavat sen itselleen. En halua tehdä vertailuja. Jokainen on ainutlaatuinen. Yritän ymmärtää ihmisten potentiaalit ja opettaa heitä käyttämään sitä muiden kanssa puhumiseen. Minua ei haittaa, jos joku on parempi kuin minä. Päinvastoin, yritän oppia heiltä.

Kodissani ja meikkilaukussani ei ole muita tuotemerkkejä kuin Nu Skin. Se on paras tapa johtaa esimerkin kautta. Jos yrityksesi ei menesty niin hyvin kuin pitäisi, kysy itseltäsi, oletko oikeasti 100 % fani.