Oletko vielä täällä?

JATKA

Tiphaine Zakine

Tiphaine Zakine

Tiphaine_Zakine

Vietin 15 vuotta Pariisissa työni vuoksi, mutta lasteni syntymän jälkeen aloin unelmoida paluusta maalle laadukkaamman elämän toivossa. Erosin kaksi vuotta sitten ja asun nyt Etelä-Ranskassa ja nautin elämästä ja miellyttävästä ilmastosta päivittäin. Kaikki tämä on noin kaksi vuotta kasvattamani ”kannettavan” Nu Skin -liiketoimintani ansiota.

 

Tuotteet viettelivät minut ensin, kun aloitin viisi vuotta sitten. Työskentelin imagovalmentajana ja kouluttajana 10 vuotta, ja suosittelin asiakkaille jatkuvasti laatutuotteita ja -palveluita. Aluksi Nu Skin oli yritykseni liikevoiton tukena, mutta pikkuhiljaa, tapaaminen ja tapahtuma toisensa jälkeen tiimini alkoi muodostua ja kehittyä. He kaikki halusivat käyttää laadukkaita tuotteita, aivan kuten minäkin. Sekä sisäisten, hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen liittyvien, että ulkoisten tulosten seurauksena he suosittelivat tuotteita tuttavapiirilleen spontaanisti. Tämä jakamisesta johtuva ilo ja mielihyvä auttoi minua houkuttelemaan kumppaneita, jotka olivat samanlaisia kuin minä.

 

Tammikuussa 2016 päätin erota lasteni isästä, vaikka Nu Skinin kautta tienaamani tulo ei antanut minulle siinä vaiheessa taloudellista itsenäisyyttä. Päätin myös muuttaa itselleni tuntemattomaan Marseilleen, missä minulla ei ollut perhettä, mutta missä saatoin kehittää kokopäiväistä Nu Skin -liiketoimintaa. Vain parin kuukauden päästä kaikki kääntyi päälaelleen! Ei enää tekosyitä! En enää viivytellyt ja purin kaikki muurini kysyen, ”miksei se voisi olla minä?” Mitä eroa oli minun ja kaikkien minua kaksi vuotta sitten inspiroineiden johtajien välillä? Minua ajoi tarve elättää lapseni, joten työskentelin lukemattomia tunteja, moninkertaistin ponnisteluni ja etsin inspiraatiota johtajilta ja neuvoja ylälinjaltani... Niin saavutin viimein Executive Brand Partner -tason ja sitten ensimmäisen Success-matkani Kapkaupunkiin, minne sain tuoda toisen pojistani. Saavutin Brand Director -tason melko nopeasti, ja tällä kertaa otin äitini mukaan Success-matkalle Pugliaan. Olin niin ylpeä, kun saatoin tarjota hänelle tuon upean matkan. Parin kuukauden kuluttua saavutin Senior Brand Director -tason, minkä ansiosta pystyin viemään veljeni Utahiin. Nyt olen Executive Brand Director ja vien uuden rakkaani Laaxiin parin kuukauden kuluttua... Kuvitella, kuinka paljon elämäni on muuttunut vain kolmessa vuodessa! Mikä muu ammatillinen ura olisi mahdollistanut tällaisen muutoksen; muuton uuteen paikkaan ja lisää aikaa lapsilleni?

 

Minulle johtajan rooli tarkoittaa tien näyttämistä tiimilleni, ensin toimimista ja omien toimiensa jakamista muiden kanssa. Johtajana olo tarkoittaa oman ryhmän inspirointia ja mahdollisuuksien osoittamista! Se on niille, jotka ovat päättäväisiä, jotka tarttuvat toimeen ja jotka kieltäytyvät pysähtymästä ennen kuin he ovat saavuttaneet tavoitteensa. Jos minä pystyin saavuttamaan sen, kuka tahansa pystyy siihen – en ole erilainen kuin kukaan muu! Minä vain tein eräänä päivänä päätökseni – oletko sinä tehnyt omasi? Jos olet, tee se kääntymättä takaisin ja raahaamatta tiimiäsi perässäsi. Jokaisen on tehtävä itse oma päätöksensä. Kumppanimme, aivan kuten lapsemme, eivät tee niin kun me sanomme, vaan niin kuin me teemme ;).

 

Suosittelen tekemään yhteistyötä aktiivisten ihmisten kanssa. Käytämme tiimissäni jatkuvasti 120 päivän kasvusuunnitelmaa. Tämä mahdollistaa kiihdytysvaiheet, ja luomme pienempiä ryhmiä, jotka jakavat strategiansa menestykseen. Ehdotan myös mielelläni yhteisiä kasvuhaasteita, jotka voivat olla joko ammatillisia tai henkilökohtaisia. Tavoitteena on lähinnä hauskanpito ja dynaamisen tiimin kehittäminen. Tiimini on levittynyt ympäri maata ja jopa eri mantereille. Tämän vuoksi paikalliset, kansalliset ja kansainväliset tapaamiset ovat niin tärkeitä. Niiden avulla voimme tavata ja jakaa juhlahetkiä, pitää hauskaa, luoda ryhmähenkeä ja vahvistaa mielikuvaa, että työ voi olla myös huvia. Uskon, että tämä on ollut suurin syy ryhmäni kasvun taustalla viime vuosina.

 

Yksi asia on varmaa: mitä tahansa voi tapahtua tämän liiketoiminnan kautta. Tarvitset silti tehokkaan koneiston, energianlähteen eteesi tulevien esteiden ylittämiseen, sillä me olemme vapaita ja itsenäisiä yrittäjiä, mutta meidän on myös otettava VASTUUTA. Jos luovutat ensimmäisessä vastatuulessa, et ole valmis saavuttamaan ansaitsemaasi menestystä. Lapseni ovat vahvin motivaattorini. Haluan vain tarjota heille parasta. Se on äidin yksinkertainen haave, mutta se on niin voimakas, että se tuo leijonaemon sisälläni esiin, ja minusta tulee pysäyttämätön!