Oletko vielä täällä?

JATKA

Mtalimanjan kylä

Mtalimanjan kylä

mtalimanja_2013

Vuonna 2007 Nu Skin Force for Good Foundation® juhli Mtalimanja kylän vihkimistä. Malawi paikallisten asukkaiden mukaan nimetty kylä Mtalimanja tarkoittaa "pitkät kädet jotka antavat."

 

Säätiön "Rakenna kylä" -projekti keskittyy auttamaan Malawin asukkaita Afrikassa - yhdessä maailman köyhimmistä maista, jossa suurin osa ihmisistä on maanviljelijöitä ja elää alle 1 US dollarilla päivässä. Vielä merkittävämpää on kuitenkin se, että nälänhätä uhkaa yhtä kolmasosaa Malawilaisista.

 

Yhdessä paikallisten voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ja kansalaisryhmien kanssa Force for Good Foundation rakensi oikean kylän Mtalimanjaan. Kylässä asuu 30-40 maanviljelijää perheineen ja he saavat koulutusta kalanviljelystä, tippukastelujärjestelmistä, kestävästä maanviljelystä, metsänsuojelusta, puiden viljelystä, karjanhoidosta, ravitsemuksesta ja muista aiheista. Miehet ja naiset osallistuvat koulutukseen yhdessä ja lapset lähetetään kouluun.

 

SAFI -koulua käyvät perheet viettävät opintojensa toisen vuoden kotonaan ja jatkavat oppimista täydennyskoulutuksen avulla. He ottavat uudet taidot käyttöönsä ja opettavat niiden periaatteet muillekkin, omat lapsensa mukaan lukien, jotta omavaraisuuden ihanteet säilyisivät sukupolvelta toiselle.

 

Toukokuussa 2009 kylässä järjestettiin ensimmäiset valmistujaiset. Tilaisuus oli yhtä juhlaa valmistuneiden tanssiessa lavan yli vastaanottamaan diplominsa. He olivat ensimmäiset oppilaat, jotka valmistuivat School of Agriculture and Family Independence koulusta Mtalimanjan kylässä. Kylä on kukoistanut kahden kuluneen vuoden ajan ja sen asukkaat ovat oppineet kunnollisia viljely- ja kastelutekniikoita, joita he nyt käyttävät kouluttaessaan ihmisiä omissa kylissään.

 

Kuten Steve Lund, Executive Director of Nourish the Children®, sanoi alkupuheessaan "Luulitte tulevanne tänne ollaksenne oppilaita, mutta todella tulitte tänne ollaksenne opettajia."

Vuodesta 2012 lähtien, yli 180 Malawilaista perhettä on oppinut omavaraisuuden taidon osallistumalla School of Agriculture for Family Independence (SAFI) -koulutusohjelmaan. SAFI -tekniikoiden käyttöönoton jälkeen sadon tuotto kasvanut jopa 700%.

 

Nämä maanviljelijät ovat Malawin toivo saavuttaa kansakunta ilman nälänhätää.

 

Anna ihmiselle kala, ja ravitset hänet päiväksi. Opeta hänet kalastamaan ja ravitset hänet eliniäksi.