Oletko vielä täällä?

JATKA

Anette Hambalek Brand Representative (SE)

Anette Hambalek-SS2019

Nimeni on Anette Hambalek – olen kosmetologi ja meikkitaiteilija. Asun maaseudulla aviomiehen, Fredrikin, sekä kahden lapsemme, 13-vuotiaan Elviran ja 11-vuotiaan Novan kanssa. Olen työskennellyt kauneusalalla 29 vuotta. Aloitin Linköpingissä sijaitsevassa parfyymiliikkeessä, josta löytyivät useimmat kauneudenhoitotuotteiden huippumerkit. Nuoren tytön unelma.

 

Kun olin työskennellyt parfyymiliikkeessä kymmenen vuotta, päätimme muuttaa Göteborgiin, jossa opiskelin Gilda-koulussa kosmetologiksi ja meikkitaiteilijaksi. Opiskelujen jälkeen sain työpaikan opettajana ihonhoitoalalla. Vuonna 2000 muutimme takaisin kotiin Linköpingiin, jossa avasin ensimmäisen pienen kauneushoitolani. Se kasvoi pian yhdeksi Ruotsin suurimmista yksityisistä päiväkylpylöistä. Minulla oli 15 työntekijää ja käytimme useita eri ihonhoitoon, vartalolle ja meikkaukseen tarkoitettuja kauneusalan tuotemerkkejä. Tein pitkiä päiviä viikon jokaisena päivänä. Talousasioiden, perhe-elämän ja yrittäjyyden yhteen sovittaminen kesti monta rankkaa vuotta. Työ vei kaiken aikani, joten yksityiselämälle tai harrastuksille ei jäänyt paljon aikaa. Ison, ihmisiä työllistävän liikeyrityksen hoitaminen tuo mukanaan paljon stressiä ja huolia, kun kotona on pieniä lapsia. Yksi työntekijöistäni, joka aikaisemmin oli ollut esimieheni parfyymiliikkeessä, tiesi, mitä oman liikeyrityksen pyörittäminen vaatii. Hän huomasi, miten kamppailin työn ja vapaa-ajan välisen tasapainon löytämiseksi. Sitä työskentelee ”kellon ympäri”, jotta kaiken saa hoidettua. Tämä työntekijä työskenteli kauneushoitolan vastaanotossa, mutta myös Nu Skinin parissa. Hän kertoi minulle usein Nu Skinin fantastisista tuotteista sekä ennen kaikkea siitä, miten hyvästä liikeideasta oli kyse. Hän sanoi usein, että tämä olisi kauneusalan tulevaisuus… Kuuntelin vain puolella korvalla, ja jatkoin kamppailuani, kuten aina ennenkin. Jonkin ajan kuluttua ja pitkällisen suostuttelun jälkeen sovittiin tapaaminen, jotta minulle ja aviomiehelleni Fredrikille esiteltäisiin Nu Skin -liiketoimintaa. Fredrik näki liikeideassa potentiaalia välittömästi, mutta itse olin epäileväinen sekä liiketoiminnan että tuotteiden suhteen. Fredrik näki tulevaisuuden Nu Skinin parissa ja ryhtyi töihin. Hän järjesti yritysten välisiä tapaamisia, tilasi tuotteita ja yritti saada ”kosmetologivaimonsa” mukaan, mutta olin itsepäinen ja sanoin ”ei”. Tätä jatkui kuusi vuotta, kunnes eräänä päivänä ranteestani repesi nivelside – katastrofi kenelle tahansa kosmetologille, koska kädet ovat kosmetologin kaikkein tärkein työkalu. Täysin murtuneena ja surullisena mietin, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Suostuin viimein kuuntelemaan ystävääni ja aviomiestäni. Menimme erääseen isoon tapahtumaan, jossa lavalle nousi nuori tyttö kertomaan elämästään, omasta Nu Skin -matkastaan sekä siitä, miten Nu Skin oli parantanut hänen elämäntapaansa. Tajusin sillä hetkellä, että tämä on jotain sellaista, jota kuka tahansa voi tehdä, ranteella tai ilman, ja että se oli loistava tilaisuus tulevaisuutta ajatellen.

 

Oma Nu Skin -matkani alkoi. Muutaman kuukauden jälkeen olin testannut suurimman osan Nu Skinin tuotteista sekä tajunnut, että nämä ällistyttävät tuotteet ovat aidosti erilaisia. Tutkin myyntitulossuunnitelmaa ja tajusin, että tämähän on hyvä juttu! Miksi olin sanonut ”ei” niin monen vuoden ajan? Tästä voi siis oppia sen, että koskaan ei kannata hyväksyä ”ei”-vastausta, koska ”ei” voi myöhemmin olla KYLLÄ! Nu Skin antoi minulle turvallisuudentunnetta. Uskalsin myydä kauneushoitolani ja työskentelen nyt täysipäiväisesti Nu Skinin kanssa, yhdistäen roolini hemmotteluhoitoja tarjoavana kosmetologina rooliini ihonhoitoalan opettajana kylpylähoitajille sekä terveys- ja kauneudenhoitoalan konsulttina. Unelmastani on tulossa totta! Se ei olisi ollut koskaan mahdollista, jos olisin jatkanut työtäni entiseen malliin. Nu Skinin ansiosta tulevaisuuteni näyttää nyt kirkkaalta! Elämäni on nykyään melko erilaista. Rakastan työntekoa ja teen töitä paljon – mutta eri ehdoilla ja eri olosuhteissa kuin ennen. Omien työntekijöiden mukanaan tuomat taloudelliset haasteet ovat mennyttä, ja nyt voin viettää enemmän aikaani perheeni kanssa, koska minun ei tarvitse olla myymälässä sen aukioloaikoina. Olen jopa alkanut harrastaa joogaa tietoisen läsnäolon kehittämiseksi, ja nautin elämästä eri tavalla. Työn ja vapaa-ajan välisen terveen tasapainon löytäminen on niin tärkeää.

 

Eniten minua motivoi tilaisuus antaa muille mahdollisuus saada käyttöönsä ällistyttäviä tuotteita, jotka todella muuttavat asioita. Niin monet haluavat hyviä tuotteita, ja meiltä niitä löytyy – olitpa sitten kosmetologi tai et. Minusta on todella hienoa saada muut tuntemaan olonsa hyväksi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Nu Skin antoi minulle kyvyn nähdä laajemman kokonaisuuden kosmetologina; sen, että sisäpuoli on yhtä tärkeä kuin ulkokuori. Kasvomme ovat käyntikortti sille, miltä meistä tuntuu sisällämme. Nu Skin on myös saanut minut kehittämään kärsivällisyyttäni. Nopeita ratkaisuja ei ole; jokainen pieni askel eteenpäin tarkoittaa oman liiketoiminnan rakentamista. Aseta suuria tavoitteita, ole iloinen sekä avoin ja auta muita, ja menestyt ennen pitkää.

 

Kaikkein ikimuistoisin Nu Skin -hetkeni oli, kun kävin Fredrikin ja muun tiimin kanssa Provossa, jossa meidät otettiin vastaan Nu Skinin pääkonttorissa. Tri Joe Chang tuli luoksemme ageLOC Me -tuotteen kanssa – kyseessä oli tuote, jota kukaan ei ollut ennen nähnyt, ja hän näytti sen minulle ja tiimille. Mahdollisuus tarjota räätälöityä ihonhoitoa ageLOC-linjan avulla on ihoterapeutin unelma. Se oli mieletöntä! On tärkeää tietää, mitä haluat, jotta saavutat sen. Toistan, on oltava kärsivällinen – koska se, mitä teet nyt, istuttaa siemenen, joka pidemmällä aikavälillä tuottaa hyvän sadon. Sato saattaa myös tuhoutua syystä tai toisesta. Sitten täytyy vain aloittaa alusta. Tiedät, mitä teit edellisellä kerralla; tee se uudestaan ja näet tulokset.

 

Aseta sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita.

Arvioi ensin, kuinka paljon aikaa voit käyttää joka päivä omien tavoitteidesi saavuttamiseen. Se voi vaihdella päivittäin. Kirjoita myös samanaikaisesti muistiin kaikki se, mitä täytyy tehdä. Aseta kohtuullisia tavoitteita, jottet menetä energiaa matkan varrella. Kyseessä saattaa olla vain YKSI asia, jonka teet joka päivä – mutta se asia täytyy tehdä! Aseta tavoitteita kuukaudelle, sitten viikolle ja sitten päivälle kerrallaan. Kaikkein tärkeintä on jatkaa tavoitteisiin pyrkimistä ihan joka päivä. Laita rasti tehtyjen asioiden kohdalle ja anna kiitosta itsellesi siitä, että olet ollut ahkera ja tehnyt sen, minkä olit asettanut tavoitteeksi. Koska sinulla ei ole esimiestä, joka antaa sinulle jatkuvasti palautetta, sinun täytyy tehdä se itse. Jos päivittäisellä tavoitelistallasi on jotain, mitä et ole tehnyt, muista tehdä se ennen kuin menet nukkumaan. Kun kirjoitat ylös omat tavoitteesi ja sitten seuraat niihin pääsemistä, näet, mitä tosiasiassa teet! Samalla lailla kuin seuranta on asiakassuhteissa tärkeää, on tärkeää seurata myös omiin tavoitteisiin pyrkimistä. Tekemällä asiasta päivittäisen varmistat tavoitteissa pysymisen. Kirjoita muistiin myös se, miten juhlistat omien tavoitteidesi saavuttamista.

 

Tässä liiketoiminnassa on luonnollisesti ylä- ja alamäkiä – niin kuin elämässä muutenkin.
Tärkeää on muistaa, että

jos ei ole alamäkiä, ei ole ylämäkiäkään.

Olet vuosien varrella oppinut auttamaan muita, mutta älä tee asioita heidän puolestaan.

Haluat niin kovasti muiden menestyvän, ja joskus enemmän kuin mitä he itse edes haluavat. On siis tärkeää olla pettymättä, kun asiat eivät menekään niin kuin olit ajatellut. Pidä mieli avoimena, ole avoin uusille kontakteille, kuuntele kaksi kertaa niin paljon kuin puhut ja ole kiinnostunut siitä henkilöstä, jota kuuntelet ja jolle puhut. Minullakin on tietysti ollut omat epäilyksen hetkeni ja olen ajatellut luovuttaa, mutta minussa on aina ollut se kipinä ja hehku, joka on sanonut: ”taistele, taistele; sinä TULET SAAVUTTAMAAN tavoitteesi ja unelmasi”! Mieti, miten kannustava yksi pieni kommentti joltain toiselta ihmiseltä voi olla. Eräässä tapahtumassa Marbellassa puhuin erään naisen kanssa. Itse pidän kyseistä naista loistavana roolimallina sekä erään toisen markkina-alueen markkinajohtajana. Siellä puhuttiin Nu Skinin upeista tuotteista. Tämä nainen katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi: ”Anette, sinä tosiaan arvostat Nu Skin -tuotteita ja tiedät, miten ne toimivat. Mutta näen, että sinä et luota itseesi sataprosenttisesti. Kun se tapahtuu, sinusta tulee Team Elite.” Ne sanat jäivät mieleeni. Tämä nainen näki, etten uskonut itseeni täysin, ja se sai minut ajattelemaan – ja pyrkimään kehittämään – itsetuntoani ja luottamustani! Tämä on se, mikä tekee Nu Skinistä niin upean – me autamme toisiamme menestymään! Jotta saisin liiketoimintaa laajennettua, olen asiakkaisiin yhteydessä uudelleen ja näytän heille tuotteita sekä pyrin saamaan mukaan uusia ihmisiä. Neuvoni on: seuraa asiakassuhteitasi joka kuukausi; kysy asiakkaidesi mielipidettä heidän saamistaan tuotteista ja kysy, haluaisivatko he kokeilla joitain muita tuotteita. Keskustele valikoimassa olevista tuotteista ja esittele uusia lanseerauksia. Asiakkaalle soittamiseen menee enemmän aikaa kuin tekstiviestin tai Messenger-viestin lähettämiseen, mutta tuloksena on yleensä uusi tilaus sekä todella uskolliset asiakkaat.

 

Muista kertoa heille ADR-jakelupalvelusta – se on uskomaton työkalu yrittäjille. Reagoi siihen, mitä ihmiset ympärilläsi sanovat ja tarvitsevat – Nu Skinillä on kaikkea, niin tuotteita kuin liiketoimintamahdollisuuksiakin.

 

On tärkeää johtaa omalla esimerkillään.

 

Ole iloinen, avoin ja myönteinen.

Ole kiitollinen pienistä asioista, koska yksityiskohdat ovat elämässä ratkaisevia!

 

VALTAVA KIITOS omalle ylälinjalleni siitä, etteivät he hyväksyneet ”ei”-vastausta. Kiitos aviomiehelleni Fredrikille kärsivällisyydestä minun suhteeni ja kiitos Nu Skinille ja kaikille ympäri Eurooppaa oleville loistaville kollegoille, joilta saan niin paljon inspiraatiota ja energiaa!

 

Kiitos!

 

 

Toukokuu 2019

 

 

Vastuuvapauslauseke:

 

Hyvän ansiotason saavuttaminen vaatii brändikumppanilta aikaa, vaivaa ja sitoutumista. Kyseessä ei ole nopean rikastumisen ohjelma, taloudellista menestystä ei voida taata, ja tulokset vaihtelevat osallistujien kesken paljonkin.

Kattavan ansioyhteenvedon kultakin myyntisuunnitelman tasolta löydät täältä kohdasta ”2017 EMEA Distributor Compensation Summary”.